Cultuur in Gelderland

Ga je lekker met de familie op vakantie of plan je een mooie citytrip, dan hoort een beetje cultuur snuiven er natuurlijk bij. Maar wil je duiken in een rijke historie, prachtige kastelen en landgoederen zien en door authentieke steden struinen met imponerend hoge stadsmuren? Dan hoef je het land niet uit! Gelderland biedt een rijk aanbod aan kastelen, tuinen, musea en historie die uiteenloopt van zichtbare herinneringen aan de tweede wereldoorlog tot aan de Romeinse tijd. Cultuur snuiven kan dus prima om de hoek, in eigen land! 

Rijke historie van Gelderland

Halverwege de dag moet je uiteraard je energie op peil brengen met een goede lunch. Een belangrijk moment om even bij te komen en te genieten! De gastvrijheid en culinaire variatie zijn kenmerkend voor deze regio. Lekker in de zon op een terras, eten in een gezellige bistro, genieten in een theetuin of op bezoek bij lokale ondernemers die hun eigen producten serveren. Het kan allemaal! Kazen, brood, honing, fruit en eieren: je kunt ervan uitgaan dat veel gerechten en dranken bereid worden met producten van onze eigen (vruchtbare) grond. Onze sfeervolle en gastvrije horecagelegenheden ontvangen je graag. De eerste rommelende maag moeten we in Gelderland nog tegenkomen!

Lees alles over de Gelderse historie!

Musea in Gelderland

Wil je duiken in de rijke historie van de Gelderse streken, dan zijn er talloze musea die je daar volledig in meenemen. Van heftige veldslagen tijdens de tweede wereldoorlog tot het leven in de Romeinse tijd: de musea laten het jou ervaren. Maar ook op het gebied van kunst hebben onze streken een groot aanbod. Houd je van bijzondere hedendaagse kunst, ga je liever voor werken van Van Gogh, Monet of Picasso of duik je graag eens in de Afrikaanse cultuur? Zelfs als je geïnteresseerd bent in pluimvee of stoomtreinen, kun je terecht in onze musea.

Lees meer over de Gelderse Musea

Kastelen in Gelderland

Ga je op culinaire ontdekkingsreis? In de verschillende regio’s in Gelderland krijg je de meest verse producten direct van het land op je bord. Iedere streek heeft zijn eigen kenmerkende streekgerechten. Proef van onze eigen honing, brood, kaas en mosterd of laaf je aan een klassiek asperge-gerecht, bereid met onze eigen geteelde asperges. En de pure smaken van groenten en fruit ervaar je pas écht als je weet hoe ze smaken wanneer ze direct van onze eigen vruchtbare grond komen. Voor de echte drankliefhebbers valt er ook veel te ontdekken. Heb je wel eens geproefd van Nijmegin? Een wijntje geprobeerd uit één van onze eigen wijnstreken? Of een biertje van één van onze vele lokale brouwers? Niet? Verbreed dan in Gelderland je horizon!

Lees alles over de Gelderse kastelen!

Kastelen in Gelderland