Wandelen in Gelderland

Als je van wandelen houdt, moet de provincie Gelderland bovenaan je lijstje staan. Met een grote verscheidenheid aan paden, landschappen en regionale attracties heeft deze Nederlandse provincie voor elk type wandelaar wel wat. Van amateur tot ervaren wandelaar – stroop je mouwen op en verken de glooiende heuvels en dichte bossen die verspreid liggen over dit heerlijke landschap. Wandel door weilanden, heidevelden en natuurgebieden; geniet van de frisse lucht en prachtige uitzichten; ontdek waarom duizenden mensen zo enthousiast zijn over hun wandelervaringen in Gelderland.

Wandelen Gelderland

Gelderland wordt beschouwd als een van de mooiste provincies van Nederland met zijn gevarieerde landschappen. Van glooiende heuvels tot dichte bossen, er zijn volop mogelijkheden om tijdens het wandelen n dit deel van Nederland een prachtig landschap in je op te nemen. Tijdens het wandelen Gelderland kom je kleine dorpjes, weelderige parken, historische monumenten en culturele bezienswaardigheden tegen die je een interessant inzicht geven in het lokale leven in Gelderland.

Op zoek naar een wandelroutes Gelderland?

Als je wandelroutes Gelderland zoekt, waarom ga je dan niet naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe? Dit uitgestrekte reservaat beslaat meer dan 5500 hectare en heeft een netwerk van paden dat perfect is voor wandelaars die op zoek zijn naar een zwaardere tocht. Voor een aangename en ontspannen wandeling kun je een van de vele wandelpaden in Arnhem of Nijmegen verkennen – beide steden zijn gemakkelijk bereikbaar. Hier kun je rustige paden bewandelen die langs rivieren en serene parken slingeren, terwijl je de adembenemende vergezichten van je omgeving in je opneemt.

Onze provincie op zijn best; ga wandelen in Gelderland

Wat voor soort wandeling je ook zoekt – of het nu een gemakkelijke wandeling door een natuurgebied is of een meer inspannende tocht om verborgen hoekjes te verkennen – Gelderland heeft zeker iets wat aan je wensen voldoet. Geniet van de frisse lucht. Bewonder spectaculaire panorama’s vanaf heuveltoppen; ervaar het culturele erfgoed van deze prachtige Nederlandse provincie terwijl u door het landschap wandelt – er is geen betere manier om Gelderland te verkennen dan te voet! Dus pak je loopschoenen en maak je klaar voor een ongelooflijk avontuur – want wandelen in Gelderland is een kans die je niet wilt missen!

Gelderse wandelroutes met een thema

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam en geest, het is ook leuk! De vele wandelroutes met thema die je in Gelderland vindt, bieden voor jong en oud extra vermaak onderweg. Met tal van uitgestippelde stadswandelingen, wandelroutes en themaroutes ontdek je alle iconische plaatsen in de Gelderse streken.

De geschiedenisliefhebber kan zijn hart in Gelderland ophalen aan de Liberation Route in regio Arnhem, de Romeinse Limes-route in het Rijk van Nijmegen of het Romeinse Marskamp op de Veluwe. De wijnliefhebber kan van wijngaard naar wijngaard en van proeverij naar proeverij wandelen en als je echt van de streek wil proeven, dan volg je een route langs streekproducenten. Ook aan de kinderen is gedacht met verschillende kinderbelevingspaden die niet alleen leuk, maar ook leerzaam zijn om te lopen. 

Bekijk deze pagina voor meer tips over wandelen en wandelroutes in Gelderland.

Unieke wandelroutes in Gelderland

Wil jij graag optimaal van de natuur genieten tijdens je wandeling? Kies dan eens een van de struinroutes in het Land van Maas en Waal en doorkruis struinend de uiterwaarden, of volg de kerkenpaden in de Achterhoek en ga op in de prachtige, veelzijdige natuur.

Hou je wel van een beetje avontuur tijdens je wandeling? Wandel dan eens over een klompenpad in de Achterhoek en klim over hekjes, steek slootjes over en loop door weilanden met kuddes koeien. De combinatie van boerenland en historische paden maakt deze paden ontzettend populair.

Stadswandelingen in Gelderland

Als je geïnteresseerd bent in cultuur en geschiedenis dan zijn de vele stadswandelingen perfect voor jou. Van wandelingen onder leiding van een gids tot uitgestippelde routes langs musea, historische gebouwen en typische restaurants, in vrijwel elke stad en elk dorp is wel wat bedacht. Uiteindelijk is er voor iedereen wat wils en kan je de verschillende steden in Gelderland op je eigen manier en tempo ontdekken.

Zo kun je in Zaltbommel de Sint Maartenskerk bezichtigen en de toren beklimmen. Door de stad Nijmegen is zelfs een belevingsroute uitgezet die je meeneemt langs culturele hotspots en historische bouwwerken met bijzondere uitzichten: Walk of the Town. Even eropuit? Zoek dan één van de stadsparken op en je staat binnen een paar tellen in de natuur.