Wandelen in Gelderland

Op zoek naar de eerste bloemen in de lente, verkoeling bij het water in de zomer, prachtige herfstkleuren in de herfst en berijpte weilanden in de winter; de rijke historie en alom aanwezige natuur maken Gelderland bij uitstek geschikt voor wandelaars.

Met onze uitgestippelde stadswandelingen, themaroutes en unieke wandelroutes langs bijzondere hotspots hoef jij je geen moment te vervelen en ontdek je altijd wel een nieuw stukje Gelderland. Waar en wanneer je ook graag wandelt, met een goed gevulde rugzak en een stevig paar wandelschoenen ontdek je Gelderland te voet!

Lees op deze pagina alles over wandelen in Gelderland.

Gelderse wandelroutes met een thema

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam en geest, het is ook leuk! De vele wandelroutes met thema die je in Gelderland vindt, bieden voor jong en oud extra vermaak onderweg. Met tal van uitgestippelde stadswandelingen, wandelroutes en themaroutes ontdek je alle iconische plaatsen in de Gelderse streken.

De geschiedenisliefhebber kan zijn hart in Gelderland ophalen aan de Liberation Route in regio Arnhem, de Romeinse Limes-route in het Rijk van Nijmegen of het Romeinse Marskamp op de Veluwe. De wijnliefhebber kan van wijngaard naar wijngaard en van proeverij naar proeverij wandelen en als je echt van de streek wil proeven, dan volg je een route langs streekproducenten. Ook aan je kinderen is gedacht met verschillende kinderbelevingspaden die niet alleen leuk, maar ook leerzaam zijn om te lopen. 

Bekijk deze pagina voor meer tips over wandelen en wandelroutes in Gelderland.

Unieke wandelroutes in Gelderland

Wil jij graag optimaal van de natuur genieten tijdens je wandeling? Kies dan eens een van de struinroutes in het Land van Maas en Waal en doorkruis struinend de uiterwaarden, of volg de kerkenpaden in de Achterhoek en ga op in de prachtige, veelzijdige natuur.

Hou je wel van een beetje avontuur tijdens je wandeling? Wandel dan eens over een klompenpad in de Achterhoek en klim over hekjes, steek slootjes over en loop door weilanden met kuddes koeien. De combinatie van boerenland en historische paden maakt deze paden ontzettend populair.

Stadswandelingen in Gelderland

Als je geïnteresseerd bent in cultuur en geschiedenis dan zijn de vele stadswandelingen perfect voor jou. Van wandelingen onder leiding van een gids tot uitgestippelde routes langs musea, historische gebouwen en typische restaurants, in vrijwel elke stad en elk dorp is wel wat bedacht. Uiteindelijk is er voor iedereen wat wils en kan je de verschillende steden in Gelderland op je eigen manier en tempo ontdekken.

Zo kun je in Zaltbommel de Sint Maartenskerk bezichtigen en de toren beklimmen. Door de stad Nijmegen is zelfs een belevingsroute uitgezet die je meeneemt langs culturele hotspots en historische bouwwerken met bijzondere uitzichten: Walk of the Town. Even eropuit? Zoek dan één van de stadsparken op en je staat binnen een paar tellen in de natuur.