Ontdek de mooiste klompenpaden van Gelderland: 5 bijzondere routes

Klompen aan en gaan! Dwars door het boerenland en over eeuwenoude paden waar je anders niet zo snel zou komen. In Gelderland vind je de mooiste klompenpaden. Dé routes om niet alleen dichter bij de natuur te komen, maar ook de cultuur van de regio te proeven.

De Gelderse streken bieden je de uitgelezen kans om eens wat klompenpaden te ontdekken. Hier vind je 10 van de mooiste klompenpaden met onze top 5 uitgelicht!

 

1. Achterwooldse pad – Winterswijk

Het eerste klompenpad op onze lijst met bijzondere routes: het Achterwooldse pad. 19 kilometer wandelplezier tussen tien verschillende Rijksmonumenten. Tijdens een wandeling over dit klompenpad ontdek je het unieke coulissenlandschap van het buurtschap Woold. Je loopt over een oude spoorbaan, door bospercelen en weilanden, tussen glooiende essen, langs houtwallen en historische boerenerven. Volg de rode klompenpadbordjes. Dit mooie klompenpad kan ook in twee keer worden gelopen; Het Achterwooldse pad Noord en Achterwooldse pad Zuid. Rugzak op en gaan.

2. Harsloërpad – Wageningen en Bennekom

Combineer wandelen met voedsel verzamelen op het Harsloërpad. Bij het bewandelen van dit mooie klompenpad tussen Wageningen en Bennekom kom je langs verschillende wilde ingrediënten. Dus doe inspiratie op uit de Harsloër Food-folder, scoor een paar eieren uit de eierautomaat bij de boerderij van Steenbergen en je kunt thuis aan de slag! Een natuurlijke, culinaire tour. Op klompen!

Een wandelaar start haar route op een van de mooiste klompenpaden van Gelderland
Klompenpad in Gelderland – Gelderse streken

 

3. Batouwepad – Lienden

Nummer 3 in onze top 5 bijzondere klompenpaden in Gelderland is het Batouwepad. Dit klompenpad vind je in Lienden en belooft een flinke dosis wandelplezier. Wandel langs oeverwallen, oude stroombeddingen en dijken terwijl je geniet van de buitenlucht. Ontdek slootjes vol schoon water dat opwelt in het kleigebied, bewoond door heikikkers. Zie jij jezelf al lopen? Langs de route vind je verschillende horecagelegenheden om samen of alleen neer te strijken. Bovendien kun je dit klompenpad combineren met het Marspad als je aan 16 km wandelplezier nog niet genoeg hebt.

 

4. Rosandepad – Oosterbeek

Oosterbeek heeft een buitengebied waar je ‘u’ tegen zegt.  Je beloopt tijdens deze klompenpadwandeling het Rosandepad, wat je door het afwisselende landschap vol beboste hellingen en snelstromende beken leidt. Tijdens de wandelingen zie je veel schilderachtige plaatjes uit de natuur, zoals de zeldzame paarbladige goudveil en één van de oudste kerken van Nederland die in Oosterbeek staat. Combineer deze route met het Schaarsbergenpad waar je door een oud landschapspark wandelt.

 

5. Avervoorderpad – Terwolde

Het Avervoorderpad is de definitie van een écht klompenpad. Een groot deel van de route loopt over onverharde wegen. Stevige schoenen en goede kleding zijn dus geen overbodige luxe tijdens deze wandeling. Geniet al wandelend van de rust en ruimte van het klassieke landschap en de karakteristieke boerderijen op de route. Op het randje van de Veluwe!

Twee dames wandelen over een houten loopplank van het een naar het andere weiland tijdens een klompenpad route. Een van de mooiste klompenpaden van Gelderland.
Klompenpad in Gelderland – Gelderse streken

 

De 10 klompenpaden die je niet wil missen

Welk klompenpad bewandel jij?

In Gelderland vind je tientallen klompenpaden, de één nog mooier dan de ander. Aan welke paden heb jij je al gewaagd? En welk pad kies jij volgende keer? Hopelijk heb je met deze blog genoeg inspiratie om je dagen weer naar hartenlust te vullen met de mooiste wandelingen.

Deel jij de plaatjes die je schiet op sociale media? Vergeet ons niet te taggen op @geldersestreken.