Ontdek deze 5 bijzondere Klompenpaden

Klompen aan en gaan! Dwars door het boerenland en over eeuwenoude paden waar je anders niet zo snel zou komen. Je komt niet alleen dichterbij natuur, maar tijdens een Klompenpadwandeling proef je ook de cultuur van de regio. De Gelderse streken bieden je de uitgelezen kans om eens wat Klompenpaden te ontdekken. Deze vijf klompenpaden moet je echt eens hebben bewandeld!

 

Klarenbeeksepad – Klarenbeek

Wandelend langs landgoed Klarenbeek bevind je je tussen tien Rijksmonumenten. Deze Klompenpadwandeling geeft je een inkijk in het cultuurhistorische landschap met landgoederen en historische boerderijen. Kijk tijdens de wandeling je ogen uit en ga op zoek naar de verschillende zeggensoorten en orchideeën.

 

Harsloërpad – Wageningen en Bennekom

Eén van de Klompenpaden die alles te maken heeft met ‘food’ is het Harsloërpad tussen Wageningen en Bennekom. Verzamel onderweg verschillende wilde ingrediënten en doe inspiratie op uit de Harsloër Food-folder om er zelf mee aan de slag te gaan. Een paar eieren uit de eierautomaat bij de boerderij van Steenbergen en je bent klaar om thuis aan de slag te gaan. Deze wandeling stuurt je op een natuurlijke, culinaire tour!

Klompenpad in Gelderland – Gelderse streken

 

Batouwepad – Lienden

Het Batouwepad in Lienden heeft je veel wandelplezier te bieden. Struinend langs de oeverwallen, oude stroombeddingen en de dijken zie je de mooiste dingen. Door het schone grondwater wat uit de Utrechtse Heuvelrug en het Veluwemassief kwelt op in het kleigebied. De slootjes vol met schoon water zijn een perfecte plek voor de heikikker, die je er zeker rond ziet zwemmen!

 

Rosandepad – Oosterbeek

Oosterbeek heeft een buitengebied waar je ‘u’ tegen zegt.  Je loopt tijdens deze Klompenpadwandeling het Rosandepad door het afwisselende landschap vol met beboste hellingen en snelstromende beken. Tijdens de wandelingen zie je veel schilderachtige plaatjes uit de natuur, zoals de zeldzame paarbladige goudveil en één van de oudste kerken van Nederland die in Oosterbeek staat.

 

Avervoorderpad – Terwolde

Het Avervoorderpad is de definitie van een écht Klompenpad. Een groot deel van de route is door onverharde wegen. Stevige schoenen en goede kleding zijn dus niet van overbodige luxe tijdens deze Klompenpadwandeling het Avervoorderpad. Al wandelend kan je genieten van de rust, ruimte van het klassieke landschap en de karakteristieke boerderijen die op de route liggen.

Klompenpad in Gelderland – Gelderse streken

 

Heb je meer inspiratie voor de klompenpaden nodig? Een wandeling op deze paden is ook zeker de moeite waard!

  1. Ganderpad in Doetinchem
  2. Loenense Enkenpad
  3. Uddelermeerpad in Uddel
  4. Rijnweidepad in Spijk
  5. Doddendaelpad in Beuningen