Fietsroutes in de Gelderse streken

Gelderland is dé fietsprovincie van Nederland. De mooie fietsroutes brengen je langs de meest unieke plekken van de Gelderse streken. De wonderschone en gevarieerde natuur zal je verrassen, evenals de vele historische en pittoreske plaatsen die Gelderland rijk is. Over heuvels en langs de heide, via drukke steden naar de ultieme rust; de fietsroutes in de Gelderse streken maken van jouw fietsvakantie een ware ontdekkingstocht.

We lichten graag enkele bijzondere fietsroutes uit om je een idee te geven van de mogelijkheden. We zien je graag op de fiets in de Gelderse streken verschijnen. Zeker het proberen waard!

 

De Natuurkampeerroute

Deze fietsroute van 283,5 kilometer loopt dwars door de mooiste plekjes van de Achterhoek en is samengesteld door de beheerders van acht Natuurkampeerterreinen in de regio. Je waant je even in het buitenland als je door de prachtige landschappen en historische steden en dorpen fietst, zoals Zutphen en Doesburg. Na de rit kun je heerlijk uitrusten in landgoed het Jagershuis in Wehl of genieten van streekgerechten bij het Raedthuys in Doetinchem.

De dagetappes zijn ongeveer 36 kilometer lang. Het is dan heerlijk om na zo’n dag fietsen te vertoeven de in regio. Rondom de natuurcampings is er vaak genoeg gelegenheid om een lekker gerecht van de streek te proeven. Zo kan je even flink bijkomen als in… En daarna heerlijk slapen op de gemoedelijke natuurkampeerterreinen in de Achterhoek.

Fietsen in de Achterhoek
Fietsen in de Achterhoek

Liberation Route

Ben je geprikkeld door de Nederlandse geschiedenis en wil je er actief mee bezig zijn tijdens het fietsen, dan is de Liberation Route iets voor jou. Deze route laat je beleven wat er zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelde rondom Arnhem, Rijk van Nijmegen, Achterhoek, Rivierenland en op de Veluwe. Op meer dan 80 locaties liggen luisterplekken. Hier kan je de oude oorlogsverhalen beluisteren. Breng vooral ook een bezoek aan het Airborne Museum, waar je kunt zien hoe de Slag om Arnhem verlopen is of het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek, waar jong en oud op een boeiende manier de geschiedenis van de bevrijding van Nederland kan beleven. En na een dagje geschiedenis, is niets lekkerder dan bijkomen in de stoombaden van Hotel Arnhem.

Ontdek de Liberation route Arnhem, de Liberationroute Nijmegen en de route van Wageningen naar Arnhem.

Moeder en dochters die de Liberation route volgen staan en luisteren bij de luisterplek bij de John Frostbrug
Luisterplek Liberation route bij de John Frostbrug in Arnhem

De Veluwezoomroute

De Veluwezoomroute brengt je door een prachtig bloemendecor en is elk seizoen weer anders. Tijdens de maanden mei en juni wordt de Veluwezoom opgefleurt door de vele bloeiende rododendrons. De Veluwezoom ligt in het zuiden van de Veluwe waar het landschap overgaat van beboste heuvels tot vlakke rivieren. Deze route neemt je door het schitterende natuurgebied Planken Wambuis, Het Nationale Park De Hoge Veluwe, langs dierentuin Burgers’ Zoo, Park en Kasteel Rosendael, het Kröller-Müller Museum en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Logeren kan vlakbij in hotel De Bilderberg in Oosterbeek, waar je kan nagenieten met een lekkere Italiaanse maaltijd.

Nog meer fietsroutes?

Kijk dan op onze speciale pagina over fietsen. Hier vind je zowel fietsroutes als video’s van inwoners van Gelderland die je laten zien waarom je hier moet komen fietsen!