Winters genieten in de Gelderse streken

Het is weer december! De dagen zijn kort, buiten wordt het kouder en overal kun je genieten van lekker eten, gezellige lichtjes en mooie versiering. Ook in december zijn er leuke activiteiten in de Gelderse streken. Trek er lekker op uit en geniet van de decembermaand! Wij hebben leuke winteractiviteiten voor je uitgelicht.

 

Winterfestijn Arnhem

Van 7 tot en met 31 januari is er weer een gezellig sfeer in de Arnhemse binnenstad tijden het jaarlijkse Winter Arnhem. Tijdens deze dagen zijn er vele leuke festiviteiten, voorstellingen en bijeenkomsten in en rond de binnenstad. Waar zij verschijnen, is sfeer en gezelligheid gegarandeerd. Je kunt hier genieten van winterse taferelen, muzikale optredens, de grootste kerstmarkt van het Oosten, lekker eten en drinken, winkelen en de Arnhemse gastvrijheid ervaren.

 

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Even terug in de tijd? Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum! Je waant je terug in de geschiedenis, je kunt er schaatsen en sleetje rijden en laat je verwarmen door spannende winterverhalen? Nieuwsgierig? Bekijk hieronder een impressie!

 

Kerstsfeerwandeling over de Hoge Veluwe

Van 21 t/m 30 december kun je deelnemen aan de kerstsfeerwandeling over het Nationale Park de Hoge Veluwe plaats. Deze wandeling is een echte aanrader om helemaal in de kerststemming te komen. Geniet van de mysterieuze sfeer die het Park in de winter uitstraalt. Nevels over de velden, het speciale licht en de kale bomen. Kosten voor deze wandeling bedragen €3,- per volwassene, €1,50 per kind.

 

Kerstvakantie op Kasteel Ammersoyen

In de kerstvakantie (22 december t/m 5 januari) is Kasteel Ammersoyen geopend voor bezichtiging. Je kunt het kasteel in de kerstperiode op verschillende manieren bezichtigen en beleven. Zo kun je de burcht op eigen gelegenheid ontdekken, meegaan met de dagelijkse kasteelrondleiding of de Speuren & Spelen tocht met het hele gezin doen, aansluiten bij de rondleiding speciaal voor kinderen of komen kijken bij één van de activiteiten zoals de Middeleeuwse Ontmoetingen. Het is dit jaar zelfs mogelijk om het kasteel op vier winteravonden buiten de dagelijkse openingstijden te bezoeken! Voor ieder wat wils dus.

Winter Kasteel Ammersoyen

 

Winterpaleis Het Loo

Op dit sprookjesachtige kerstevent op Paleis Het Loo kom je in een theatrale wereld vol vorstelijk gedekte tafels. Je komt alles te weten over het organiseren van een (koninklijk) diner. Neem deel aan activiteiten en workshops. Het Kinderatelier is dagelijks geopend met in de weekenden en de Kerstvakantie een extra knutselactiviteit. Op de ijsbaan kan iedereen heerlijk schaatsen en vanaf 21 december is er ook een echte zweefmolen!

Winterpaleis het Loo

 

Winterse workshops bij de Tuinen van Appeltern

In de winterperiode wordt de Tuinen van Appeltern omgedoopt tot Puur Appeltern. Dit is een sfeervol winterprogramma, dat zowel binnen als buiten plaatsvindt. Ontdek op 1 december bijvoorbeeld je creativiteit en groene skills tijdens de gezellige winterdecoratieworkshop, ook wel bekend als ‘klein creatief feestje’. Of schuif op 14 december aan bij de inloopworkshop ‘Kerstbal vilten’.

 

Kerst op Slot Loevestein

Gek op kastelen? Bezoek dan ook Slot Loevestein tijdens de kerstperiode! Tussen 21 december en 5 januari staat de TV-serie Floris centraal, welke deels is opgenomen op Slot Loevestein. Zo kun je deelnemen aan de populaire kaarsverlichte rondleidingen in Floris thema, het Floris Festijn bezoeken of genieten van een bourgondisch 4-gangen diner met live-Floris-entertainment. Bekijk het hele programma hier.

Slot Loevestein

 

Kerstmarkten in de Achterhoek

In de decembermaand worden er verschillende kerstmarkten georganiseerd in de Achterhoek. Naast de kerstmarkten vinden er ook bijzondere kerstevenementen plaats die je echt niet mag missen! Kijk voor meer informatie over deze markten en evenementen op de achterhoek agenda of op de websites van VVV’s en toeristische informatiepunten.

 

Culinair genieten tijdens het wildseizoen 

Ben je een liefhebber van wild? Breng dan een bezoek aan de Achterhoek! Tot en met eind januari vind je namelijk ontzettend veel wildgerechten op de Achterhoekse menukaarten. De chefs doen hun best om de lekkerste menu’s samen te stellen. Doe je smaakpapillen een plezier en laat je verassen. Op wildetenindeachterhoek.nl vind je veel tips en heerlijke arrangementen. Eet smakelijk!

 

Een magische stad komt tot leven

Stel je voor… de binnenstad van Zutphen als een groot sprookjesboek. Dat is wat je zult zien op zondag 15 december. Dan wordt de binnenstad in Zutphen namelijk omgetoverd tot Sprookjesstad. Ontmoet Doornroosje, snoep bij het snoephuisje van Hans en Grietje, dans met Belle en het Beest… In elke winkelstraat waan je je weer in een ander sprookje. Kom lekker winkelen en geniet van de magie!

Sprookjesstad Zutphen

 

Wil je toch liever binnen blijven? Kom dan lekker borrelen in de Gelderse streken! Wij geven je onze tips voor gezellige (en vooral lekkere) borrelplekken. Je vindt ze hier.