Winters genieten in de Gelderse streken

Het is weer december! De dagen zijn kort, buiten wordt het kouder en overal kun je genieten van lekker eten, gezellige lichtjes en mooie versiering. Ook in december zijn er leuke activiteiten in de Gelderse streken. Trek er lekker op uit en geniet van de decembermaand! Wij hebben leuke winteractiviteiten voor je uitgelicht.

Winter Arnhem

In december en de eerste week van januari vindt het gezellige jaarlijkse Winter Arnhem plaats. In en rond de binnenstad van Arnhem worden vele festiviteiten, voorstellingen en bijeenkomsten georganiseerd. Je vindt er winterse taferelen, muzikale optredens, de ‘grootste kerstmarkt van het Oosten’ en je kunt er genieten van een lekker hapje en een drankje. Wil je weten wat er allemaal te doen is? Bekijk hier de activiteiten in de agenda!

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Even terug in de tijd? Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum! Je waant je terug in de geschiedenis, je kunt er schaatsen en sleetje rijden en laat je verwarmen door spannende winterverhalen? Nieuwsgierig? Bekijk hier een impressie!

Winterwandeling over de Hoge Veluwe

Op zondag 7 januari vindt er een winterwandeling over het Nationale Park de Hoge Veluwe plaats. Samen met andere wandelaars en onder leiding van een natuurgids kijk je hoe de natuur inspeelt op de veranderende omstandigheden aan het begin van een nieuw seizoen. Tijdens deze wandeling leer je meer over hoe de dieren overwinteren en hoe planten en bomen zich beschermen tegen de veranderingen in het weer. Kosten voor deze wandeling bedragen €3,- per persoon, kinderen tot 12 jaar €1,50.

Kerstvakantie op Kasteel Ammersoyen

In de kerstvakantie (22 december t/m 6 januari) is Kasteel Ammersoyen geopend voor bezichtiging. Je kun het sfeervolle middeleeuwse kasteel bezichtigen op eigen gelegenheid of met een rondleiding door een gids. Voor kinderen is er ook een speciale speurtocht ontwikkeld die door het hele kasteel leidt. Daarnaast zijn er op verschillende dagen ook speciale rondleidingen voor kinderen. Toe aan wat lekkers? In de Taveerne kun je terecht voor een heerlijke warme chocolademelk en een lekker hapje.  Meer informatie en openingstijden vind je hier.

Magische lichtjes bij Kasteel Ruurlo

Rondom kerst is Kasteel Ruurlo van binnen en buiten in kerstsfeer gehuld. Loop langs de betoverende lichtjes op de glazen brug, maak een stevige wandeling in de prachtige winterse omgeving van Ruurlo en sluit de dag af met een warme chocolademelk met slagroom in de gezellige Oranjerie Ruurlo. De magische lichtjes hangen t/m 6 januari.

Kerst op Slot Loevestein

Gek op kastelen? Bezoek dan ook Slot Loevestein tijdens de kerstperiode! Vuurkorven, fonkelende lichtjes… Slot Loevestein is deze winter extra sfeervol! Je kunt er terecht voor een kerstbrunch, er is middeleeuws entertainment en speciale rondleidingen. Ook vind je er workshops, de tinnegieter en middeleeuwse kerstmuziek. In de kerstvakantie is er een speciaal programma ontwikkeld, dus er is vanalles te doen. Bekijk het programma hier.

The Chrisscross concert op Heerlijkheid Mariënwaerdt

Op 16 december vindt er wel een heel bijzonder concert plaats op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, namelijk The Chrisscross concert. Een Christmas Crossover programma met Engelse en Amerikaanse klassiekers. Engelse kerstmuziek en Amerikaanse kersthits wisselen elkaar af in dit programma vol kerstgevoel, meezingers en luisterliedjes. Meezingen mag, borrelen tijdens het concert ook, ultiem kerstgevoel wordt gratis bijgeleverd! Meer informatie en tickets kun je vinden op de website.

Kerstmarkten in de Achterhoek

In de decembermaand worden er verschillende kerstmarkten georganiseerd in de Achterhoek. Naast de kerstmarkten vinden er ook bijzondere kerstevenementen plaats die je echt niet mag missen! Kijk voor meer informatie over deze markten en evenementen op Achterhoekagenda.nll of op de websites van VVV’s en toeristische informatiepunten.

Culinair genieten tijdens het wildseizoen 

Ben je een liefhebber van wild? Breng dan een bezoek aan de Achterhoek! Tot en met eind januari vind je namelijk ontzettend veel wildgerechten op de Achterhoekse menukaarten. De chefs doen hun best om de lekkerste menu’s samen te stellen. Doe je smaakpapillen een plezier en laat je verassen. Op wildetenindeachterhoek.nl vind je veel tips en heerlijke arrangementen. Eet smakelijk!

Wild eten in de Achterhoek

Een magische stad komt tot leven

De binnenstad van Zutphen is op zondag 16 december omgetoverd tot Sprookjesstad. Ontmoet Doornroosje, snoep bij het snoephuisje van Hans en Grietje, dans met Belle en het Beest… In elke winkelstraat waan je je weer in een ander sprookje. Na 17.00 uur gaat het programma verder op de Groenmarkt, met een sprookjesbal.

Wil je toch liever lekker binnen blijven? Breng dan een bezoek aan een interessant museum! In de Hanzesteden bijvoorbeeld, we hebben al wat tips voor je uitgelicht. Je vindt ze hier.