Tips voor de zomervakantie!

De zomervakantie is weer begonnen! Dit is de ideale tijd om er lekker op uit te gaan met je kinderen, er zijn genoeg leuke dingen in de Gelderse streken te beleven. Ben je op zoek naar iets actiefs? Avontuurlijks? Of wil je juist meer ontspannen? Lees dan vooral even verder…

 

Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen is een gezellig pretpark in de Achterhoek, waar kinderen ouderwets kunnen spelen! Er zijn meer dan zestig speeltoestellen binnen en buiten. Krijg in het Doolhof de slappe lach van de lachspiegels of sjees met je matje van de Turboglijbaan. En op warme dagen is de waterspeeltuin een fijne plek om even af te koelen.

Waterspeeltuin bij het Land van Jan Klaassen
Waterspeeltuin in Het Land van Jan Klaassen

Burgers’ Zoo

Kinderen en speurtochten zijn een ideale combi en de dierentuin geeft daar nog een extra dimensie aan. In Burgers’ Zoo kunnen ze op een speelse manier dingen leren over de dieren en krijgen een rondleiding door de fascinerende wereld van Burgers’ Zoo en haar inwoners. Beetje moe? Geen probleem, want terwijl jij uitrust met een kopje koffie spelen de kids in een van de drie speeltuinen.

 

Erve Brooks

Bij pannenkoekenboerderij Erve Brooks kun je niet alleen terecht voor pannenkoeken, er is ook een binnenspeeljungle, airtrampoline, blotevoetenopad, kabelbaan en nog veel meer! Buiten op het erf is ook een grote speeltuin te vinden, waar je een water- en zandplek, een kleihoek en het avonturenpad vindt. Terwijl de ouders lekker genieten op het terras met een kopje koffie, kunnen kinderen zich hier al spelend dus zeker vermaken.

Avonturenpad Erve Brooks een leuk uitje met kinderen in de zomer
Erve Brooks in Gelselaar

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tijdens de zomervakantie in Apenheul kom je op babybezoek, help je de dierverzorgers  en kun je lekker na-apen met Naaap. Wil je weten op welke aap jij het meeste lijkt? Je ontdekt het met het thema ‘Herken jezelf’. Ben jij net zo sterk als een gorilla? En heb jij dezelfde sociale skills als een bonobo?  Bouw je eigen mensaap, speel leuke apenspellen of bewonder een apenskelet.

Zomervakantie in d Apenheul
Apenheul


Slot Loevestein

Slot Loevestein is een stoere vesting omringd door prachtige natuur, waar deze zomer genoeg te beleven is. Probeer bijvoorbeeld eens hoe het is om met een echte hand- of kruisboog te schieten of luister naar de levendige verhalen over de roerige Middeleeuwen. Ook kun je aansluiten bij de ridderschool, waar je de handelingen van het laden van een geweer en het vechten in een groep leert.

Slot Loevestein

 

De Bastei

Bij ‘De Bastei’ in Nijmegen wordt het verhaal van de rivier vertelt. Beleef in het museum hoe de rivier de stad en de natuur verbindt en ga op reis door het verleden, heden en de toekomst. In de zomer worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Laat je rondleiden door een gids of combineer jouw bezoek buiten met een speurtocht in natuurgebied de Stadswaard. Heb je niet zo’n zin in een museumbezoek  maar moet je toch mee, vraag dan naar de bah-stei doekaart en laat je uitdagen. Je smartphone is hierbij verplicht!

 

Riverside

Wil je deze zomer lekker aan het water vertoeven? Kom dan eens langs bij Riverside op Strand Maaslanden. Gelegen op de kop van een schiereiland van waterrecreatiegebied De Gouden Ham. Er zijn verschillende outdoor activiteiten te boeken zoals de Escape game ‘Het geheim van De Gouden Ham’. Ook zijn er mogelijkheden om elektro boten, fietsen, sloepjes, kano’s en zeilboten te huren. Na al die activiteiten is Riverside de perfecte plek om nog na te borrelen met uitzicht op het water.

Zomer in Gelderland
Riverside

 

Duckstoer Eendenverhuur

Trek er samen met je gezin een dagje op uit in een lelijk eendje, te huur bij Duckstoer Eendenverhuur. Rijd over de bosrijke weggetjes door de groene Achterhoek of langs de IJssel vanaf Bronckhorst. Het leuke aan de Achterhoek is dat er zo veel ruimte is, er kleine en onverharde wegen zijn en dat je onderweg veel groen, bos en weilanden zult tegenkomen. En ook dankzij het knorrende motortje en het dak dat open kan heb je zeker weten een heerlijke ervaring! Om het dagje uit compleet te maken verzorgt Duckstoer een goed gevulde picknickmand, dus maak onderweg ook zeker even een leuke tussenstop.

 

Natuurpark De Leemputten

Verken het prachtige natuurgebied De Leemputten per waterfiets. Dit is een unieke en milieuvriendelijke manier om de watergangen tussen de vele begroeide eilandjes te verkennen en heerlijk te genieten van de natuur. Vervolgens kun je lekker neerstrijken op het gezellige terras aan de waterkant terwijl de kinderen zich vermaken in de Speelweide.

Zomervakantie
De Leemputten

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Het is ook leuk om deze zomer eens een kijkje te nemen bij Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het is een paradijs van weldadige rust en weidse ruimte. Je kunt er lekkere pannenkoeken eten in het pannenkoekenhuis De Stapelbakker, waar kinderen zich ook heerlijk kunnen uitleven in de speeltuin, op de skelterbaan of op het springkussen. En van 21 t/m 25 augustus wordt de jaarlijkse Landgoedfair weer gehouden. Hier zijn meerdere stands, terrassen en foodtrucks te vinden waar je lekker kunt shoppen en heerlijk kunt eten en drinken!

 

Julianatoren

Kom deze zomer spelen in één van de 60 te gekke attracties bij de Julianatoren in Apeldoorn. Spring op je paard en rijd als een cowboy over de Paardenbaan of ga op safari door de Safaribaan. Of ga naar de spectaculaire theatershow  van Jul & Julia. Tip: op de zaterdagen 18 en 25 juli en 1, 8, 15, 22 augustus vinden de Sprookjes Zomeravonden plaats met theatershows van onder meer Rapunzel en de Kleine Zeemeermin, waarbij het pretpark tot maar liefst 20:00 uur geopend is!

Julianatoren

 

GeoFort

Verken het spannende oude forteiland bij GeoFort. Bij dit science museum draait alles om de aarde! Binnen én buiten kun je het experiment aangaan. Ook tijdens de warme zomerdagen is het er prima vertoeven met een waterspeelplaats, trekpontje over de gracht en coole bunkers. In het weekend van 13 en 14 juli bezoek je ‘Fort Family’; een mini festival voor de hele familie. Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

 

Zandsculpturenfestijn

Ga deze zomer op ontdekkingsreis tijdens het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het thema dit jaar is ‘Boeken’. Loop door de grote zand-bibliotheek en bewonder de prachtige verhalen van onder andere kinderboeken, literatuur en sprookjes Leer de letters van het alfabet in het klaslokaal en duik in de oude schoolboeken van rekenen, taal en aardrijkskunde.

Zandsculpturenfestijn