Tips voor de zomervakantie!

De zomervakantie is weer begonnen! Dit is de ideale tijd om er lekker op uit te gaan met je kinderen, er zijn genoeg leuke dingen in de Gelderse streken te beleven. Ben je op zoek naar iets actiefs? Avontuurlijks? Of wil je juist meer ontspannen? Lees dan vooral even verder…

 

Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen is een gezellig pretpark in de Achterhoek, waar kinderen ouderwets kunnen spelen! Er zijn meer dan zestig speeltoestellen binnen en buiten. Krijg in het Doolhof de slappe lach van de lachspiegels of sjees met je matje van de Turboglijbaan. En op warme dagen is de waterspeeltuin een fijne plek om even af te koelen. Helemaal leuk: op 17 augustus organiseert Jan Klaassen het Bellenblaasfestijn!

 

Burgers’ Zoo

Kinderen en speurtochten zijn een ideale combi en de dierentuin geeft daar nog een extra dimensie aan. In Burgers’ Zoo kunnen ze op een speelse manier dingen leren over de dieren en krijgen een rondleiding door de fascinerende wereld van Burgers’ Zoo en haar inwoners. Beetje moe? Geen probleem, want terwijl jij uitrust met een kopje koffie spelen de kids in een van de drie speeltuinen.

 

Erve Brooks

Bij pannenkoekenboerderij Erve Brooks kun je niet alleen terecht voor pannenkoeken, er is ook een binnenspeeltuin, airtrampoline, speelvijver, kabelbaan en nog veel meer! Buiten op het erf is ook een grote speeltuin te vinden, waar je een water- en zandplek, een kleihoek en een echte boomhut vindt. Terwijl de ouders lekker genieten op het terras met een kopje koffie, kunnen kinderen zich hier al spelend dus zeker vermaken.

Erve Brooks

 

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. De zomer in Apenheul staat dit jaar helemaal in het thema van ‘Herken jezelf’. Ben jij net zo sterk als een gorilla? En heb jij dezelfde sociale skills als een bonobo? Dat kun je van 19 juli t/m 18 augustus zelf ontdekken in de Apenheul! Bouw je eigen mensaap, speel leuke apenspellen of bewonder een apenskelet.


Slot Loevestein

Slot Loevestein is een stoere vesting omringd door prachtige natuur, waar deze zomer genoeg te beleven is. Probeer bijvoorbeeld eens hoe het is om met een echte hand- of kruisboog te schieten of luister naar de levendige verhalen over de roerige Middeleeuwen. Ook kun je aansluiten bij de soldatenschool, waar je de handelingen van het laden van een geweer en het vechten in een groep leert. Leuk voor de ouders: schuif tijdens ‘Muziek onder de boom’ lekker aan op het terras met een verfrissend drankje terwijl je luistert naar de muziek die gemaakt wordt.

Slot Loevestein

 

De Bastei

Bij ‘De Bastei’ in Nijmegen wordt het verhaal van de rivier vertelt. Beleef in het museum hoe de rivier de stad en de natuur verbindt en ga op reis door het verleden, heden en de toekomst. In de zomer worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Knutsel bijvoorbeeld je eigen landschap in elkaar tijdens de activiteit ‘Zomerzot knutselen’. Of leer door middel van drie interactieve workshops wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en wat we er – al dan niet zelf – aan kunnen doen.

 

Het Groene Eiland

Wil je deze zomer lekker aan het water vertoeven? Kom dan eens langs bij campingpark ‘Het Groene Eiland’. Het park is gelegen op een schiereiland in het watergebied De Gouden Ham. Tijdens de vakanties zijn er recreatieactiviteiten en is er voor tieners een apart tienerprogramma, zoals een kampvuur of banaanvaren. Ook zijn er mogelijkheden om motorboten, fietsen, sloepjes, kano’s en zeilboten te huren vanuit het campingpark.

Campingpark ‘Het Groene Eiland’

 

Duckstoer Eendenverhuur

Trek er samen met je gezin een dagje op uit in een lelijk eendje, te huur bij Duckstoer Eendenverhuur. Rijd over de bosrijke weggetjes door de groene Achterhoek of langs de IJssel vanaf Bronckhorst. Het leuke aan de Achterhoek is dat er zo veel ruimte is, er kleine en onverharde wegen zijn en dat je onderweg veel groen, bos en weilanden zult tegenkomen. En ook dankzij het knorrende motortje en het dak dat open kan heb je zeker weten een heerlijke ervaring! Om het dagje uit compleet te maken verzorgt Duckstoer een goed gevulde picknickmand, dus maak onderweg ook zeker even een leuke tussenstop.

 

Natuurpark De Leemputten

Verken het prachtige natuurgebied De Leemputten per waterfiets. Dit is een unieke en milieuvriendelijke manier om de watergangen tussen de vele begroeide eilandjes te verkennen en heerlijk te genieten van de natuur. Vervolgens kun je lekker neerstrijken op het gezellige terras aan de waterkant terwijl de kinderen zich vermaken in de Speelweide.

De Leemputten

 

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Het is ook leuk om deze zomer eens een kijkje te nemen bij Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het is een paradijs van weldadige rust en weidse ruimte. Je kunt er lekkere pannenkoeken eten in het pannenkoekenhuis De Stapelbakker, waar kinderen zich ook heerlijk kunnen uitleven in de speeltuin, op de skelterbaan of op het springkussen. En van 21 t/m 25 augustus wordt de jaarlijkse Landgoedfair weer gehouden. Hier zijn meerdere stands, terrassen en foodtrucks te vinden waar je lekker kunt shoppen en heerlijk kunt eten en drinken!

 

Julianatoren

Kom deze zomer spelen in één van de 60 te gekke attracties bij de Julianatoren in Apeldoorn. Spring op je paard en rijd als een cowboy over de Paardenbaan of ga op safari door de Safaribaan. Of ga naar de spectaculaire theatershow ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’, waarbij Jul en Julia je meenemen op wereldreis. Tip: op de zaterdagen 27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus vinden de Jul & Julia Zomeravonden plaats, waarbij het pretpark tot maar liefst 20:00 uur geopend is!

Julianatoren

 

GeoFort

Verken het spannende oude forteiland bij GeoFort. Bij dit science museum draait alles om de aarde! Binnen én buiten kun je het experiment aangaan. Ook tijdens de warme zomerdagen is het er prima vertoeven met een waterspeelplaats, trekpontje over de gracht en coole bunkers. En bij GeoFort geldt deze zomer: hoe warmer, hoe beter! Je krijgt er tot en met 1 september namelijk een korting die meestijgt met de temperatuur. Meer informatie over deze actie vind je hier.

 

Zandsculpturenfestijn

Ga deze zomer op ontdekkingsreis tijdens het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het thema dit jaar is ‘Reis om de Wereld’. Zo kun je oog in oog komen te staan met een enorme skyline van maar liefst 18 meter of kun je schitterende eilanden bewonderen. In het overdekte deel van het festijn kun je meedoen aan een puzzel, waarbij je moet raden wat de zandsculpturen uitbeelden. Als je alle raadsels goed hebt, maak je kans op leuke prijzen!

Zandsculpturenfestijn