Kerstvakantie uitjes in de Gelderse streken

De kerstvakantie is voor velen één en al gezelligheid. Geniet van tijd samen met het gezin, lekker eten en misschien zelfs leuke cadeautjes. De kerstvakantie is de ideale periode gezellig samen een dagje uit te gaan. Ga op ontdekking in de natuur, bezoek een van de vele musea en bekijk bijzondere planten en dieren. Wij geven je leuke tips voor een uitje in de Gelderse streken!

Wanneer is het kerstvakantie?
In Nederland is het van 24 december t/m 8 januari kerstvakantie.


Ontdek alles over planten en dieren in Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo in Arnhem ontdek je dieren uit alle delen van de wereld! Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in de woestijn. Door het park heen staan gidsen klaar die je van alles vertellen over de planten en dieren in Burgers’ Zoo. Beleef het park op zijn best en pak je kans om een uniek kijkje achter de schermen te nemen in Burgers’ Ocean, de olifantenstal en de zebrastal. Tof!

 

Bezoek een van de vele leuke musea

Rare jongens, die Romeinen? Je ontdekt het in het Archeolab van Museum Het Valkhof! Bouw hier zelf een Romeinse brug, schiet de katapult af, maak een muurschildering en leer ondertussen álles over deze vroege bewoners van het Rijk van Nijmegen.

Ben jij gek op de winter? Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum! Trek je schaatsen aan, ga sleetje rijden en bak je eigen broodjes boven een vuurtje. Het hele park is in winterse sferen en er zijn tal van activiteiten!

Er zijn nog veel meer leuke musea voor kinderen in de Gelderse streken. Lees dit artikel met onze tips!

Schaatsen Openluchtmuseum kerstvakantie

Neem een kijkje in een kasteel

Ontdek de spannende geschiedenis van de Gelderse streken! Bezoek eens een van de vele kastelen, forten en landgoederen die hier te vinden zijn zoals Slot Loevestein.

In Kasteel Huis Bergh leer tijdens de speciale familierondleiding alles over de geschiedenis van de kerstboom, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Maak een tocht langs verschillende mooie bomen, versier zelf een kerstkoek en geniet van kerstverhalen, talloze lichtjes en leuke kerststalletjes.

In de kerstvakantie is Kasteel Ammersoyen geopend voor bezichtiging. Bezichtig het kasteel op eigen gelegenheid of met de rondleiding door een gids. Voor kinderen is er een speurtocht die door alle vertrekken van het kasteel voert. Ook zijn er op verschillende dagen rondleidingen speciaal voor kinderen met na afloop een knutselactiviteit (reserveren noodzakelijk). In de taveerne kun je gezellig een bordspelletje spelen onder het genot van een drankje en een versnapering. Natuurlijk is er ook warme chocomelk!

Bezoek kasteel kerstvakantie

Ga de natuur in

Mooie bossen, heuvels en kronkelende dijken: de prachtige natuur in de Gelderse streken nodigt uit om lekker door te wandelen. Ga naar buiten en neem de kinderen mee, er is genoeg te ontdekken! In Het Nationale Park De Hoge Veluwe speur je naar herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons. Weten jullie ze te spotten? Of speel The Nature Game: in deze magische iPad game ontrafel je het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum!

Ben je niet bang in het donker? Verken het donkere bos van Nationaal Park Veluwezoom tijdens de Lichtjestocht van OERRR op 28 december. Samen met de boswachter ga je het bos in en leer je alles over de dieren die in het bos leven. Hoor je de uilen roepen en weet je nachtdieren te spotten?

Natuur wandelen kerstvakantie

 

 

Van al die leuke activiteiten krijg je natuurlijk honger! Strijk neer bij een van de vele pannenkoekenhuizen in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. Klik hier voor onze tips.