Lekker pannenkoeken eten in de Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen

Ben jij ook zo dol op pannenkoeken? Zoet of hartig, niets zo fijn als lekker neerstrijken en smullen bij een pannenkoekenhuis na een dag op pad in de Gelderse streken. In de Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen vind je heel veel pannenkoekenrestaurants. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. Dit zijn onze tips, eet smakelijk!

Koffie- & Eethuis De Gelderse Poort
Op een unieke locatie aan de Rijn vind je het sfeervolle Koffie- & Eethuis De Gelderse Poort. De ideale plek om een tussenstop te maken tijdens je fiets- of wandeltocht in de mooie omgeving. Vanuit het restaurant en het terras heb je een prachtig uitzicht over de rivier. Geniet hier van een heerlijke pannenkoek of van de vele andere heerlijke gerechten die op het menu staan.

De Pannenkoekenboot Nijmegen
Geniet na een dagje Nijmegen in een ongedwongen sfeer van een heerlijk pannenkoekenbuffet op de Pannenkoekenboot Nijmegen. Hier kun je onbeperkt pannenkoeken eten! Heerlijk na bijvoorbeeld een fijne stadswandeling voor het centrum. Kies een vaart naar keuze en geniet van het prachtige uitzicht over de skyline van Nijmegen. Hoeveel pannenkoeken kun jij op?

Pannenkoekenboot Nijmegen

 

Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje
Heb je lekker een dagje de binnenstad van Nijmegen ontdekt? Kennis gemaakt met culturele hoogtepunten als Museum het Valkhof en de Bastei? Sluit je dag dan heerlijk af bij Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje. Hier worden pannenkoeken nog op de ouderwetse manier gebakken. De kaart biedt keuze uit allerlei soorten pannenkoeken, maar ook heerlijke broodjes en soepen en salades. Voor ieder wat wils!

Pannenkoekenrestaurant St. Walrick
Stevige trek na het fietsen of wandelen? Midden tussen de bossen van Nijmegen, Overasselt en Heumen vind je Pannenkoekenrestaurant St. Walrick. Smul van heerlijke pannenkoeken volgens oud familierecept. Liever iets anders dan pannenkoeken? Je kunt ook kiezen voor een 3-gangenmenu. Zo kun je vol energie weer verder de Gelderse streken ontdekken!

Pannenkoekenrestaurant Duivelsberg
Tussen Nijmegen en de grens van Duitsland vind je het prachtige gebied ‘De Duivelsberg’. Dit gebied wordt gekenmerkt door hoge heuvels, diepe dalen en prachtige bossen en beekjes. Middenin het bos vind je Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg. Vanuit het restaurant starten twee prachtige wandelroutes, waaronder de beroemde N70 route. Dit maakt het sfeervolle restaurant het perfecte start- of eindpunt van een dagje in de omgeving van Berg en Dal!

Pannenkoekenrestaurant Duivelsberg
Pannenkoekenrestaurant Duivelsberg

 

Pannenkoekhuis Strijland
Heb je genoten van een heerlijk dagje in de natuur op de Veluwezoom? Kom dan naar Pannenkoekhuis Strijland waar je de dag nostalgisch kan afsluiten met een heerlijke pannenkoek met stroop. De pannenkoeken zijn traditioneel en ambachtelijk gebakken volgens een oud familierecept, daarom smaken de pannenkoeken extra lekker, dat moet je dus komen proeven!

 

Pannenkoekenbakker Plasmolen
Pannenkoekenbakker Plasmolen

 

Pannenkoekhuis Den Strooper
Wat vroeger een schoolgebouw was, is nu het moderne en sfeervolle Pannenkoekenhuis Den Strooper. Iedereen die geïnteresseerd is kan een kijkje komen nemen in de open keuken waar de meest unieke pannenkoeken gebakken worden. Je kan dit combineren met een dagje Burgers’ Zoo, Nederlands Openluchtmuseum of lekker fietsen in de prachtige natuur van de Hoge Veluwe.

Pannenkoekhuis Den Strooper
Pannenkoekhuis Den Strooper

 

Pannenkoekrestaurant De Oude Herbergh 
Na een bezoek aan het indrukwekkende Airborne Museum weer terug in het heden komen met een heerlijke pannenkoek? Pannenkoekenrestaurant de Oude Herbergh heeft een ruime keuze aan overheerlijke pannenkoeken en voor wie niet van pannenkoeken houdt zijn er ook andere topgerechten.

’t Pannenkoekhuis Schaarsbergen
Heb je een geweldige dag gehad in Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum? Dan heb je zeker zin in een pannenkoek! Kom naar ’t Pannenkoekhuis Schaarsbergen waar je lekker kan nagenieten van je dag onder het genot van een heerlijke pannenkoek. Het pannenkoekhuis is gelegen in de bossen waardoor je in de zomer buiten op het terras kan genieten van je pannenkoek en de natuur.

Pannenkoekenrestaurants op de kaart

De Pannenkoekenboot Nijmegen

Waalkade t/o Casino, 6511 XR Nijmegen Ga naar de website

Pannenkoekenrestaurant Duivelsberg

Duivelsberg 1, 6572 BE Berg en Dal Ga naar de website

Pannenkoekenhuis De Heksendans

Oude Kleefsebaan 425, 6572 AZ Berg en Dal Ga naar de website

Koffie- & Eethuis De Gelderse Poort

Rijndijk 6, 6566 CG Millingen a/d Rijn Ga naar de website

Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje

Hoogstraat 3, 6511 RT Nijmegen Ga naar de website

Pannenkoekenrestaurant St. Walrick

St. Walrickweg 5, 6611 KG Overasselt Ga naar de website

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1, 6991 GA Rheden Ga naar de website

Pannenkoekenboerderij De Steenen Camer

Hannesstraatje 2 (Drielsedijk), 6843 NV Arnhem Ga naar de website

Pannenkoekenhuis de Snippenhof

Parallelweg 23, 6922 HP Duiven Ga naar de website

Pannenkoekhuis Den Strooper

Koningsweg 18, 6816 TC Arnhem Ga naar de website

Pannenkoekrestaurant De Oude Herbergh 

Utrechtseweg 245, 6862 AK Oosterbeek Ga naar de website

’t Pannenkoekhuis Schaarsbergen

Kemperbergerweg 673, 6816 RV Arnhem Ga naar de website