10 tips voor de kinderen in de Gelderse streken

Met de familie op pad, is garantie op mooie herinneringen. Neem de kinderen mee naar de Gelderse streken, waar leerzame en leuke avonturen voor het oprapen liggen. Van trampolinespringen tot musea bezoeken. Wij hebben de 10 leukste tips alvast voor je op een rijtje gezet.

 

Dierenuitjes

Burgers’ Zoo
Kinderen en speurtochten zijn een ideale combi en de dierentuin geeft daar nog een extra dimensie aan. In Burgers’ Zoo kunnen ze op een speelse manier dingen leren over de dieren en krijgen een rondleiding door de fascinerende wereld van Burgers’ Zoo en haar inwoners. Beetje moe? Geen probleem, want terwijl jij uitrust met een kopje koffie spelen de kids in een van de drie speeltuinen.

 

Apenheul
Kom apen spotten in een prachtig bos vol loslopende apen, zo tussen de bezoekers. Met de handige spottips van Apenheul hoef je er niet één te missen. Kijk bijvoorbeeld eens omhoog naar de toppen van de bomen. Heb jij hem al gespot? Natuurlijk zijn er ook apen die niet loslopen, zoals de gorilla’s en orang-oetans. Over deze dieren kom je alles te weten tijdens de speciale presentaties in het park.

Cultuur

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, kunnen de kids interactief iets leren en gaan ze terug in de tijd. Zo stap je in een historische tram en ervaar je hoe ze vroeger een houten wiel maakten. De kids kunnen er zelf ook een oude ambacht leren of zien hoe het er aan toe ging in een oude windmolen.

Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

 

Museumboerderij Erve Brooks

Begin met lekkere pannenkoeken in de ‘pannenkoekenboerderij’ dan ben je erna helemaal klaar voor het avonturenpad van museumboerderij Erve Brooks met allerlei spelletjes en hindernissen onderweg. In de schuren en de zolder van de boerderij zijn nog oude werktuigen en oude radio’s en televisies te vinden. Binnen kunnen kinderen rustig spelen in de speelhoek of met de Oud-Hollandse spelen waar ze ondervinden hoe de kinderen van vroeger zich vermaakten.

 

Ridders en kastelen in Slot Loevestein

Verkleed je voor een dag als ridder of jonkvrouw bij Slot Loevestein. Je kunt zelf op ontdekking gaan met een persoonlijke sleutel, waarmee je spellen kunt spelen, verhalen van vroeger hoort en kamers kunt openen. Op verschillende plaatsen rondom het kasteel zijn allerlei interactieve presentaties te vinden. Ridders, gevangenen en soldaten en brengen de geschiedenis van het Slot en haar bewoners weer tot leven.

Slot Loevestein - de boekenkist waarin Hugo de Groot ontsnapte
Slot Loevestein – de boekenkist waarin Hugo de Groot ontsnapte

Actie

Spelerij

Houden je kinderen van knutselen, schilderen en creatief bezig zijn in de natuur? Dan is de Spelerij een geweldige plaats voor hen. De hele dag kunnen ze er op een creatieve manier ontdekken. De Spelerij is een atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk, want de speelobjecten in het park zijn kunstwerken. Kinderen kunnen er ook zelf kunst maken. De Uitvinderij is een werkplaats waar ze figuren kunnen zagen, verftekeningen kunnen maken of metaal kunnen bewerken.

 

WipeOut Kids

WipeOut Kids is voor de durvers! Op Beldert Beach kunnen de kids glijden en slingeren op de stijle glijbaan, een gat in de lucht springen op de trampoline en de springkastelen of over water lopen zonder nat te worden, terwijl de ouders gezellig een glaasje drinken in de Beachclub. WipeOut Kids heeft maar liefst 20 activiteiten of obstakels die ze moeten zien te overwinnen. Spannend!

 

Kinderroutes in de Achterhoek

In de Achterhoek zijn er meer dan vijf routes speciaal voor kinderen van 3 tot en met 14 jaar, waarbij ze op een speelse manier kennis kunnen maken met de Achterhoek en de geschiedenis. Onderweg worden ze verrast door sportieve, avontuurlijke en spannende opdrachten waarbij ze zelf de hoofdrol spelen. Zo maken ze kennis met verschillende kabouters op de kabouterroute, zich verkleden in een middeleeuwse dame of heer of een heerlijk heksendrankje drinken na afloop van de Smoks Hanne route, de beroemdste heks van de Achterhoek!

 

Julianatoren

De Julianatoren in Apeldoorn biedt een hele dag familieplezier en is het leukste familiepretpark van Nederland. Geniet met de kids van het uitzicht in het reuzenrad, of ga voor meer avontuur in de Mega Muizenschommel. Je kan er ook op verschillende tijdstippen Jul en Julia ontmoeten, de leukste muizen van het land. De Julianatoren biedt een onvergetelijk dagje uit voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Ontdek onze 10 tips!

Julianatoren

Amersfoortseweg 35, Apeldoorn Ga naar de website

WipeOut Kids

Strandweg 1, Zoelen Ga naar de website

De Spelerij

Veldweg 5, Dieren Ga naar de website

Slot Loevestein

Loevestein 1, Poederoijen Ga naar de website

Museumboerderij Erve Brooks

Broekhuisdijk 5, Gelselaar Ga naar de website

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4, Arnhem Ga naar de website

Apenheul

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn Ga naar de website

Burgers' Zoo

Antoon van Hooffplein 1, Arnhem Ga naar de website