Vakantieparken in de natuur

Wie graag vakantie viert in de natuur, haalt in Gelderland zijn hart op. Vakantieparken in Gelderland bevinden zich onder meer op de Veluwe, aan het Veluwemeer en in de Achterhoek. Middenin het bos of aan het water, ga je er met de fiets of auto op uit. Op weg naar natuur, kunst en cultuur. Want zelfs op een vakantiepark in de natuur, op de Veluwe, zijn mooie steden, bijzondere musea en het beste vermaak nooit ver weg.

Waar vind ik vakantieparken in Gelderland?

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en wellicht ook de meest diverse. Alle grote rivieren van Nederland stromen er doorheen en vrijwel nergens vind je zoveel bos, heuvels en heide als hier. Gelderse vakantieparken zijn geclusterd rondom de Veluwe. In dit dicht beboste gebied zijn de spaarzame dorpjes verbonden door uitstekende fietspaden. Ook vind je hier het grootste nationale park van Nederland: Nationaal Park Hoge Veluwe. Bezoekers verkennen het park met de kenmerkende witte leenfietsen

Vakantieparken in het bos

Wie houdt van bos, geniet in een Gelders vakantiepark. Veel vakantieparken in Gelderland liggen middenin het bos. Op de Hoge Veluwe, maar ook de Veluwezoom, in de Achterhoek en rondom Nijmegen bevinden zich prachtige bossen op licht glooiend land, waar je je soms in het buitenland waant. Fiets of wandel door geurig naaldbos, soms afgewisseld met uitgestrekte heide. Soms zonder uren iemand tegen te komen.

Vakantieparken met zwembad

Gelderland moet het hebben van zijn mooie streken, maar om te genieten hoef je er niet altijd op uit. Vanwege de vele bezoekers zijn vakantieparken in Gelderland vaak van hoog niveau. Je vindt hier alles van een simpele natuurcamping tot een compleet vakantiepark dat van alle gemakken voorzien is. Want als je aan de kinderen vraagt waar ze naartoe willen, dan klinkt het antwoord toch vaak: ‘als er maar een zwembad is’. Vakantieparken met zwembad, speeltuinen, animatie en volop ander vermaak vind je in alle Gelderse streken.

Vakantieparken in Gelderland bij cultuur

In Gelderland is natuur nooit ver weg, maar dat geldt ook voor cultuur. Wie graag beide bezoekt, kiest voor een vakantiepark in de natuur nabij de Gelderse steden. Op de Veluwezoom nabij Arnhem en in regio Nijmegen vind je vakantieparken die prachtig gelegen zijn op heuvels, nabij bos én stad. Op fietsafstand van zowel pure natuur en stadshart. Het geluid van een vol terras of gemoedelijk concert, klinkt hier dichtbij de oorverdovende stilte van de Gelderse natuur.

Gelderse vakantieparken voor vriendengroepen

Ben jij bezig met het plannen van een uitje voor jou en je vriendengroep? Verspreid door Gelderland vind je een aantal vakantieparken die perfect zijn voor de natuur- en cultuurliefhebbers, de levensgenieters, de actievelingen, de grote groepen en de kleine groepen.

Zo vind je in de prachtige heuvels van het Rijk van Nijmegen, dichtbij het gezellige wijndorp Groesbeek, Bungalowpark de Zeven Heuvelen. De perfecte plek om samen te ontspannen met de uitgebreide wellness-faciliteiten.

Samen ontsnappen aan de drukke wereld en dichter bij de natuur komen? In Resort de Wije Werelt bevind je je op de Veluwe en in de bossen grenzend aan Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Geniet van wat quality time met elkaar in recreatie ‘t Lohr in de Achterhoek tijdens een dagje golfen of beleef een zonnig weekend vol waterpret aan de Maas bij Zandmeren in het mooie Rivierenland bij Kerkdriel.

Wat je ook zoekt aan vakantieparken en resorts, je vindt het in Gelderland!

Vakantieparken voor gezinnen in Gelderland

In Gelderland zijn veel verschillende vakantie- en bungalowparken te vinden voor gezinnen met kinderen. Terwijl je zelf een boek leest op de veranda vermaken de kinderen zich hier met de vele activiteiten die het park biedt. Vakantieparken met binnen- en buitenbaden zoals de Twee Bruggen in Winterswijk en het Eiland van Maurik in de Betuwe of juist midden in het bos zoals Droompark Hooge Veluwe. In Gelderland vind je deze vakantieparken allemaal.

In Velp vind je Buitenplaats Beekhuizen, gelegen tussen de Posbank en Kasteel Rosendael, een uniek en kleinschalig vakantiepark midden in de natuur. Niet alleen vind je hier verschillende fiets- en wandelroutes en genoeg steden om te bezoeken, met dierentuin Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum in de buurt vermaakt jong en oud zich. Het Bio Vakantieoord in Arnhem geeft ook gezinnen met gehandicapte kinderen de kans op een leuke vakantie. De perfecte plek dus om te lachen, ontspannen en avonturen te beleven met het hele gezin.