Over de Gelderse streken

Een rijke historie vol zichtbare herinneringen aan bijvoorbeeld de tweede wereldoorlog of de Romeinse tijd, een diversiteit aan natuurgebieden en een kenmerkend coulisselandschap om doorheen te wandelen of fietsen, de meest overheerlijke, natuurlijke streekproducten en culinaire parels, prachtige kastelen en landgoederen, mooie winkelstraten, actieve en gezellige uitjes en fijne overnachtingsmogelijkheden. Valt dat allemaal te combineren in één gebied? Jazeker! Je ervaart het allemaal in onze gastvrije en boeiende Gelderse streken.

 

De Veluwe

De perfecte combinatie van ontspannen en beleven, vind je in de Veluwe. Hier vind je niet alleen het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa, dat je op je eigen tempo en manier kunt verkennen, maar je kunt er ook nog eens de leukste activiteiten ondernemen. Bezoek één van de kastelen, ga op zoek naar de Nederlandse Big Five tijdens het wildspotten, begeef je een dagje tussen onze grote harige vriendjes in de Apenheul, bewonder de kunst in het Kröller-Müller Museum of neem de kids mee naar Kinderpretpark Julianatoren.

Ontdek de Veluwe

De Achterhoek

Zodra je de Achterhoek binnenkomt, valt het je direct op: de prachtige natuurgebieden en het kenmerkende coulisselandschap. Het perfecte gebied om te wandelen en fietsen, met imponerende tussenstops bij de mooie kastelen en landgoederen. De vele routes zijn al tot in detail voor je uitgewerkt en brengen je langs prachtige natuurgebieden en historische locaties, dus je kunt de wandelschoenen direct aantrekken of je fietszadel bestijgen! Krijg je honger? Ontdek dan de vele streekproducten of probeer eens een lekker stukje wild in het wildseizoen.

 

Ontdek de Achterhoek

De Betuwe

Wie ‘fruit’ zegt, zegt de Betuwe. Want wie kent het fruitmannetje Flipje uit Tiel niet? Ongeveer een derde van het fruit dat in Nederland wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Maar dat is niet het enige waar de Betuwe bekend om staat. Wat dacht je van de imposante kastelen en de mooie, historische steden? Zo zijn het pittoreske Buren, vestingstad Zaltbommel en het middeleeuws uitziende Culemborg zeker het bezoeken waard. Watersportliefhebbers halen hun hart op bij het strand van de Gouden Ham of het Eiland van Maurik en heerlijk ontspannen recreëren doe je bij de Zandmeren.

Ontdek de Betuwe

Arnhem & Nijmegen

Houd je van de natuur maar kan de levendigheid van de stad je ook bekoren? Dan zijn Arnhem en Nijmegen de perfecte match voor jou. Maak de ene dag een lange wandeling door één van de prachtige parken en dompel je de volgende dag onder in de rijke historie. Bewonder de kastelen of beleef de zichtbare herinneringen aan de tweede wereldoorlog of de Romeinse tijd. Even wat anders? Bezoek dan een museum, geniet op één van de vele terrasjes en probeer de overheerlijke streekproducten of ga gezellig shoppen in de mooie winkelstraten.

Ontdek Arnhem   Ontdek Nijmegen