Gelderse speciaalzaken

Verspreid door Gelderland vind je verschillende pareltjes als je op zoek bent naar een Gelderse speciaalzaak. Je vindt er o.a. bierbrouwerijen, wijngaarden, boerderijen, boekhandels en kunstgaleries.

Wil jij de echte Gelderse sfeer, gastvrijheid en ambachtelijkheid beleven? Dan zijn de Gelderse speciaalzaken de perfecte plek om op te zoeken tijdens je dagje uit. Je vindt ze in de grote steden, maar ook in de knusse dorpskernen en op het platteland. Welke speciaalzaak je ook bezoekt, er is altijd wel een uniek cadeau, bijzondere maaltijd of speciaal drankje te vinden!

Lees op deze pagina alles over het bezoeken van Gelderse speciaalzaken.

Cadeauwinkels in Gelderland

Ben jij op zoek naar het perfecte, unieke cadeau voor een vriend, vriendin, familielid of partner die alles al heeft? Kom dan een van de bijzondere cadeauwinkels in de Gelderse streek bezoeken!

In Arnhem vind je bijvoorbeeld Het Colofon, een complete boekhandel met nieuwe én tweedehands boeken, inclusief muziekafdeling en café. Ondertussen vind je in Lochem Boekhandel Lovink, een ouderwetse boekhandel in een monumentaal pand. Je vindt hier een breed assortiment aan boeken met een hoog snuffelgehalte, waar je gegarandeerd met een mooi cadeau de deur uit loopt. Van een stripboekhandel in Arnhem tot museumwinkel voor snoep in Zutphen, geen cadeau is te gek in Gelderland.

Vers van de Gelderse boer

Vakmanschap, passie en authenticiteit, dat proef je in de Gelderse streekproducten. Stop in de Betuwe tijdens het rijden voor een appeltje uit de veilingkisten langs de weg, fiets langs verschillende landwinkels of volg een rondleiding bij één van de vele boerderijen en proef de verse Gelderse producten!

In alle Gelderse streken vind je de typische producten voor die streek uitgestald in de winkeltjes en kun je proeven van al het lekkers dat de boerderijen te bieden hebben. Bezoek jij binnenkort een ouderwetse bakkerij in Harderwijk of een mosterdfabriek in Doesburg? In Wageningen vind je zelfs het grootste bijen belevingscentrum van Nederland, inclusief winkel, productieruimten en grote bijentuin. En wist jij dat het Rivierenland ook wel ‘de Fruittuin van Nederland’ wordt genoemd? Ongeveer een derde van al het fruit dat in Nederland wordt geteeld komt hier vandaan. Het fruit is heerlijk vers geproduceerd op eigen Gelderse bodem. 

Wanneer kom jij de verse producten uit de Gelderse streken proeven?

 

Bierbrouwerijen en wijngaarden in Gelderland

Liefhebbers van een goed glas wijn of een lekker koud biertje kunnen in Gelderland hun geluk niet op. Met circa 20 wijngaarden in de Achterhoek, het Wijndorp van Nederland in Het Rijk van Nijmegen en de bekroonde Betuwse wijnen kun je je hart ophalen aan rondleidingen rondom de wijngaard, proeverijen en zelfs overnachtingen tussen de wijnranken.

Waarom zou je een goed glas wijn ver weg zoeken, als je lokale Gelderse wijnen kunt drinken? Ook voor kenners en liefhebbers van bier is het aanbod divers. Je hebt ongetwijfeld gehoord van Stadsbrouwerij Wittenburg uit Zevenaar en Stadsbrouwerij Wageningen. In elke streek vind je wel een bijzonder biertje of een biertje met een verhaal. In het Brouwhoes in Lievelde kun je zelfs met al je zintuigen ervaren hoe bier wordt gebrouwen! De keuze is reuze. Waar ga jij genieten van de dranken die Gelderland te bieden heeft?