Gelderse speciaalzaken

Bierbrouwerijen, wijngaarden, boerderijen, boekhandels, kunstgaleries; verspreid door Gelderland vind je verschillende pareltjes als je op zoek bent naar een speciaalzaak. Wil jij de echte Gelderse sfeer, gastvrijheid en ambachtelijkheid beleven? Dan zijn de Gelderse speciaalzaken de perfecte plek om op te zoeken tijdens je dagje uit. Je vindt ze in de grote steden, maar ook in knusse dorpskernen en op het platteland. Waar je ook gaat, altijd een uniek cadeau, bijzonder maal of speciaal drankje te vinden!

Cadeauwinkels in Gelderland

Ben jij op zoek naar het perfecte cadeau voor een vriend, vriendin, familielid of partner die alles al heeft? Zoek dan eens een van de bijzondere cadeauwinkels van Gelderland op. In Arnhem vind je bijvoorbeeld Het Colofon, een complete boekhandel met nieuwe én tweedehands boeken, inclusief muziekafdeling en café. Ondertussen vind je in Lochem Boekhandel Lovink, een ouderwetse boekhandel in een monumentaal pand met een breed assortiment en hoog snuffelgehalte waar je gegarandeerd een uniek cadeau vindt en zelf ook met een boek wegloopt! Van een stripboekhandel in Arnhem tot museumwinkel voor snoep in Zutphen, geen cadeau is te gek in Gelderland!

Vers van de Gelderse boer

Vakmanschap, passie en authenticiteit, dat proef je in de Gelderse streekproducten. Stop in de Betuwe tijdens het rijden voor een appeltje uit één van de veilingkisten langs de weg, fiets langs verschillende landwinkels of volg een rondleiding bij één van de vele boerderijen en proef Gelderse producten. Verser kun je het niet krijgen! In alle Gelderse streken vind je de typische producten voor die streek uitgestald in de winkeltjes en kun je proeven van al het lekkers dat de boerderijen te bieden hebben. Een ouderwetse bakkerij in Harderwijk, een mosterdfabriek in Doesburg…  In Wageningen vind je zelfs het grootste bijen belevingscentrum van Nederland, inclusief winkel, productieruimten en grote bijentuin. En wist jij dat het Rivierenland ook wel de Fruittuin van Nederland wordt genoemd? Ongeveer een derde van het fruit dat in Nederland wordt geteeld komt hier vandaan en je kunt hier echt overal heerlijk, vers fruit kopen.

Bierbrouwerijen en wijngaarden in Gelderland

Liefhebbers van een goed glas wijn of een lekker koud biertje kunnen in Gelderland hun geluk niet op. Met circa 20 wijngaarden in de Achterhoek, het Wijndorp van Nederland in Het Rijk van Nijmegen en de bekroonde Betuwse Wijnen kun je je hart ophalen aan rondleidingen, proeverijen, wijngaard routes en zelfs overnachtingen tussen de wijnranken. Waarom zou je een goed glas wijn ver weg zoeken, als je Gelderse wijnen kunt drinken? Ook voor bierkenners en -liefhebbers is het aanbod divers.  Je hebt ongetwijfeld gehoord van Stadsbrouwerij Wittenburg uit Zevenaar en Stadsbrouwerij Wageningen. In elke streek vind je wel een bijzonder biertje of een biertje met een verhaal. In het Brouwhoes in Lievelde kun je zelfs met al je zintuigen ervaren hoe bier wordt gebrouwen! Genoeg keuze dus, in Gelderland.