Wandelen en fietsen in Gelderland

Als je graag actief bent in de buitenlucht en op zoek bent naar dé perfecte wandel- of fietsroute voor jou of jouw gezin, dan ben je in Gelderland op de juiste plek. Je vindt hier goed onderhouden fietspaden, heuvelachtige parcoursen, historische routes, uitkijktorens, een afwisselend landschap en zelfs unieke 5-sterren wandelingen. Wist je dat zelfs aan de echte wijnliefhebber is gedacht? De wandelroutes langs verschillende wijngaarden bieden een wijnproeverij en wandeling in één! Onze routes brengen je langs historie, kunst, natuur en meer. Lees hier over de beste routes om te wandelen en fietsen in Gelderland, dan zien wij je graag in Gelderland om de mooiste hotspots te bewonderen.

 

 

Wandelen in Gelderland

 

Wandelen in Gelderland

Wat maakt wandelen in Gelderland zo mooi? Dat heeft de provincie te danken aan de  veelzijdige natuurgebieden, de cultuur en de historie die je onderweg tegenkomt. Van glooiende heidevelden tot de mooiste stadsparken, er is altijd genoeg om te bekijken tijdens het wandelen. Dankzij de wandelroutes die de Gelderse streken uitgestippeld hebben en aanbieden hoef jij hier niks van de missen! Loop jij graag routes met een thema? Kies uit kinderbelevingspaden of wijngaardroutes, loop langs het eeuwenoude spoor van de Romeinen of volg de steeds populairder wordende klompenpaden en geniet van de rust, kleinschaligheid cultuur én natuur.

Lees alles over wandelen in Gelderland

Fietsen in Gelderland

Wil je van de buitenlucht genieten, maar heb je liever een wat hoger tempo? Al fietsend valt het afwisselende landschap nog meer op en verken je gemakkelijk elk detail. Kies voor een actieve fietstocht, neem een fietsvakantie en ga fietsend door Gelderland, of fiets ontspannen jouw favoriete route. In elk seizoen is het prachtig fietsen en in elke streek ontdek je weer andere adembenemende natuurgebieden. Aan de hand van de fietsroutes die je bij de toeristische informatiepunten vindt mis je geen een hotspot! Volg de kerkenpaden, fiets de ‘rondje-pontje’ route en steek wel drie verschillende rivieren over, of ga voor een route met een thema zoals de Van Gogh route of een streekproductenroute. Ben jij meer een mountainbiker of wielrenner? Ook aan jou is gedacht! Met wielrenroutes over de dijken en mountainbike routes door de bossen en weides ervaar je Gelderland op een geheel andere manier. Denk er wel aan dat je voor sommige plaatsen een mountainbike vignet nodig hebt.

Fietsen in Gelderland

De mooiste routes in Gelderland

Van avontuurlijke fietstochten door de natuur tot gezellige stadswandelingen, en van wijnroutes en pelgrimstochten tot themapaden speciaal voor kinderen; in Gelderland is voor iedereen een passende route te vinden. Met wandelplanners, bezoekerscentra, VVV vestigingen, digitale routeportals en nog meer informatie punten, online en offline, kies je voor elke wandeling of fietstocht de perfecte route. Aan elke voorkeur is gedacht! Ga je liever spontaan op pad? Zoek dan eens een Toeristisch Overstappunt (TOP) op; een startpunt waar je de auto achter kunt laten om van daaruit heerlijk te wandelen, fietsen, of zelfs skeeleren of varen. TOP’s worden in elke regio met speciale beelden of borden aangegeven.