Wandelen en fietsen in Gelderland

Als je graag actief bent in de buitenlucht en op zoek bent naar dé perfecte wandel- of fietsroute, dan ben je in Gelderland op de juiste plek. Je vindt hier goed onderhouden fietspaden, uitkijktorens, een afwisselend landschap en zelfs unieke 5-sterren wandelingen.

Onze routes brengen je langs historie, kunst, natuur en nog veel meer. Maak hier alleen of samen met je partner, vrienden en familie de mooiste verhalen mee: ontdek met de fiets of wandelend langs de mooiste routes dé hotspots van Gelderland.

Lees op deze pagina meer over het wandelen en fietsen in Gelderland.

Wandelen in Gelderland

Wat maakt wandelen in Gelderland nou zo mooi? Dat heeft de provincie te danken aan de veelzijdige natuurgebieden, de cultuur en de historie die je onderweg tegenkomt. Van glooiende heidevelden tot de mooiste stadsparken, er is altijd genoeg te bekijken tijdens het wandelen. Dankzij de wandelroutes die de Gelderse streken uitgestippeld hebben en aan jou aanbieden hoef jij hier niks van te missen!

Loop jij graag routes met een thema? Wij bieden je de mogelijkheid om te kiezen uit kinderbelevingspaden of wijngaardroutes. Loop langs het eeuwenoude spoor van de Romeinen of volg de steeds populairder wordende klompenpaden en geniet van de rust langs de natuur.

Wist je dat zelfs aan de echte wijnliefhebber is gedacht? De wandelroutes langs verschillende wijngaarden bieden een wijnproeverij en wandeling in één! Bekijk voor meer informatie de pagina over wandelen in de Gelderse streken.

Lees hier alles over wandelen in Gelderland

 

Wandelen in Gelderland
Wandelen door de natuur in Gelderland – Gelderse streken

 

Fietsen in Gelderland

Wil je van de buitenlucht genieten, maar doe je dat liever in een wat hoger tempo? Al fietsend valt het afwisselende landschap nog meer op en verken je gemakkelijk elk detail.

Kies voor een actieve fietstocht, neem een fietsvakantie, fiets ontspannen jouw favoriete en verken de natuur van Gelderland volgens deze lijst met fietsroutes. In elk seizoen is het prachtig fietsen en in elke streek ontdek je weer andere adembenemende natuurgebieden. Aan de hand van de fietsroutes die je bij de toeristische informatiepunten vindt mis je geen enkele hotspot in de Gelderse streken! Volg de kerkenpaden, fiets de ‘rondje-pontje’ route en steek wel drie verschillende rivieren over. Of ga voor een route met een thema zoals de Van Gogh route of een streekproductenroute.

Ben jij meer een mountainbiker of wielrenner? Ook aan jou is gedacht! Met wielrenroutes over de dijken en mountainbikeroutes door de bossen en weides ervaar je Gelderland op een geheel andere manier. Denk er wel aan dat je voor sommige plaatsen een mountainbikevignet nodig hebt.

Lees hier alles over fietsen in Gelderland

De mooiste routes in Gelderland

Van avontuurlijke fietstochten door de natuur tot gezellige stadswandelingen, en van wijnroutes en pelgrimstochten tot themapaden speciaal voor kinderen: in Gelderland is voor iedereen een passende route te vinden. Met wandelplanners, bezoekerscentra, VVV vestigingen, digitale routeportals en nog meer (online en offline) informatiepunten kies je voor elke wandeling of fietstocht de perfecte route. Aan elke voorkeur is gedacht!

Ga je liever spontaan op pad? Zoek dan eens een Toeristisch Overstappunt (TOP) op: een startpunt waar je de auto achter kunt laten om van daaruit heerlijk te wandelen en fietsen. Het is zelfs mogelijk om te skeeleren of varen bij deze route. TOP’s worden in de Gelderse streken met speciale borden aangegeven.

 

Fietsen door de natuur in Gelderland – Gelderse streken

Kom heerlijk fietsen en wandelen in de Gelderse streken!