Geniet van de Gelderse streken

Proef de Gelderse streken

Bij restaurant De Kromme Dissel werken ze met de mooiste producten uit het seizoen en uit de eigen regio.

Chef-kok Tonny Berentsen is samen met zijn sous-chefs Sierk Buwalda en Tom Lamers op pad geweest naar de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer. Hier hebben ze samen met tuinbaas Taco IJzerman prachtige verse groenten zoals knolvenkel en stengelui uit de grond gehaald. Terug in de keuken bereiden ze met dat mandje vol lekkers een heerlijk en smaakvol gerecht met tarbot. Als je hier geen honger van krijgt…

Ga zelf aan de slag met het recept of reserveer een tafeltje bij De Kromme Dissel en laat je verwennen.

Chef-kok Manfred Majoor van restaurant Planken Wambuis werkt het liefst met producten uit de streek. Producten met een verhaal. Zo zie je hoe hij in zijn keuken een mooi gerecht aan het bereiden is met een mals stuk biologisch kalfsvlees. Om meer te weten te komen over waar het vlees vandaan komt reist hij af naar Eco Fields.

Daar vertelt eigenaar Bart Boon over de duurzame manier van werken en maken ze een wandeling door het bedrijf.

Loopt het water je in de mond na het bekijken van de video? Trek dan je keukenschort aan en ga zelf aan de slag met het recept. Laat je je liever voor je koken? Reserveer dan een tafel bij restaurant Planken Wambuis.

In deze video zie je hoe chef-kok Arie Martin van De Stapelbakker een heerlijke quiche maakt. Voor deze quiche gebruikt hij verse groenten uit de historische moestuin van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Hij maakt de quiche af met een smaakvolle tomatenchutney welke op het landgoed wordt geproduceerd en te koop is bij de landgoedwinkel. Alle ingrediënten voor dit gerecht haal je bij Heerlijkheid Mariënwaerdt!

Het najaar is dé periode om wild te eten. In deze video zie je hoe de chef-kok Bjorn Massop van Villa Ruimzicht een heerlijk wildgerecht van ree klaarmaakt. Dit stuk wild is afkomstig van een echte Achterhoekse poelier, Wolters. De chef-kok gebruikt in het gerecht ook verse kruiden die hij samen met zijn team in de natuur verzameld. Ben je een echte keukenprins of –prinses dan hierbij het recept. Je kunt natuurlijk ook heerlijk uiteten gaan bij een van de vele Achterhoekse restaurants met wildgerechten op het menu. Eet smakelijk!