Ultieme Gelderse uitjes voor wijnliefhebbers

De beste wijnen vind je niet alleen terug in Spanje en Frankrijk. In de Gelderse streken kun je ook genieten van heerlijke wijnen. Want een lekker glas wijn mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de zwoele zomeravonden of tijdens een culinair avondje uit. We geven je als wijnliefhebber daarom graag een aantal tips, zodat je heerlijk kunt genieten van een goed glas wijn in de Gelderse streken. Proost!

 

Tips voor een culinaire wijnavond

Er is niets beters dan genieten van leuk gezelschap, vergezeld door een glas lekkere wijn in de Gelderse streken. Ben jij een echte wijnliefhebber? In het Bilderberg Hotel Klein Zwitserland nabij Arnhem, kan je een witte wijn van Nederlandse bodem proeven. Exclusief dineren bij De Kromme Dissel zal je zeker niet teleurstellen. Het restaurant ligt vlak naast het hotel. Meer nog: naast de uitstekende wijnkaart, heeft het restaurant ook een Michelinster. Lekkere wijnen horen in een echte wijnkelder. Het Roode Koper in Leuvenum heeft speciaal voor zijn gasten een unieke selectie fijne wijnen samengesteld, die allemaal gestockeerd worden in de kelder onder het Landgoed. Heb je een glaasje teveel op? Uniek overnachten in Hotel Groot Warnsborn is een beleving op zich. Heb je een specifieke wijnvoorkeur, dan zal sommelier Michiel Van Agen van restaurant La Belle Source je met veel plezier adviseren.

 

Wijn drinken in de Achterhoek

Kwaliteitswijnen van eigen bodem drinken: dat is een goed idee voor een prettig aperitiefje! De Achterhoek heeft een uitgebreid aanbod wijngaarden en het is ook één van de grootste wijngebieden in Nederland. De Achterhoekse wijnbouwers ontvingen hiervoor al verschillende onderscheidingen omdat het zo’n kwaliteitswijnen zijn. Alles wordt namelijk met de hand gemaakt! Best uniek dus…

Wissel je het wijnproeven graag af met iets actief? Dan kan je per fiets de Achterhoekse wijngaarden gaan verkennen. In “De Hennepe” in Aalten, temidden het prachtige landschap van de Achterhoek, worden in juli en augustus rondleidingen georganiseerd waar je ook kan proeven van al dat lekkers.

Van al die wijntjes word je natuurlijk ook moe. Overnacht op een speciale plaats zoals de Erve Wisselink wijnhoeve, waar je kan kamperen en logeren op de vakantieboerderij.

 

Het ultieme wijndorp in de Gelderse streken

Het heuvelachtige Groesbeek is het grootste wijndorp van Nederland en ook een internationale ‘wijnhotspot’. Picknicken en wijn proeven kan allemaal in de vele wijngaarden die Groesbeek rijk is. In de toonaangevende Wijnhoeve en wijnproducent De Colonjes wordt alles biologisch gemaakt. Het is ook de grootste wijngaard van Nederland met maar liefst 13 hectare vruchtbaar gebied! De wijngaarden in Groesbeek zijn te bezoeken via speciale tours, wandel-en fietstochten en zelfs per trein, want de Groesbeek Express voert je langs de wijngaarden en stopt zelfs aan de wijnkelder van de Colonjes.