7x kindvriendelijk uiteten in de Gelderse streken

Hartstikke gezellig hoor, uit eten met de kinderen, maar het kan soms ook een hele opgave zijn! Ben je op zoek naar een kindvriendelijk restaurant in de Gelderse streken? In onze provincie zijn tal van restaurants te vinden waar je je kroost met een gerust hart mee naartoe kan nemen.

 

La Famiglia – Harderwijk

Het Italiaanse restaurant La Famiglia in Harderwijk is een restaurant voor de hele familie. Op de kaart staan pizza’s, pasta’s en Italiaanse vlees- en visgerechten. Er is een bambini-menu voor de kleintjes, maar je kunt ook eten delen met het hele gezin! Het La Famiglia menu bestaat uit een schaal pasta, twee pizza’s en een gemengde salade. Er is zowel buiten als binnen een speelhoek en de kids krijgen een speciaal kinderbord met bestek en beker.

 

De Pannekoekenbakker – Buren, Doesburg en Slijk-Ewijk

Er is één ding dat het sowieso altijd goed doet bij kinderen: pannenkoeken! De Pannekoekenbakker vind je op drie plekken in Gelderland. In Buren, Doesburg en Slijk-Ewijk kun je smullen van zoete en hartige pannenkoeken. Tip: meld je gratis aan voor de KidsClub en ontvang allemaal leuke voordelen als je bij De Pannekoekenbakker gaat eten!

 

’t VeerHuys  – Beusichem

Eigenaren Vincent en Hanneke van Restaurant ’t VeerHuys in Beusichem zijn het restaurant gestart om eens iets anders te doen voor ouders en hun kids dan een traditioneel pannenkoekenhuis. Er is een speciale kinderkaart waarbij je bij het bestellen ook een cadeautje mag kiezen. Voor de papa’s en mama’s zijn er een heleboel vlees, vis- en vegagerechten om uit te kiezen.

 

Restaurant Samen – Wijchen

Bij Restaurant Samen in Wijchen kun je iedere vrijdag ‘Samen eten met de kids!’. Het restaurant biedt op de vrijdagen kinderopvang aan voor ouders met kinderen in de leeftijd vanaf 2 jaar.  Terwijl de kids lekker spelen in de speciale kidsroom vol speelgoed, spelletjes, knutselspullen en – voor de oudere kinderen – een playstation, kun je als ouder heerlijk rustig eten, kletsen en genieten van een goed glas wijn.

 

Brasserie Streek – Culemborg

In het monumentale pand aan de Markt in Culemborg kun je zorgeloos met de kids uit eten gaan. Brasserie Streek is hier gevestigd en ouders én kinderen zijn er van harte welkom. Niet dat er naar hartenlust gerend mag worden, maar achter in de zaak is een in Rivierenland-stijl ingerichte speelruimte. Lekker eten kun je er natuurlijk ook! Op de kaart staan veel gerechten met producten uit de streek, al dan niet bereid op de eigen houtskoolgrill.

 

De Stempel – Babberich

De Stempel in Babberich is echt een familierestaurant. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de speelkamer en buiten op het speeltoestel of een kijkje nemen bij de dieren in het dierenverblijf. Je kunt er terecht voor lekkere hamburgers, pannenkoeken en écht streekijs van IJsboerderij De Steenoven.

 

De Stapelbakker – Beesd

Bij Pannenkoekenhuis De Stapelbakker bakken ze de lekkerste pannenkoeken en poffertjes van biologische ingrediënten. In de speeltuin kunnen de kids schommelen, klimmen, glijden en springen op het springkussen. Even wat minder mooi weer? Ook binnen is een grote speelkamer. Het restaurant ligt op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en is een perfect startpunt om het landgoed al wandelen of fietsend te verkennen!