Al het lekkere van wijn komt uit de Achterhoek

Bij het drinken van een goed glas wijn denken we al snel aan Frankrijk. Maar wist je dat de wijnbouw in Nederland ook flink toeneemt. Vooral in de vruchtbare bodem in de Achterhoek blijkt uitermate geschikt voor het telen van wijndruiven. Vandaag de dag zijn er twintigtal wijngaarden in de Achterhoek die kwaliteitswijn maken. Tienduizenden liters rood, wit en rosé. Tijd om eens in de wondere wijnwereld van de Achterhoek (en een beetje verder) te duiken.

 

Slapen tussen de ranken

Een droom van elke romanticus en liefhebbers van wijn. Slapen tussen de wijnranken, waar je ’s avonds bij ondergaande zon nog kunt genieten van een heerlijk glaasje. Daar hoef je niet voor naar Frankrijk. Bij zes wijngaarden in de Achterhoek heb je de mogelijkheid tot overnachten. Van een warm bedje in een bed and breakfast tot een plekje voor de tent op het kampeerterrein bij de wijngaard.

Wijn Achterhoek
Wijn Achterhoek

 

Fietsen langs de wijngaarden

In een land waar fietsen dagelijkse kost is, kunnen mooie fietsroutes langs de wijngaarden natuurlijk niet ontbreken. In 2016 zijn er nieuwe fietsroutes uitgezet, variërend in lengte, die je door verschillende delen van de regio leiden. Elke route voert door het prachtige Achterhoekse landschap en passeert verschillende wijngaarden. Wijnbouwers vertellen je, tijdens een stop, vol trots en met passie over hun bedrijf. Een impressie:

Proef de Achterhoekse wijnbouw

Beleef de wijnbouw. Georganiseerde rondleidingen, wijnproeverijen, wijnfeesten en volledig verzorgde arrangementen. De bevlogen wijnbouwers maken het hun gasten graag naar hun zin. En dat hoeft ook niet duur te zijn. Bij sommige wijngaarden boek je voor tien euro al een plaatsje in een proeverij.

Bekijk alle activiteiten op en rondom de wijngaarden in de Achterhoek op: Achterhoek.nl.

Glas wijn
Glas wijn drinken in de Achterhoek