Insiders tip: koffie, taart, lunch, borrel en diner in Arnhem

Tijdens een dag in Arnhem kan een goede koffie en een heerlijke lunch of diner niet ontbreken. Arnhem heeft namelijk heel veel horeca. Dat zorgt dat er voor ieder wat wils is, maar door het grote aanbod is het soms ook moeilijk om een keuze te maken. Daarom vroegen we ras-Arnhemmer Romy om haar tips met ons te delen. Hier zijn ze:

 

First Eet

Markt 27, Arnhem

De naam First Eet is misschien wat cheesy, maar desalniettemin is het een van de gezelligste zaken in Arnhem. Goede cappuccino’s, rijkelijk belegde broodjes en overheerlijke taarten. Het opvallend ruime pand is ingericht met spullen die eigenaren Ted en Lisa door de jaren heen hebben verzameld. Een combinatie van modern met nostalgische vintage elementen.

Overigens zijn Ted en Lisa erg gastvrij en oprecht geïnteresseerd. Met elke klant maken ze een praatje dat verder gaat dan het gebruikelijke: “alles naar wens?”.

Heerlijk eten en drinken in Arnhem
Heerlijk eten en drinken in Arnhem

Brew2Cup

Kortestraat 28, Arnhem

Midden in de binnenstad, maar verscholen in een zijstraat zit Brew2Cup. Het is zo’n typisch koffiecafeetje waar je voorbijloopt als je niet weet dat het er zit. Zonde, want hier beschouwen ze koffie als een vak. Ze branden hun eigen koffie met bonen uit de meest exotische landen. En, als je de koffie echt heel lekker vindt, kun je de bonen ook kopen. Of bestellen in de webshop.

 

Koffie drinken in Arnhem
Koffie drinken in Arnhem

Sugar Hill

Klarendalseweg 192, Arnhem

Sugar Hill is een begrip voor veel Arnhemmers. Het hippe café is gevestigd in de authentieke volkswijk Klarendal, ook wel bekend als het Modekwartier. Bij Sugar Hill proef je in alles de passie voor eten. Zelf samengestelde koffiemelanges, taarten van het zoete zusje Sweet Sugar Hill, eerlijk vlees dat in een open keuken wordt bereid en meer dan dertig soorten bier. Een plek waar je rustig een paar uur kunt zitten.

Sugar Hill in Arnhem
Sugar Hill in Arnhem

Bij Luthers

Luthersestraat 7, Arnhem

Bij Luthers is een knus restaurant achter de Korenmarkt in de Luthersestraat. In een relatief kleine keuken combineren de koks de meest bijzondere smaken. Je kunt er à-la-carte eten, liever nog laat je verrassen door de chefkok met het Chef’s. De porties zijn wat kleiner, maar aan het eind van de avond ga je met een goed gevulde maag naar huis.

Café ’t Moortgat

Ruiterstraat 35, Arnhem

Mocht je na een dag in Arnhem nog een klein afzakkertje willen doen dan moet je naar Café ’t Moortgat. Een oud, bruin café waar de stofdoek de enorme verzameling van bierflesjes nooit gevonden heeft. En juist dat is de charme van dit biercafé. De bezoekers lopen uiteen van oude stamgasten tot jongelui. Er is één ding wat ze gemeen hebben: liefde voor een lekker biertje. En laat ’t Moortgat daar nou net heel veel van in het assortiment hebben.