Al het lekkers uit de Achterhoek: kom de streekproducten proeven

Ben je in de Achterhoek, dan vind je overal verse en ambachtelijk producten. Puur, eerlijk en met aandacht bereid. Van vlees tot kaas en van speciaal gebakken brood tot zelf gebrouwen bier. Wij zetten de populairste streekproducten voor je op een rij.

 

#1 Wild

Op nummer 1 staat natuurlijk wild. Het najaar en de winter zijn hét moment om te genieten van wild uit de Achterhoek. Het wild in de Achterhoek smaakt bijzonder door het dieet van planten en kruiden: reeën, fazanten, wilde eenden, wilde konijnen en hazen zoeken zelf hun favoriete kostje bij elkaar. Herbergen, boerderijen en restaurants bieden diverse arrangementen aan: van lang tafelen tot een volledig wildweekend. Je vindt alle restaurants en overnachtingslocaties op www.wildetenindeachterhoek.nl.

Wild eten in de Achterhoek
Wild eten in de Achterhoek

#2 Wijn

Wat is lekkerder bij een wild diner dan een goede wijn. De Achterhoek is met ruim dertig hectare aan wijngaarden een van de grotere wijnstreken in ons land. De geschiedenis van de Achterhoekse wijn gaat terug naar 2004, toen de eerste wijnranken geplant werden. Sinds vorig jaar zijn er zes (vernieuwde) fietsroutes, die langs de wijngaarden in de Achterhoek leiden. Zo kun je al fietsend door het coulisselandschap zelf de Achterhoekse wijnbouw ontdekken. Bekijk de Wijnroutes Achterhoek.

Wijn drinken, Carpe Diem
Carpe Diem – www.stanbouman.com

#3 Bier

Bij het bourgondische leven van wild en wijn past natuurlijk zelf gebrouwen bier. Ook daar houden ze van in de Achterhoek. Natuurlijk ken je het merk Grolsch, dat oorspronkelijk uit Groenlo komt maar nu in Enschede gevestigd is. Er is echter meer! Kom met eigen ogen kijken naar het bierbrouwproces en proef een van de bijzondere speciaalbiertjes bij meer dan tien regionale brouwerijen.

Nationale Bokbierdag, Zutphen
Nationale Bokbierdag, Zutphen

#4 Streekproducten

In de Achterhoek vind je tal van bedrijven die vol passie hun eigen producten maken. Kaas, fruit, vlees, brood en jam zijn slechts een kleine greep uit het grote aanbod van streekproducten die de Achterhoek rijk is. Vaak is er een charmant winkeltje waar je de producten van het bedrijf kunt kopen. Door de samenwerking tussen de bedrijven kun je hier vaak meer heerlijks uit de streek halen.

Streekproducten Achterhoek
Streekproducten Achterhoek