Lekker borrelen in de Gelderse streken

Niks leuker dan je weekend of vakantie beginnen met een gezellige borrel. Leuk gezelschap en een tafel vol lekkere hapjes en drankjes en even alles loslaten. Wij geven je onze tips voor gezellige (en vooral lekkere) borrelplekken in de Gelderse streken!

 

Roadhouse Arnhem

Bij Roadhouse Arnhem geniet je van een borrel of diner in Amerikaanse sferen. Door de ligging van Roadhouse Arnhem is dit een geweldige afsluiting van een dagje uit in de regio! Met zoveel soorten speciaalbier die er tegenwoordig zijn is het moeilijk kiezen. Daarom hebben ze bij Roadhouse een selectie gemaakt van de lekkerste bieren van het moment. Een overheerlijke steak smaakt nog beter met een biertje erbij. Of heerlijk op het grote terras, in het zonnetje, met een koel glas bier in je hand. Dat is pas genieten! Ook biedt Roadhouse de keuze uit heerlijke wijnen die je smaakbeleving versterken.

 

Planken Wambuis

Een fijne plek voor na een mooie wandeling in de omgeving van Ede, of gewoon om speciaal naartoe te gaan is restaurant Planken Wambuis. Zak met een goed glas wijn weg in een van de comfortabele leren stoelen bij de open haard en klets bij met je gezelschap in de ontspannen sfeer. Maak er een heerlijke middag uit van en kies voor een high wine. Hierbij geniet je tussen 14.30 en 17.30 uur van een parade van heerlijke hartige gerechtjes, begeleid door passende glazen wijn. Je kunt natuurlijk ook uit al het lekkers van de kaart kiezen!

 

’t Taphuys

Hou je van nieuwe bieren en wijnen proberen, maar vind je het ook een beetje spannend? Bij de unieke tapwanden bij ’t Taphuys kun je zelf tappen, proeven, ontdekken en borrelen aan de grote stamtafels. Je bepaalt zelf de hoeveelheid drank in je glas, want je rekent af per centiliter. Dus wil je eerst een beetje proeven, of direct een groot glas? Het kan allebei! De gerechten bij ’t Taphuys zijn net wat kleiner, waardoor je ze als borrelhap kan bestellen en lekker kan delen. Of je bestelt er wat meer tegelijk en maakt er een diner van.

Taphuys, door Wildschieters

 

LEV Foodbar

Oprechte gastvrijheid, topwijnen, heerlijke speciaalbiertjes en eerlijke streekproducten vind je bij LEV Foodbar in Doetinchem. LEV is eigenzinnig, stoer, vriendelijk, gul, sophisticated, uitgesproken, gaat voor kwaliteit, houdt van de Achterhoek, heeft lef en viert het leven. Op de kaart staan meer dan 20 open wijnen, heerlijke cocktails en zogenaamde ‘haute friture’ hapjes. Neem een kijkje in de grote open keuken van LEV en zie hoe de gerechten ter plekke worden gemaakt, misschien blijf je wel hangen voor een heerlijk diner…

 

Wijncafé Pinot

Bij Wijncafé Pinot in Nijmegen speelt, hoe kan het ook anders, wijn de hoofdrol. Kies uit meer van 25 lekkere wijnen, die extra lekker smaken met een kaas of verse fijne vleeswaren erbij. Hier laten ze je graag proeven van alles wat ze in huis hebben in proeverijen waar je op ieder moment van kan genieten. Je kunt kiezen uit een drie-, vier-, of vijfgangenproeverij, waar er per gang bijpassende hapjes worden geserveerd. Ideaal na een dagje shoppen of de stad ontdekken!

Wijncafé Pinot

 

Speciaalbierbrouwerij Oijen

Altijd al willen weten hoe dat lekkere biertje nou gebrouwen wordt? Neem dan eens een kijkje in een echte bierbrouwerij! Op een sfeervolle locatie in het zicht van de Maas ligt Bierbrouwerij Oijen. Hier wordt sinds 1989 ambachtelijk Oijens bier gebrouwen. De brouwerij is open voor proeverijen en een uitleg over de werkwijze van het brouwproces. Krijg je er geen genoeg van? Neem wat lekkers mee naar huis!