Wild eten in de Gelderse streken

Het wordt eerder donker, de temperaturen gaan omlaag en de kaarsjes worden aangestoken: het is herfst! En dit betekent ook dat het wildseizoen geopend is. Kom in de Gelderse streken genieten van heerlijke wildarrangementen. Hieronder volgt een lijstje van restaurants waarmee je je smaakpupillen zeker een groot plezier doet!

 

Achterhoeks wild

Gerecht van Villa Ruimzicht

De Achterhoekse koks weten hoe ze de producten uit de streek het beste tot hun recht kunnen laten komen. En vanaf half oktober tot eind januari heeft de achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Vaak is dit wild afkomstig uit de eigen streek en dat proef je!

Wat maakt het Achterhoekse wild nu zo bijzonder? De kwaliteit van wild heeft alles te maken met wat de natuur de dieren aan planten en kruiden te bieden heeft. De Achterhoek kent een grote verscheidenheid aan grondsoorten en vegetatie, waardoor de dieren het lekkerste kunnen uitzoeken. Niet voor niets komen wildliefhebbers in het najaar speciaal naar de Achterhoek voor de beste reerug of hazenpeper. Kom je ook kennismaken met deze rijke traditie van de streek?

Ruim twintig wildrestaurants serveren vanaf half oktober smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Bij veel restaurants werken de koks met wild uit hun eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht kunnen laten komen.

 

Smakelijke wildarrangementen

De Achterhoekse wildrestaurants bieden aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen aan. Van culinaire zesgangendiners tot ‘wilde’ weekenden, het is allemaal mogelijk. Een aantal arrangementen op een rij:

Kijk op www.wildetenindeachterhoek.nl voor een compleet overzicht.

Villa Ruimzicht
Havezathe Carpe Diem, foto door Sushilla Kouwen

 

 

 

 

 

 

De Achterhoek op z’n mooist

Tijdens het wildseizoen is de Achterhoek misschien wel op z’n mooist. De uitgestrekte bossen en de landgoederen bij de kastelen betoveren je met hun kleurenpracht. De schilderachtige dorpjes en karakteristieke steden omarmen u met hun warmte. Stad en streek dompelen u onder in een heerlijk seizoen. Mét natuurlijk de bijbehorende culinaire verwennerij. Want de uitgebreide wildarrangementen van de Achterhoekse hotels en restaurants maken de beleving compleet.

Foto: Sushilla Kouwen

 


Meer informatie

Informatie over restaurants die vanaf oktober de heerlijkste wildgerechten serveren, lees je in de brochure ‘Wild eten in de Achterhoek’. Bekijk deze brochure hier online of bestel hem gratis als hard-copy.

Kijk voor meer informatie op www.wildetenindeachterhoek.nl en reserveer één van de heerlijke arrangementen.

 

 

Maar je kunt ook in de rest van de Gelderse streken terecht bij verschillende restaurants om te genieten van heerlijke wildgerechten. Hieronder lichten we er een aantal voor je uit:

 

Landgoed Rhederoord

Traditiegetrouw ontvangt Landgoed Rhederoord je graag op vrijdag 1 of zaterdag 2 november voor een heerlijk wilddiner in het landhuis. De hoornblazers verwelkomen je om 17.30 uur aan de voorzijde van het landhuis waar zij een ode geven aan het uitgestalde wildplateau op de trap. Geniet onder het genot van een glaasje warme glühwein of chocolademelk en een heerlijke amuse van de sfeer. Aansluitend wordt er een 5-gangen wildmenu geserveerd in de sfeervolle zalen van het Landhuis. Hierbij kun je denken aan o.a. zwijn, gans, hertenboutbiefstuk en fazant.

 

Restaurant Planken Wambuis

Restaurant Planken Wambuis bestaat al 91 jaar en is bovendien een van de bekendste wildrestaurants van Nederland. In Restaurant Planken Wambuis – een nostalgische herberg in een modern jasje – word je warm en gastvrij ontvangen. Zak met een goed glas wijn weg in een van de comfortabele leren stoelen bij de open haard. Lunchen of dineren bij Planken Wambuis is heerlijk culinair genieten. De keuken werkt veel met verse biologische ingrediënten en producten uit de streek.

Planken Wambuis, restaurant
Planken Wambuis

 

Wildseizoen bij Restaurant De Betuwe

Geniet bij Restaurant De Betuwe van heerlijke wildgerechten nu het buiten koud, nat en onguur wordt. Vanaf 19 november kun je er heerlijke gerechten krijgen, zoals hertenkogelbiefstuk en wildzwijnskotelet. Benieuwd naar het volledige menu? Kijk dan hier.

 

Jachtdiner bij Heerlijkheid Mariënwaerdt

Op 9 en 10 november kun je op Heerlijkheid Mariënwaerdt aanschuiven in de Jachtkamer voor het Jachtdiner. Robuust, met veel eikenhout, een grote haard, leren fauteuils en Chesterfield banken waar je lekker in kunt loungen. In de Jachtkamer vind je de sfeer van jacht, gezelligheid en warmte. Lekker borrelen bij de open haard en op het winterse terras, luisteren naar een inspirerend verhaal over de jacht en lekker genieten van een heerlijk uitgeserveerd 5-gangen diner.

Jachtdiner bij Heerlijkheid Mariënwaerdt