Streekproducten; dat is puur genieten!

De geur van het vers gebakken ambachtelijk brood, de glimmende donker rode kersen, de plakkerige Tielse Kermiskoek waar bij het water je mond in loopt en een romantisch goedgevuld glas rode wijn. Dit is puur genieten met alle smaakpapillen. De Gelderse streken kennen vele streekproducten, de één nog lekkerder dan de ander. Met zo veel lekkers kan de pret niet op. Laat je hier inspireren en lees welke streekproducten de Gelderse streken te bieden hebben! Kom je ook genieten?

Tip: proef de streek!

Houd je van authentieke, pure smaken? En heb je het liefst dat je eten direct vanaf het land op jouw bord belandt? Om de pure smaken van groenten, fruit, jam en kaas te proeven, is een bezoekje aan een regionaal fruitbedrijf een must. De producten worden stuk voor stuk gemaakt door bedrijven en mensen met heel veel liefde en passie voor wat ze doen. Op een ambachtelijke manier en dat proef je!

Boerenbedrijven, landwinkels en wijngaarden organiseren vaak rondleidingen zodat je leert over hoe kaas en wijn worden gemaakt en wanneer de appels worden geplukt. In de diverse pluktuinen word je zelf aan het werk gezet: je krijgt een mandje mee die je kunt vullen met heerlijke fruitsoorten. Want zelf geplukt fruit smaakt natuurlijk het lekkerst!