De vijf lekkerste fietsroutes in de Gelderse streken

Fietsen is niet alleen leuk, maar kan ook heel lekker zijn! Proef tijdens je fietstocht kersen in de Betuwe, mozzarella uit de Liemers, wijntjes uit de Achterhoek en Groesbeek of een versgebakken broodje van het Nederlands bakkerijmuseum.

 

Kersen eten langs de Linge

Wat is er beter dan al fietsend te genieten van het uitzicht op de Linge en onderweg bij de kersenkraampjes heerlijke Betuwse kersen te verorberen? De route Kersen eten langs de Linge leidt je langs talloze kersenbongerds vol bedrijvigheid en langs fruitstalletjes met heerlijke verse kersen en streekproducten. Smullen maar! Wanneer de kersen precies verkrijgbaar zijn is elk jaar weer een verrassing. Naar verwachting zijn ze er in juni wel te vinden.

Kersen eten langs de Linge

 

Wijnroute Winterswijk

Maar liefst vier wijngaarden passeer je tijdens het fietsen van de Wijnroute Winterswijk. Neem een kijkje in één van de wijngaarden en probeer verschillende Achterhoekse wijntjes uit. De route voert door de bosrijke omgeving rondom Winterswijk. Onderweg kom je naast de wijngaarden ook langs de Winterswijkse steengroeven en het boekenstadje Bredevoort.

Wijnroute Winterswijk

 

Hanzeroute Noord

In de Hanzesteden Elburg en Hattem lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Nauwe steegjes en monumentale panden laten de geschiedenis leven. Tijdens het fietsen van de Hanzeroute Noord kom je onder meer langs het Nederlands bakkerijmuseum in Hattem. Hier leer je alles over de geschiedenis van brood en banket, een belevingsmuseum vol activiteiten voor jong en oud. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de museumshop waar je allerlei heerlijkheden uit eigen bakkerij en thuisbakproducten kunt vinden.

Hanzeroute Noord

 

Wijnroute Groesbeek

Dankzij de heuvels en bijzondere grondsoort is Groesbeek en omgeving uitermate geschikt voor het maken van heerlijke wijnen. Zes enthousiaste wijnboeren hebben wijnstokken neergezet in de streek. De Wijnroute Groesbeek voert dwars door het prachtige bosrijke en heuvelachtige gebied rondom Groesbeek en natuurlijk ook langs de verschillende wijngaarden en wijnhoeves. Tip: ieder jaar in september vinden in Groesbeek de Nederlandse Wijnfeesten plaats.

Wijnroute Groesbeek

 

Liemers Streekproductenroute

Deze fietsroute brengt je langs al het moois en lekker dat de Liemers te bieden heeft. Ontdek hoe het meel op traditionele wijze wordt gemalen in Molen de Hoop, proef échte mozzarella bij buffelboerderij Arns, drink een biertje bij Stadsbrouwerij Wittenburg en neem een kijkje bij Struisvogelboerderij Vrieswijk. Langs de weg staan bij de oude boerderijen vaak veilingkisten met verse groenen en sappig fruit.

Liemers Streekproductenroute