Proef en beleef de Veluwe!

Ambachtelijk brood, (h)eerlijke zuivel, smakelijke forel en frisse biertjes; op de Veluwe kun je heerlijk eten en drinken. Vele streekproducten worden gemaakt door bedrijven en mensen met heel veel liefde en passie voor wat ze doen. Voor de Veluwse streekproducten is een speciaal keurmerk ontwikkeld, dat consumenten garandeert dat een product en de grondstoffen ervan daadwerkelijk van de Veluwe afkomstig zijn en dat de verwerking ervan ook op de Veluwe heeft plaatsgevonden. De Erkend Veluwse Streekproducten vormen de eredivisie van lekker en gezond eten. Proef en/of beleef de Veluwe in elk van onderstaand Erkend Veluws Streekproduct!

 

WATER 159

Uit de 159 meter diepe bron op landgoed Rhederoord in De Steeg stroomt het minerale bronwater van WATER 159. Het water kent een eeuwenoude geschiedenis, de bron is namelijk al 4000 jaar oud. Door de zuivere en filterende bodem van de Veluwe heeft het water een zachte afdronk. Het water wordt kleinschalig gebotteld en verkocht en heeft daardoor een zo klein mogelijke ‘footprint’.

Op het landgoed kun je het gehele jaar de bron bezoeken. Proef het water en ervaar de bijzondere plek in het park! Op afspraak is ook de bottelarij te bezoeken.

De Steegs WATER 159
De Steegs WATER 159

Veluwse Heidebrouwerij

Op het voormalig kazerneterreinen Maurits-Noord in Ede vind je De Heidebrouwerij. Al het bier wat hier gebrouwen wordt, krijgt een regionaal karakter mee. Er wordt gerst of hop gebruikt wat in de regio verbouwd is, of er worden ambachtelijke streekproducten in verwerkt. Probeer bijvoorbeeld eens het Veluws Heidebier, een fris goudblond bier met een vleugje echte Veluwse honing.

Heidebrouwerij Ede
Heidebrouwerij Ede

 

Welna Bouwhout

Houtbouw met inlands hout is in de vergetelheid geraakt. Welna-BouwHout brengt hier verandering in. Op Landgoed Welna beleef je waar het hout vandaan komt. Zij verwerken drie soorten bomen in hun gebouwen: de grove den, Douglas en Japanse Lariks. Allen leveren duurzaam hout wat voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Een bijzonder Erkend Veluws Streekproduct!

Welna Bouwhout
Welna Bouwhout

 

Wijnhoeve ‘De Veluwe’

Proef de heerlijke, smaakvolle wijn van Wijnhoeve ‘De Veluwe’. Hier worden wijnen gemaakt van diverse druivenrassen zoals Regent, Salome, Rondo, Seyval-Blanc, Johanniter en Solaris. Ontdek hoe de wijn gemaakt wordt tijdens een rondleiding door de wijngaard, wijnmakerij en wijnopslag. Daarna heerlijk nagenieten tijdens een wijnproeverij of gezellige high wine!

Wijnhoeve 'De Veluwe'
Wijnhoeve ‘De Veluwe’

 

TIP: Ga je na je bezoek aan de Veluwe weer naar huis? Vergeet dan niet om wat van dit lekkers mee te nemen. Dan geniet je nog lang na van de echte Veluwse smaak!