Leuke evenementen in de (na)zomer!

Het einde van de zomer komt steeds iets dichterbij… Maar niet getreurd: ook in de nazomer is er genoeg te beleven in de Gelderse streken. Hieronder een overzicht van evenementen die we je zeker niet willen onthouden!

 

September

Gelderland Herdenkt, Bridge to Liberation & Airborne Herdenkingen

Precies 75 jaar geleden lag Gelderland in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. In augustus en september wordt tijdens Gelderland Herdenkt met een programma boordevol tentoonstellingen, shows en luchtlandingen, bevrijdingsfestivals, herdenkingen en andere evenementen stilgestaan bij de oorlog en gevierd dat we in Gelderland 75 jaar samen in vrijheid leven. Bridge to Liberation organiseert ook een aantal activiteiten gericht op het ervaren van de impact van oorlog en de waarde van vrijheid. En ook bij Airborne Herdenkingen kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder de Airborne Wandeltocht.

 

Bloemencorso in Lichtenvoorde

Op 8 september ben je welkom voor een kleurrijk dagje in Lichtenvoorde tijdens het Bloemencorso. Het op één na grootste Bloemencorso ter wereld trekt dan namelijk door Lichtenvoorde. 18 enorme dahliareuzen voorzien van ruim 4 miljoen kleurige dahlia’s sieren de straten.

Bloemencorso

 

De Botterdagen & Open Monumentendag in Elburg

Van 12 t/m 14 september wordt het landelijk evenement De Botterdagen & Open Monumentendag gehouden. De mooie Vestingstad Elburg, waar zich de meeste monumenten per vierkante meter bevinden (ca. 350), heeft dit evenement uitgebreid met de Botterdagen. Drie dagen lang staat Elburg in het teken van botters, monumenten, vis en ambacht.

 

Nijmeegse Kunstnacht

Op zaterdag 21 september wordt de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht georganiseerd. In deze nacht vol unieke belevingen laten verrassende combinaties van Nijmeegse kunstinstellingen in een laagdrempelige festivalvorm aan een breed publiek zien wat ze in huis hebben. Het programma vindt plaats op ca. 20 verschillende locaties in het centrum van Nijmegen en op het Honigcomplex.

 

Fruitcorso in Tiel

Van 21 t/m 23 september vindt het jaarlijks terugkerende evenement Fruitcorso weer plaats in Tiel. Je ziet hier fruit zoals je het nog nooit hebt gezien, zaden waarvan je het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet.

Fruitcorso

 

 

Bredevoort schittert

In het historische vestingstadje Bredevoort, barst elk jaar in het laatste weekend van september een uniek spektakel los: ‘Bredevoort Schittert’. De smalle middeleeuwse straatjes worden omgetoverd tot een sprookje. Licht, muziek, theater en romantiek staan centraal. Er worden tienduizenden lichtjes in glazen potjes ontstoken. Hoofdattractie tijdens Bredevoort Schittert zijn de lichttaferelen. Met diverse materialen wordt een voorstelling gebouwd, passend bij het thema en verlicht d.m.v. duizenden lampjes. Dit jaar is het thema: Bredevoort Schittert; daar zit muziek in. Hierbij kan alles aan bod komen wat met muziek te maken heeft.

 

Nederlandse Wijnfeesten in gemeente Berg en Dal

Tijdens de Nederlandse Wijnfeesten op 27, 28 en 29 september komt alles samen wat Wijndorp Groesbeek zo bijzonder maakt. In een bijzondere sfeer en ambiance drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft. Er worden onder andere wijnworkshops gehouden en uiteraard kun je er ook genieten van lekkere gerechtjes.