Kerstmarkten in de Gelderse streken

De winter is een knusse periode. Het is vroeg donker buiten, de straten zijn versierd met lichtjes en de kerstbomen worden weer opgetuigd. Vind jij het ook zo leuk om in deze tijd een bezoekje te brengen aan een kerstmarkt? Gezellig alle kraampjes afstruinen, warme chocolademelk drinken of een rondje schaatsen op de ijsbaan. Hieronder een overzicht van kerstmarkten die je niet wilt missen!

Spirit of Winter – 13 t/m 17 november

Spirit of Winter is hét inspiratie event voor de feestdagen & de winter! Bij Paleis Het Loo in Apeldoorn vind je tijdens dit event 150 specialisten, smaakmakers, sfeermakers en trendsetters met vele bijzondere producten. Van winterse fashion tot interieurverfraaiers, van handmade & hedendaags tot duurzaam & doordacht. Allemaal producten waar je gewoon blij van wordt! Tip: neem even de tijd om het verhaal achter het product te horen.

Spirit of Winter

 

Wintermarkt Stadsboerderij Caetshage – 7 december

De Wintermarkt bij Stadsboerderij Caetshage in Culemborg is een gezellige markt met duurzame en lekker biologische producten, mooie handgemaakte kado-artikelen, oude ambachten, muziek en fijne ontmoetingen op het terras. Kinderen kunnen met paard en wagen mee om de kerstbomen naar de parkeerplaats te brengen.

Kerstmarkt Doesburg – 7 december 

De Kerstmarkt in Doesburg is al jarenlang een begrip. Naast een uitgebreid muziekprogramma met veel koren en natuurlijk de Doesburgse Midwinterhoornblazers, kunnen bezoekers ook dit jaar weer de toren van de Grote kerk beklimmen onder begeleiding van een gids. Ook is er voor jong en oud een Levende Kerststal op de Markt en kunnen sportievelingen én wandelaars weer meedoen aan de Santarun!

Kerst op kasteel Middachten – 11 t/m 15 december

Kerst op kasteel Middachten in De Steeg is elk jaar een bijzondere belevenis. Geurende kerstbomen, bloemdecoraties, brandende haardvuren, honderden kaarsjes in de vensters van het kasteel, een kleinschalige kerstmarkt en live muziek zorgen voor een ultieme kerstsfeer. Daarbij is de lichtjeswandeling in de tuinen terug van weggeweest.

Landleven Winter – 13 t/m 15 december

Het is bijna weer zover: een nieuwe editie van Landleven Winter in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! Als bezoeker van Landleven Winter snuffel je uren rond op de markt. De markt is uniek, sfeervol en een mooie vertaling van het magazine Landleven. Ook worden er diverse mooie demonstraties, creatieve workshops en leuke activiteiten georganiseerd.

Landleven Winter

 

Winterwonderland – 14 december

Laat je betoveren! Dat is het motto van Winter Wonderland. Kinderen kijken hun ogen uit en volwassenen worden weer kind tussen sprookjesfiguren, in sfeervolle decors en in een prachtig verlicht theater. Het Openluchttheater in Lochem zal weer helemaal omgetoverd zijn in een magische, sprookjesachtige winterwereld.

Kerstmarkt Bredevoort – 14 december

In het pittoreske stadje Bredevoort wordt ook in 2019 een gezellige kerstmarkt gehouden. De kerstmarkt bij de St. Joriskerk in Bredevoort is  een mooie traditie. Eventjes weg uit de alledaagse drukte om te genieten op de sfeervolle oude markt in Bredevoort.

Feest van Licht – 20 december t/m 5 januari

Vanaf 20 december opent Museumpark Orientalis bij Nijmegen twee weken lang haar deuren voor het Feest van Licht, hét betoverende uitje voor jong en oud tussen duizenden lichtjes in winterse sferen! Laat je verrassen door alles wat je onderweg tegenkomt. Neem een kijkje bij de oude ambachten in het joodse dorp, laat je overweldigen door prachtige kerstgroepen, schilder mee aan een replica van Rubens, kijk en luister naar de kerstknikkerbaan en geniet van mooie optredens!

Charles Dickens

In de Gelderse streken kun je in december op meerdere locaties personages uit de boeken van Charles Dickens tegenkomen. Benieuwd waar je dan moet zijn? Bekijk het hieronder:

Winterfair

Op 28, 29, 30 november én op 4, 5, 6 en 7 december 2019 de Beeldentuin in Garderen, omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je teruggaat naar het Engeland van 1850. Zelfs de mensen achter de kramen zijn tijdens de Winterfair gekleed in Dickens-stijl.

Dickens in de Liemers

In het weekend van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 december 2019 kun je in het Horsterpark in de Liemers terug in de tijd stappen. De tijd van schrijver Charles Dickens. Je komt er boeren, burgers en buitenlui tegen die de tijd van Dickens hebben meegemaakt. Er lopen kastanje verkopers, schoorsteenvegers en schoenpoetsers rond, maar ook deftige notabelen en kantoorklerken.

Winters Pleinenfeest

Een gezellig Winters Pleinenfeest op 13 december in Charles Dickensstijl met vele verschillende kramen rondom de Hengelose Remigiuskerk. Het is een feest voor jong en oud en een goede plek om je kerstinkopen te doen. Geniet er van zang, hapjes en drankjes. En mocht je je graag verkleden: Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen in gepaste kleding uit die tijd. Alleen kijken mag uiteraard ook.

Dickens Festijn Tiel

In Tiel vindt op 15 december het Dickens Festijn plaats. De stad ademt op deze dag kerst. Het vuurtje brandt, de midwinterhoorn klinkt, een arrenslee rijdt voorbij en op het Plein kun je lekker rondsnuffelen over de kerstmarkt. Meer dan 200 figuranten brengen Tiel in de sfeer van lang geleden.

Dickens Festijn Druten

Het Dickens Festijn zal op 15 december ook plaatsvinden in Druten. Straten bedekt met stro en gevuld met heerlijk geurende kerstbomen zorgen ervoor dat je als bezoeker helemaal wordt ondergedompeld in de sfeer van het roemruchte Victoriaanse tijdperk.