Michelinsterren restaurants in de Gelderse streken

De Gelderse streken bewijzen ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Vaassen tot Winterswijk en van Leuvenum tot Heelsum kun je de sterren tellen. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. Onze streken bezitten 8 Michelinsterren restaurants, hier zijn we trots op!

 

Strandlodge Winterswijk

Een vreemde eend in de bijt wellicht, toch verzekerde Strandlodge Winterswijk zich ook dit jaar van een ster. “Koken is meer dan in een pannetje roeren, alles heeft een reden, elk product zijn eigen techniek, elke smaak zijn eigen gevolg in combinatie met andere producten en wijnen. Het gaat om de totaalbeleving: op momenten waarop wijn-spijs combinaties kloppen en je zaak ‘kolkt’ van gezelligheid, creëer je herinneringen”. Wie wilt dat nu niet proeven?

De Kromme Dissel
De Kromme Dissel

 


De Kromme Dissel

Midden in de bossen van Heelsum ligt Hotel Klein Zwitserland, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. De Kromme Dissel wordt als enige restaurant in Nederland al 48 jaar op een rij met een Michelinster bekroond. Gevestigd in een authentieke Oudsaksische boerderij tovert het restaurant met pure ingrediënten uit de streek en verrassende smaken iedere keer weer een kunstwerk op je bord. Maak je beleving compleet en blijf lekker slapen na je diner!

 

’t Raedthuys

Onder de rook van Arnhem, in Duiven, staat ’t Raedthuys. ‘Een plek waar culinaire creaties en hedendaagse kunst elkaar ontmoeten’. Chef de Cuisine Hans den Engelsen streeft naar gastronomische perfectie met enkel dagverse producten van de beste kwaliteit. Deze culinaire smaaksensatie laat je smaakpapillen zeker niet onberoerd!

De Kromme Dissel

De Kromme Dissel

 

Restaurant De Leest

Restaurant De Leest is een van de drie Nederlandse restaurants met 3 Michelinsterren. Ook dit jaar behoudt De Leest haar welverdiende erkenning. Eten bij De Leest is een belevenis die je eens in je leven meegemaakt moet hebben. De natuur van de Veluwe die letterlijk in de achtertuin ligt vormt een belangrijke inspiratiebron voor de gerechten. Gastronomen uit binnen- en buitenland komen hun hart ophalen in dit sterrenrestaurant: spijs en passende wijnen, daar draait het om.

 

‘t Nonnetje

In Harderwijk vind je niet één, maar maar liefst twee restaurants die met Michelinsterren bekroond zijn. Aan de historische Vischmarkt vind je ’t Nonnetje, welke ook in 2018 haar twee sterren heeft behouden. In dit sfeervolle en intieme restaurant geniet je van heerlijke seizoensproducten in originele gerechten. Laat eigenaar- gastheer Robert-Jan Nijland , SVH meesterkok Michel van der Kroft en brigade je meenemen op reis door hun creatieve wereld!

 

Basiliek

Iets verderop op de Vischmarkt in Harderwijk vind je restaurant Basiliek. De ontspannen setting en de geweldige kwaliteit van het eten en drinken werden opnieuw bekroond met een ster. De wijnkaart biedt maar liefst 600 referenties, voldoende om wijn en spijs perfect op elkaar af te stemmen. Ook kaas is een passie van het restaurant, een kaasplankje van Basiliek is iets bijzonders; je zou er je dessert haast voor laten staan…  Wist je dat Basiliek met ervaren chauffeurs werkt die je in je eigen auto naar huis of je hotel rijden? Dat is nog eens comfort!

 

Het Koetshuis

Middenin de bossen, maar toch goed bereikbaar is sprookjesachtig restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Het gastvrije team ontvangt je met veel enthousiasme in het restaurant en op het heerlijke terras. Proef de passie in de keuken in een van de vele heerlijke gerechten die dit sterrenrestaurant serveert. Saskia en Danny Löhr willen jou verassen met mooie gerechten en lekkere wijnen en je een echte avond uit bezorgen. Waar wacht je nog op?

 

Het Roode Koper

“Fijnproeven” noemt Het Roode Koper eten. Chefkok Dennis van den Beld wint prijs na prijs en krijgt terecht in 2015 de eerste Michelinster toegewezen. Hij kookt dagvers een dagelijks wisselend vier, vijf of zesgangenmenu met de best beschikbare producten op dat moment. Zo eet je altijd de smaken van het seizoen en geniet je van verschillende smaken, kleuren en geuren. Combineer het eten met een overnachting op het Landgoed Het Roode Koper.

 

De Echoput

Restaurant de Echoput in Apeldoorn staat bekend om de bereiding van wild en paddenstoelen. Dat kan ook bijna niet anders met de locatie in een uniek wildgebied: het Kroondomein. Wijn-spijs combinaties zijn de passie van eigenaar Peter Klosse. Nieuw is zijn concept van multi-sensorisch dineren, waarbij alle zintuigen worden betrokken in het proces van proeven. Dat moet je eens meemaken!

 

Rijnzicht

Voor een culinaire beleving met bijzondere smaaksensaties en een verrassende presentaties ga je naar restaurant Rijnzicht in Doornenburg. Hier bereiden broers Jim en Mike Cornelissen iedere dag met veel liefde, kennis en vaardigheden de lekkerste gerechten. Het restaurant is continu in ontwikkeling, iedere drie maanden wordt namelijk het ‘innovatiemenu’ vernieuwd.  Geniet van de rustieke sfeer waar culinaire topkwaliteit en innovatie samenkomen!