Michelinsterren restaurants in de Gelderse streken

De Gelderse streken bewijzen ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Vaassen tot Winterswijk en van Leuvenum tot Heelsum kun je de sterren tellen. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. Onze streken bezitten 9 Michelinsterren restaurants, hier zijn we trots op!

Sterren in de Achterhoek

Een vreemde eend in de bijt wellicht, toch verzekerde Strandlodge Winterswijk zich ook dit jaar van een ster. “Koken is meer dan in een pannetje roeren, alles heeft een reden, elk product zijn eigen techniek, elke smaak zijn eigen gevolg in combinatie met andere producten en wijnen. Het gaat om de totaalbeleving: op momenten waarop wijn-spijs combinaties kloppen en je zaak ‘kolkt’ van gezelligheid, creëer je herinneringen”. Wie wilt dat nu niet proeven?

In Zutphen staat Shultenhues Peter Gast Gastrobar. Bij het openen van de website loopt het water al in de mond. Laat je verrassen door sterrenchef Peter Gast of kies al la carte.

De Kromme Dissel

De regio Arnhem straalt

Bij Bilderberg Hotel Klein Zwitserland ligt Restaurant De Kromme Dissel, in Heelsum. Al vanaf 1971 behoudt dit kwaliteitsrestaurant haar ster. Klassieke gerechten met Franse basis met een moderne twist.

Onder de rook van Arnhem staat ’t Raedthuys. Een culinair hoogtepunt, gastronomische perfectie en dagverse producten. Dit restaurant combineert het gevoel van vroeger met een moderne uitstraling en wordt ook dit jaar weer bekroond met een Michelinster.

De Kromme Dissel

Sterrenregen op de Veluwe

Restaurant De Leest is een van de drie Nederlandse restaurants met 3 Michelinsterren. Ook dit jaar behoudt De Leest haar welverdiende erkenning. Gastronomen uit binnen- en buitenland komen hun hart ophalen in dit sterrenrestaurant: spijs en passende wijnen, daar draait het om.

Met een menu vol verleiding behoudt restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk ook in 2018 haar twee Michelinsterren. Ze serverend pure biologische seizoenproducten waarbij smaak altijd het belangrijkste uitgangspunt is voor chef Michel van der Kroft.

Iets verderop vind je restaurant Basiliek. Ontmoet, geniet en beleef in een ontspannen setting en combineer kwaliteit eten en goede dranken. “Een unieke belevenis”, die wordt bekroond met een ster.

“Fijnproeven” noemt Het Roode Koper eten. Chefkok Dennis van den Beld wint prijs na prijs en krijgt terecht in 2015 de eerste Michelinster toegewezen. Verschillende smaken, kleuren en geuren op het menu. Dagvers en de best beschikbare producten van het moment. Combineer het eten met een overnachting op het Landgoed Het Roode Koper.

Aan de rand van de Veluwe ligt restaurant Het Koetshuis. Heerlijk eten in de prachtige omgeving van Bennekom. Puur en eerlijk eten wordt beloond met een ster.

De restaurants op de kaart

Strandlodge Winterswijk

Strandlodge Winterswijk Ga naar de website

Shultenhues Peter Gast Gastrobar

Shultenhues Peter Gast Gastrobar Ga naar de website

De Kromme Dissel

De Kromme Dissel Ga naar de website

’t Raedthuys

’t Raedthuys Ga naar de website

Restaurant De Leest

Restaurant De Leest Ga naar de website

’t Nonnetje

’t Nonnetje Ga naar de website

Basiliek

Basiliek Ga naar de website

Landgoed Het Roode Koper

Landgoed Het Roode Koper Ga naar de website

Het Koetshuis

Het Koetshuis Ga naar de website