Dit zijn de leukste musea voor kinderen!

Musea saai? Welnee! Een uitje naar een museum is een leerzame, maar bovendien ontzettend leuke dag voor het hele gezin. Veel musea in de Gelderse streken bieden in de herfstvakantie een speciaal programma voor kinderen. Ontmoet echte ridders, ontdek wat geluk is of ontwerp je eigen moestuin. Dit zijn de leukste musea voor kinderen, boordevol activiteiten in de herfstvakantie!

Kröller Müller Museum

Durf jij op blind date met een kunstwerk? Het Kröller Müller Museum heeft sinds kort een uitgebreid programma voor families. En de pret begint thuis al! Voorafgaand aan je bezoek krijg je een envelop thuisgestuurd met gekke opdrachten en vrolijke vragen, waarmee je je kunstwerk beter leert kennen. De laatste opdracht doe je in het museum en leidt tot de echte ontmoeting met jouw kunstwerk. Is er sprake van liefde of een blauwtje?

Juli 3 - KMM

GeoFort

Speuren en spelen op een spannend fort, dat is pas avontuur! Stap in een vliegtuig vol spionage-computers, speel met de interactieve zandbak en maak je eigen kompas. Voor de kleine kinderen is er een Vleermuisspeeltuin waarin ze al spelenderwijs alles over vleermuizen leren. Waar ze slapen, hoe ze navigeren en hoe ze jagen. Weetje: GeoFort is onlangs gekozen tot het beste kindermuseum van de wereld!

Geofort -kids -61

Airborne Museum

Ben je geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Volg dan de speciale familieroute ‘Tom en Katja in het Airborne Museum’. Jullie opdracht is om uit te vinden wat er in september 1944 allemaal gebeurd is in het gebouw, de villa Hartenstein. Luister naar verhalen, speel verschillende games en gebruik daarbij coole gadgets. Hier komen verhalen van militairen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven. Een ervaring die je sprakeloos laat.

Juli 3 - Airborne Museum

Afrika Museum

Ga deze herfst op zoek naar geluk in het Afrika Museum: Wat is geluk nou eigenlijk? En hoe krijg je geluk? In het Afrika Museum staat de herfstvakantie in het teken van het vinden van geluk en de manieren waarop de Afrikaanse culturen omgaan met geluk. Vol een rondleiding Rondje Geluk, workshop gelukstattoo maken of doe mee aan de muziekworkshop Body Percussie.

Juli 3 - Afrika Museum

Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De canon laat de geschiedenis van ons kikkerlandje zien van ‘hunebed tot heden’. Overal in het park worden belangrijke momenten uit onze geschiedenis omschreven met behulp van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen.

Juli 3 - NOM

Slot Loevestein

Ga op onderzoek uit op Slot Loevestein! Met jouw persoonlijke sleutel ontsluit je verhalen, speel je de leukste spellen en open je zelfs het valhek bij het kasteel. Nog leuker: deze herfst kun je echte ridders ontmoeten tijdens het Riddertoernooi op Slot Loevestein. Op 21 en 22 oktober gaan de ridders de strijd met elkaar aan om de hand van de jonkvrouw te winnen. Naast de steekspelen is er ook een heus middeleeuws kampement te bezichtigen, zijn er demonstraties en kun je verschillende workshops volgen.

Loevestein3

Paleis Het Loo

Ga je mee op Paleisreis? Maak kennis met koninklijke beroepen in het Kinder-atelier. Help met het klaarmaken van de koninklijke auto, span een rijtuig aan en ontwerp je eigen paleis. Je zou er zo in kunnen trekken! Daarnaast organiseert het paleis voor kinderen van alle leeftijden bijzondere activiteiten.

Juli 3 - Paleis Het Loo

Kinder StadsMuseum

Test je kennis van de Gelderse geschiedenis tijdens de HizzQuiz in het Stadsmuseum Doetinchem. Waar is levertraan van gemaakt? En wat is een ander woord voor “poepstoel”? Speel dit tactische kennis- en behendigheidsspel aan de multitouch tafel in het museum. Zit elkaar in de weg, steel elkaars antwoorden en verdeel je kansen. Klinkt dat cryptisch? Het wijst zich allemaal vanzelf!

Juli 3 - Stadsmuseum Doetinchem

Kasteel Rosendael

Heerlijk buitenspelen in de herfst, dat kan bij Kasteel Rosendael. Struin door het park en ga op zoek naar de schat met de schatkaart. Weet jij hem te vinden? Het landgoed zit bomvol met leuke activiteiten voor kinderen: bouw een boomhut met takken uit het bos, ontdek de waterdiertjes in de bosvijver of loop het blotevoetenpad.

Juli 3 - Rosendael