Blog: Winkelen in Arnhem, de 7straatjes

Shoppen in Arnhem? Grote kans dat je in de Vijzelstraat en de Ketelstraat blijft hangen. Groot aanbod van winkels, ook veel grote ketens. “Als je van mooie en unieke spullen houdt, moet je af en toe links en rechts afslaan,” aldus insider Romy. “Daar vind je de 7straatjes. Kleine winkeltjes met spullen die je niet snel bij een ander terugziet.” Hier zijn haar tips:

 

LOFT Arnhem

Weverstraat 29, Arnhem
Een grote en lichte industriële ruimte waar producten gemaakt van fijne materialen zijn uitgestald. Van interieur tot mode. Vaak met een Scandinavisch tintje. Geen opvallende kleuren of drukke prints, maar juist mooi in zijn eenvoud. Bij LOFT aan inspiratie geen gebrek.

7straatjes in Arnhem
7straatjes in Arnhem

Guts & Gusto

Hemelrijk 9, Arnhem
Guts & Gusto is een van de grotere winkels in de 7straatjes. Ze verkopen de laatste mode voor een goede prijs. Een aanrader als je in Arnhem bent om te shoppen. De stijl en ook de prijs is te vergelijken met bijvoorbeeld de H&M of Zara. Het verschil? Guts & Gusto heeft alleen winkels in Arnhem. Enschede en Utrecht, waardoor de items een stuk exclusiever zijn.

Terrassen op de 7straatjes in Arnhem

Terrassen op de 7straatjes in Arnhem

Bos & Heij

Kerkstraat 36, Arnhem
Bij Bos & Heij kiezen ze hun producten met zorg. Van woonaccessoires tot bordjes, van sieraden tot prachtige kaartencollecties. Het zijn artikelen die je niet elke dag tegenkomt. De collecties worden vaak in een kleine oplage geleverd door nog niet al te bekende ontwerpers en merken uit binnen- en buitenland. De winkel loopt over in een koffiecafé. De perfecte plek om een break te nemen tijdens het shoppen.

Mode in de 7straatjes

Mode in de 7straatjes

Nova Store

Zwanenstraat 8, Arnhem
Voor je het weet, loop je er voorbij. Dat zou zonde zijn, want in de kleine boetiek Nova Store hebben ze mooie spullen voor een goede prijs. Van de kledingstukken zijn er vaak maar een paar verkrijgbaar, waardoor je bij aanschaf weet dat je niet snel iemand tegenkomt die hetzelfde draagt. Nova Store verkoopt niet alleen kleding. Ze verkopen ook sieraden, sjaal, tassen en porselein. De mooie borden, glazen en vazen misstaan niet in deze boetiek.

Trix & Rees

Kerkstraat 23, Arnhem
Arnhems bekendste ontwerpersduo, Trix Hoogveld en Resi van Kraaij werken al vanaf dat ze elkaar leerden kennen op de Arnhemse mode-afdeling van ArtEZ samen.  Kleding en accessoires van Trix en Rees kenmerken zich door hun mooie eenvoud, met liefdevolle aandacht voor ieder detail. Het merk TrixenRees maakte zijn opmars vanaf 1982 en wordt sinds 2006 ontworpen en ontwikkeld vanuit het TrixenReeshuis: een imposante, middeleeuwse voormalige burgemeesterswoning in het centrum van Arnhem.