Blog: Winkelen in Arnhem, de 7straatjes

Shoppen in Arnhem? Grote kans dat je in de Vijzelstraat en de Ketelstraat blijft hangen. Groot aanbod van winkels, ook veel grote ketens. “Als je van mooie en unieke spullen houdt, moet je af en toe links en rechts afslaan,” aldus insider Romy. “Daar vind je de 7straatjes. Kleine winkeltjes met spullen die je niet snel bij een ander terugziet.” Hier zijn haar tips:

LOFT Arnhem

Weverstraat 29, Arnhem
Een grote en lichte industriële ruimte waar producten gemaakt van fijne materialen zijn uitgestald. Van interieur tot mode. Vaak met een Scandinavisch tintje. Geen opvallende kleuren of drukke prints, maar juist mooi in zijn eenvoud. Bij LOFT aan inspiratie geen gebrek.

7straatjes in Arnhem
7straatjes in Arnhem

Guts & Gusto

Hemelrijk 9, Arnhem
Guts & Gusto is een van de grotere winkels in de 7straatjes. Ze verkopen de laatste mode voor een goede prijs. Een aanrader als je in Arnhem bent om te shoppen. De stijl en ook de prijs is te vergelijken met bijvoorbeeld de H&M of Zara. Het verschil? Guts & Gusto heeft alleen winkels in Arnhem. Enschede en Utrecht, waardoor de items een stuk exclusiever zijn.

Terrassen op de 7straatjes in Arnhem
Terrassen op de 7straatjes in Arnhem

Bos & Heij

Kerkstraat 36, Arnhem
Bij Bos & Heij kiezen ze hun producten met zorg. Van woonaccessoires tot bordjes, van sieraden tot prachtige kaartencollecties. Het zijn artikelen die je niet elke dag tegenkomt. De collecties worden vaak in een kleine oplage geleverd door nog niet al te bekende ontwerpers en merken uit binnen- en buitenland. De winkel loopt over in een koffiecafé. De perfecte plek om een break te nemen tijdens het shoppen.

Mode in de 7straatjes
Mode in de 7straatjes

Coming Soon

Kerkstraat 23, Arnhem
Met de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem kan een goede designwinkel met werk van jong talent niet ontbreken. Coming Soon is de conceptstore voor Nederlands design. Ze verkopen collecties van fashion- en productdesigners. Van gevestigde orde tot pas afgestudeerde studenten. De artikelen zijn stuk voor stuk uniek. Zeker een bezoek waard.

ComingSoon in Arnhem
ComingSoon in Arnhem

Nova Store

Zwanenstraat 8, Arnhem
Voor je het weet, loop je er voorbij. Dat zou zonde zijn, want in de kleine boetiek Nova Store hebben ze mooie spullen voor een goede prijs. Van de kledingstukken zijn er vaak maar een paar verkrijgbaar, waardoor je bij aanschaf weet dat je niet snel iemand tegenkomt die hetzelfde draagt. Nova Store verkoopt niet alleen kleding. Ze verkopen ook sieraden, sjaal, tassen en porselein. De mooie borden, glazen en vazen misstaan niet in deze boetiek.

Winkelen in de 7straatjes

Nova Store

Zwanenstraat 8 Ga naar de website

Coming Soon

Kerkstraat 23 Ga naar de website

Bos & Heij

Kerkstraat 36 Ga naar de website

Guts & Gusto

Hemelrijk 9 Ga naar de website

Loft

Weverstraat 29 Ga naar de website