U bevindt zich hier: Regio Arnhem Nijmegen ›  Evenementen

Evenementen in de regio Arnhem Nijmegen

De regio Arnhem Nijmegen kent grootschalige evenementen met internationale bezoekers, maar ook bijzondere en kleinschalige evenementen voor een select publiek. Er zijn evenementen voor jong en oud, met voor elk wat wils: muzikale evenementen, kunstexposities, koopzondagen, mode-evenementen, kleinschalige streekcultuur, toneelvoorstellingen, wandeltochten en nog veel meer. De leukste evenementen vind je hieronder. Kijk voor de actuele lijst op www.regioarnhemnijmegen.nl of www.uitinarnhem.nl en www.uitinnijmegen.nl.

Toon:  
21 NOV-
3 DEC
Sintfeesten Regio Arnhem Nijmegen Nederlands Openluchtmuseum

Dit najaar organiseert het Nederlands Openluchtmuseum een aantal leuke kinderactiviteiten rondom Sint-Maarten en Sinterklaas. Tot 12 november maken kinderen op speelse wijze kennis met het verhaal van Sint-Maarten en lopen met hun zelfgemaakte lampion een gezellige route door het park. Vanaf 18 november kunnen kinderen op zoek naar Sinterklaas in het park. Onderweg vinden ze sporen, doen ze allerlei activiteiten en leren ze dat het Sinterklaasfeest niet altijd al op deze manier gevierd werd.

21 NOV-
4 MRT
World Press Photo Regio Arnhem Nijmegen Afrika Museum

In deze 60e editie van de World Press Photo worden de indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen getoond. Deze winnaars komen uit acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. Onder andere de World Press Photo van het voorbije jaar, An Assassination in Turkey van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilic, is te zien in de tentoonstelling.

9 DEC-
20 JAN
Winter activiteiten Regio Arnhem Nijmegen Nederlands Openluchtmuseum

Ervaar de winters uit onze geschiedenis in het Openluchtmuseum. Kom schaatsen en sleetje rijden of maak een ritje in de nostalgische draaimolen. Door het hele park worden er activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje bij een van de vele ambachten die er worden uitgevoerd, bijvoorbeeld bij de stroopkokers of klompenmakers en bak je eigen broodje boven het vuur.

16 DEC-
7 JAN
Feest van licht 2017 Regio Arnhem Nijmegen Museumpark Orientalis

Beleef het kerstverhaal! In een historisch decor reis je mee naar Bethlehem. De verlichte route langs dorpspleintjes, kerststallen en de dieren vertelt je het oude kerstverhaal. Luister onderweg naar de vertellingen en het gezang van de koren of warm even op bij de vuurkorf met chocolademelk en oliebollen.