Natuurgebieden in Gelderland

Natuurgebieden in Gelderland

De diversiteit en verscheidenheid van de natuurgebieden in Gelderland zijn enorm. Van glooiende bossen en heidevelden tot meanderende rivieren en uitgestrekte weilanden, de schoonheid van de natuur nodigt uit om op pad te gaan. Onderweg kom je oog in oog te staan met verschillende dieren en passeer je gezellige boerderijen en landwinkels waar je even uit kunt rusten of kunt proeven van de plaatselijke specialiteiten. Kom jij de Gelderse natuurgebieden ook ontdekken? Beleef het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis.

Diversiteit Gelderse natuurgebieden

De verscheidenheid van de Gelderse natuurgebieden zorgt voor een enorm aanbod met voor ieder wat wils. Historisch genieten? Bezoek landgoed Slangenburg met het bijbehorende kasteel in de Achterhoek en wandel door bossen, akkers, weilanden, vijvers en grachten. Met rode beuken van meer dan 300 jaar oud en een lanenstelsel uit de 17e eeuw dat uniek is voor Nederland en Europa heb je gegarandeerd een bijzondere belevenis. Of ben je juist toe aan wat nostalgie? Het Land van Maas en Waal met haar imponerende dijken, rustgevende routes en idyllische dorpjes brengen je terug naar simpeler tijden. Je hoeft niet ver te kijken: wat je ook zoekt, je vindt het in Gelderland.

Activiteiten in de natuur

De Gelderse natuur is niet alleen mooi en divers, maar belooft een complete beleving. Bezoek de natuurgebieden alleen of juist met vrienden en familie om te gaan fietsen, wandelen, paardrijden, zwemmen of vissen. Terwijl je bezig bent geniet je van de uitgestrekte natuur en rust en ontdek je steeds een nieuw plekje. In het oudste nationale park van Nederland, de Veluwezoom, vind je bovendien tal van landgoederen om onderweg te bezoeken. Ben jij toe aan een meer uitdagende activiteit? Ga dan eens kanoën, mountainbiken, suppen, trailrunnen of beklim de Duivelsberg! Op veel plekken kun je zelfs op scooters of trikes de natuur in. De combinatie tussen natuur en stad biedt nog meer mogelijkheden: ben jij wel eens bij een van de openluchtactiviteiten in het Sonsbeekpark dat op een steenworp afstand van Arnhem ligt geweest?