(Be)leef de natuur

Een gevarieerd landschap typeert Gelderland en het recreëren in deze landschappen zorgt voor unieke belevingen. Zo kun je fietsen, wandelen en paardrijden. Je kunt dieren spotten, de nationale parken ontdekken, de waterbeleving ervaren en zien hoe bloesem verandert in fruit. Tijdens het recreëren in het landschap kom je prachtig erfgoed tegen, zoals kastelen en landgoederen. Een aantal van deze kastelen en landgoederen zijn omgetoverd tot hotel er er zijn plekken waar je ontspant in de wellness met uitzicht over het landschap. Of je nu zoekt naar meer luxe en ontspanning of juist actief het landschap wil beleven, doordat Gelderland zo divers is in haar landschappen en activiteiten vind je hier altijd iets dat past.

Een iconische belevenis is bijvoorbeeld Betuwe, hier vind je betoverende bloesem. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, komt de fruittuin in bloei. Juist op dat moment is het heel bijzonder om de Betuwe te beleven.

In de periode dat men er in het voorjaar weer op uittrekt na de donkere dagen van de winter komt ook de natuur tot leven. De eerste jonge dieren laten zich zien en de vogels komen tevoorschijn. Op de Veluwe kun je dieren spotten, maar ook de Hanzesteden bezoeken en prachtige kastelen bezoeken. Kastelen vind je ook in het coulisselandschap in de Achterhoek, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Fietsen en wandelen doe je ook de regio Arnhem, gelegen aan de Veluwezoom. Hier is van alles te beleven.