DijkenSport.nl

30 August - 01 September
Land van Maas en Waal

De 22e editie van DijkenSport.nl wordt gehouden op vrijdag 1 september, zaterdag 2 september en zondag 3 september 2022.

RABO PLOEGENTIJDRIT OP VRIJDAG 1 SEPTEMBER 2022 en ZONDAG 3 SEPTEMBER 2022 Sinds 2017 staat de Rabo Ploegentijdrit op ons programma. En na het succes in 2018 van de Rabo Mountainbike (MTB) tijdrit voor de jeugd zullen we ook dit onderdeel er in houden. Voor beide onderdelen werken we wederom samen met RTV de Leeuwen.

 

DIJKENLOOP

Vrijdag 1 september 2022: MTB
Zaterdag 2 september 2022: Pax Obstacle ColorRun
Zondag 3 september 2022: Rabo Jeugdloop, Halve marathon, 10 km, Uiterwaarde Trailrun, 5 km, DijkenSport 1/8 Triathlon, DijkenSport Tri-Together.

 

 

BOURGONDISCH FRUITWANDELEN OP ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2019

Ons nog altijd zeer populaire wandelonderdeel heet Bourgondisch Fruitwandelen.

De wandelroutes voeren je door boomgaarden, weilanden, uiterwaarden en over dijken van het veel bezongen Land van Maas en Waal. Tijdens de wandeltocht worden gratis eet- en drinkwaren uitgedeeld. Tevens is er op diverse plaatsen muziek.

Hiermee willen we duidelijk maken dat ons deel van het Gelders Rivierenland een zuidelijke en fruitige inslag heeft.

BOURGONDISCH FRUITFIETSEN OP ZATERDAG 31 AUGUSTUS

Sinds het 10-jarig jubileum in 2014 staat Bourgondisch Fruitfietsen op ons programma. Oftewel recreatief fietsen met een Bourgondische inslag.

Evenals bij het Bourgondisch Fruitwandelen kom je op de mooiste plekjes van het Land van Maas en Waal en krijg je onderweg op gezellige rustposten (ca. 10 stuks) gratis eet- en drinkwaren aangeboden. Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden, te weten 45 km en 65 km.

 

SKEELEREN / ME-MOVEREN OP ZONDAG 3 september 2022.

Kom genieten van een prachtig stukje Nederland.

Onze skeelertocht voert je o.a. over mooie, kronkelige dijken. De omgeving is zeer afwisselend en trakteert je op weidse vergezichten over de uiterwaarden van de Waal en de Maas.

De route is 67 km (2 rondes van 33,5 km) en op veler verzoek hebben we het wedstrijdelement weer toegevoegd.
Indien je niet aan de wedstrijd deel wilt nemen en je 67 km te ver vindt dan mag je ook na 1 ronde stoppen.

Het geheel afgesloten parcours is volledig geasfalteerd en vlak (m.u.v. enkele dijkhellingen). Onderweg is een verzorgingspost ingericht. Ook wordt op de route op verschillende plekken gezorgd voor muzikaal entertainment. Deze ritmische klanken nemen je moeiteloos mee op je (laatste) kilometers naar de finish.

 

BEWEEGFEEST OP 1 T/M 3 SEPTEMBER

Gedurende het DijkenSport weekend verzorgen wij in en rond de feesttent op het terrein bij de Wiel aan de Wielstraat, in samenwerking met cv De Braoiers, een Bourgondisch en muzikaal afwisselend programma. Zowel voor de deelnemers als voor hun supporters en andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook enkele attracties voor kinderen.

Ga voor meer informatie over de diverse evenementen naar: https://dijkensport.nl/nl/