Bezoek de Gelderse kastelen tijdens de Open Monumentendag

08 September - 09 September
Diverse kastelen en buitenhuizen in Gelderland

Reis terug in de tijd met een bezoek aan een van de vele Gelderse kastelen. Verken de middeleeuwen in een oude burcht of ervaar de luxelevens van adel in hun oude buitenhuizen. Je voelt je net een 19e eeuwse baron of gravin tussen de imposante interieurs en indrukwekkende kunstcollecties. Struin over de paadjes door barokke Franse tuinarchitectuur of leer meer over historische landbouw in een oude biologische groentetuin. Zaterdag 8 en zondag 9 september openen talloze monumenten hun deuren tijdens de Open Monumentendag, waaronder ook een groot deel van de Gelderse kastelen. Een aantal locaties geeft korting op de toegangsprijs en er zijn speciale rondleidingen.

De volgende kastelen zijn geopend tijdens de Open Monumentendag: Kasteel Cannenburch, Huis Verwolde, Kasteel Ammersoyen, Kasteel Doorwerth en Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal, Kasteel Hernen, Landgoed Middachten, Landgoed Waardenburg, Huis Neerijnen, Landgoed Klein Engelenburg en Huis Welgelegen.

Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘In Europa’. Met dit thema sluit de Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.  Het accent ligt op wat ons in dit deel van de wereld bindt, met aandacht voor internationale architectuurstromingen, vergelijkbare én onderscheidende (bouw)technieken, wederzijdse inspiratie in toegepaste kunsten en uitwisseling van kennis en wetenschap.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden en het programma op www.openmonumentendag.nl of de website van de kastelen.

Lees meer over de kastelen op geldersestreken.nl/kastelen.