LandGOEDfestival | 10 mei t/m 25 augustus

De historie van Gelders Arcadië komt tot leven tijdens het LandGOEDfestival. Het festival strijkt tussen mei en augustus neer bij vijf (voormalig) kastelen, landgoederen en buitenhuizen aan de Veluwezoom. Laat je met een theatervoorstelling meenemen naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken.

Daarnaast is het drie dagen lang vertier met vermaak voor jong en oud. In de ene kasteeltuin staat beeldende kunst van Gelderse makers, op het andere draagt een dichter zijn poëzie voor. Laat je verrassen met vuurspuwers, rondleidingen, landschapsschilders, gigantische bellenblaas of een markt met lokale producten.

Op deze data en locaties vindt het LandGOEDfestival plaats:

Huis Zypendaal za 10 mei t/m zo 12 mei Arnhem
Belmonte Arboretum vr 17 mei t/m zo 19 mei Wageningen
Kasteel Middachten vr 14 juni t/m zo 16 juni De Steeg
Tuin de Lage Oorsprong vr 28 juni t/m zo 30 juni Oosterbeek
Kasteel Rosendael vr 23 augustus t/m zo 25 augustus Rozendaal

 

Gedroomd Land – avontuurlijk muziektheater

De Arnhemse theatermakers van Muziektheater De Plaats maken speciaal voor het LandGOEDfestival de voorstelling Gedroomd Land (9+).

Lang geleden ontdekten welgestelde families de prachtige natuur van De Veluwezoom. Zij bouwden enorme landhuizen met grote tuinen op gronden waar eerst kinderen speelden en boeren hun land bewerkten. Het ‘gewone’ volk keek nieuwsgierig toe. Bleven deze adellieden slechts vermogende vreemdelingen of werden het al snel goede bekenden? De Plaats speelt een avontuurlijk drieluik voor jong én oud in en rondom vijf landgoederen. Vlieg mee door de tijd en verwonder je over de stormachtige en rijke geschiedenis van Gelders Arcadië.

Gedroomd Land reist langs vijf landgoederen van mei t/m augustus 2019. Per locatie speelt uit de omgeving een acteursensemble, een koor en een orkest mee.

LandGOEDfestival

Op alle vijf de locaties wordt de voorstelling Gedroomd Land gespeeld. Het overige programma is op elk landgoed echter compleet anders! Kijk hier voor het programma per kasteel.

 

Meer info over het LandGOEDfestival