Maak kennis met de Gelderse streken tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag

15 September - 15 September
Den Haag - Hofplaats en Plein

Maak kennis met de Gelderse streken

tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag

Op zaterdag 15 september vind van 12.00 tot 22.00 uur het Prinsjesfestival plaats. De activiteiten op het Plein en de Hofplaats staan in het teken van al het moois dat de Gelderse streken te bieden hebben.

Vanaf 12.00 tot 17.00 uur ben je welkom op de Hofplaats, dat deze dag is omgedoopt tot Urban Sportplein. Maak kennis met Urban hockey , BMX en rolstoelbasketbal. Naast demonstraties kun je ook zelf deelnemen aan clinics, een workshop graffiti volgen, gamen (bijv. FIFA) en jezelf een urban coup laten aanmeten door de festivalkapper. Geniet ondertussen van Gelderse culinaire lekkernijen. DJ’s zorgen voor een fijne sfeer met goede muziek.

Op het Plein kun je vanaf 12.45 uur genieten van Food, Fashion & Film. Maak kennis met Arnhemse fashion en design en neem een kijkje bij de fashion markt en Hatwalk. Kinderen kunnen knutselen in het Kinderatelier. Proef Gelderse gerechten en geniet van muzikale optredens. Presentator van de dag is Jochem van Gelder. Om 20.30 uur start de openluchtvoorstelling met de film WILD. In WILD volgt de kijker gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Je ziet de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. De filmmaker Luc Enting introduceert de film.

De hele middag is Lange Poten de verbinding tussen de Hofplaats en het Plein. De Ridders van Gelre vertellen je over de Gelderse geschiedenis aan de hand van Living Statues.