(S)maken van de streek

Van het maken tot het proeven: in Gelderland prikkelen de streekproducten meerdere zintuigen. Tijdens een fietstocht, wandelroute, workshop of evenement ontdek je zowel de ambacht van het maken als het daadwerkelijk kopen en proeven van het streekproduct. Een totale beleving van wat groeit en bloeit in Gelderland. Van wijn proeven tot fruit plukken en wild eten. Ook de gastronomie behoort tot deze verhaallijn met restaurants waar je op goed niveau eet.
Of je nu meer luxe zoekt in de vorm van restaurants met lokale producten worden geserveerd, of een route langs streekproducten maakt, het kan allemaal.

Beleef bijvoorbeeld het Betuwse landschap en pluk je eigen kersen. Ga op ontdekkingstocht met de fiets, of wandel door het landschap. Met rijen vol boomgaarden vol appels, peren, en andere fruitsoorten in de Gelderse streken doe je je tegoed aan verschillende streekproducten.

Of fiets langs verschillende wijngaarden en geniet onder het genot van een lokale wijn van de rust en ruimte in de Gelderse streken.
En wat dacht je van het wildseizoen? Op zowel de Veluwe als in de Achterhoek laten verschillende dieren zich veelvuldig zien op zoek naar eten zodra de prachtige herfstkleuren tevoorschijn komen.