24 uur in Arnhem

Arnhem ligt midden in een prachtige groene omgeving, als poort van de Veluwe en met aan de zuidkant het uiterwaardengebied en de Betuwe. Overal zijn imposante bomen, sfeervolle tuinen en parken en mooie groene singels. Op straat zie je een bonte stoet aan modestudenten en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Heb je tijd voor een kort bezoek aan Arnhem? Met dit programma pak je fijne hotspots mee!

 

09.00 uur: Start de dag met een goed ontbijt
Begin de dag goed met een heerlijk ontbijtje bij Café Brasserie Dudok, met een lege maag kan je namelijk niet op stap. Met de eigen bakkerij van Dudok zit er zeker een lekker ontbijtje bij voor jou. En probeer ook de lekkerste appeltaart van Arnhem, die mag je niet missen.

 

10.00 uur: Ontdek Arnhem met een stadswandeling
Na een heerlijk kopje koffie kan je ontdekkingstocht eindelijk beginnen. Ontdek de hoofdstad van Gelderland en haar bewogen geschiedenis tijdens een stadswandeling. Deze bewogen geschiedenis vind je terug in heel de stad met als icon de John Frostbrug die letterlijk een brug te ver was tijdens de Slag om Arnhem. En wist je dat er onder Arnhem 40 Middeleeuwse kelders liggen, die laten je zien hoe Arnhem er voeger onder de grond uit zag? In de Eusebiuskerk stijg je met de lift tot 73 meter hoogte waardoor je de stad van boven kan bekijken. Samen met de gids ga je op pad tijdens de 1,5 uur durende wandeling. Ga je liever zelf de stad verkennen? Ook dat is mogelijk, haal dan even de stadsgids bij de VVV of download hem hier.

 

12.30 uur: Genieten van een lunch bij Caspar
Even neerstrijken en tot rust komen op het terras van Caspar in het Modekwartier. Na een stevige wandeling gaat een lekkere lunch er wel ook wel in. De koks bereiden heerlijke sandwiches, soepen en salade van verse ingrediënten. Dat is pas echt genieten. Bestel ook 1 van de 12 biertjes van de tap die CASPAR te bieden heeft. Zo nu heb je weer genoeg energie om veder te gaan met de ontdekkingstocht door Arnhem.

 

14.30 uur: Shoppen, shoppen en nog eens shoppen
Arnhem is de stad om je te verwonderen in de wereld van mode en design. In Arnhem zindert het van de creativiteit en innovatie. Met ArtEZ hogeschool voor de kunsten als broedplaats. En als podium het jaarlijkse Fashion + Design Festival Arnhem en State of Fashion, de opvolger van Arnhem Mode Biënnale.
Maar in en om Arnhem kun je het hele jaar door mode en design bewonderen. Ga lekker de middag struinen en ontdek alle leuke en bijzondere winkeltjes! In het Modekwartier koop je de nieuwste mode en design bij de makers zelf. En net achter de grote winkelstraat met de bekende ketens vind je de 7straatjes, met niet-doorsnee winkeltjes en een uniek aanbod. Pak de tassen en shoppen maar!

 

18.00 uur: Dineren bij STAN&CO
Bij STAN&CO draait alles om jou en lekker eten en dat heb je verdient na een middagje shoppen. Heerlijk eten, drinken en muziek, alles wat je nodig hebt om even uit te rusten en lekker te dineren. De houtskool barbecue en de grill staan garant voor over heerlijke kippetjes, huis gerookte zalm, juicy burgers en perfecte steaks en natuurlijk nog veel meer.

 

20.30 uur: Filmpje kijken bij Pathé Arnhem
Na een dag de stad ontdekken, struinen en shoppen is het tijd om een filmpje te pakken in de mooie Pathé bioscoop. Pathé vertoont niet alleen de top Hollywood films maar ook prachtige kleine arthouse titels. Daarnaast is er een divers aanbod van bijvoorbeeld Turkse films, Bollywood maar ook opera, ballet, muziek, kunst en theatervoorstellingen. Kortom voor iedereen wat wils voor een relaxt avondje.

 

23.00 uur: Lekker borrelen in Café Arnhem
De tijd gaat snel als je plezier hebt. Maak daarom de avond nog wat langer en ga gezellig na borrelen in het gezelligste café van Arnhem, Café Arnhem. Praat na over de ontdekkingen in Arnhem, drink een cocktail en geniet van de avond.

 

00.30 uur: Slapen in Hotel Modez
Kan je niet genoeg krijgen van alle mode en design? Dan kan je geluk niet op in Hotel Modez. Na de ontdekkingstocht zal je wel moe zijn maar vergeet niet om je heen te kijken en de sfeer van dit bijzondere hotel op te nemen. 30 Nederlandse mode ontwerpers hebben samen de inrichting van de hotel kamers bepaald wat een unieke sfeer geeft. Duik lekker in bed en welterusten!

 

Heb je vandaag niet meer tijd voor een langer bezoek of ben je simpelweg nog niet uitgekeken in Arnhem? Kom dan een keer terug en bezoek deze topattracties:
Burgers’ Zoo
Nederlands Openluchtmuseum
Airborne museum Hartenstein
Huis Zypendaal