Dit is het leukste en mooiste van Buren!

Het pittoreske Buren ligt middenin de Betuwe wordt omringt door prachtige fruittuinen. In de binnenstad zijn leuke eettentjes en is veel historie bewaard gebleven. Willem van Oranje trouwde in 1551 met Anna van Buren, waardoor de stad de bijnaam Oranjestad krijgt. Maar wat vinden de inwoners van nu mooi aan Buren? We vroegen het op onze Facebookpagina. Wat een reacties! We konden onmogelijk alle tips kwijt in een artikel, hieronder een paar toppers op een rij. 

Eten en drinken

De binnenstad van Buren leent zich uitstekend voor een hapje en een drankje. Bistro Picasso is een veelgenoemde tip. “Smakelijk genieten in hartje Buren”, zegt Angelique. En volgens Annemiek kan je er smullen van heerlijke tapas. Ook Koffie en Kunst mag niet ontbreken in de lijst van must-visits in Buren. In de terrastuin kun je genieten van versgemalen koffie, lekkernijen en tegelijkertijd de kunst van eigenaresse Mieke Spaan bezichtigen. “Koffie en Kunst is echt super,” aldus naamgenoot Mieke. “Koffie met versgebakken appeltaart.”

 

foto 1

Prachtige omgeving

Buren ligt midden in de Betuwe en ziet er in het voorjaar prachtig uit met alle bloeiende fruittuinen die de omgeving kleuren. “Het stadje Buren is romantisch. Rondlopen is verdwalen in kleine straatjes met elke keer een verrassing aan mooie winkeltjes en eethuisjes,” zegt Marina. “Het centrum is mooi,” vindt Ade, “en momenteel zijn er heel veel bloeiende fruitboomgaarden in de directe omgeving.”

De Betuwe is een mooi gebied om doorheen te fietsen en dus zijn er veel fietsroutes die ook door Buren voeren. “Wij hebben laatst vanuit Buren een bloesemfietstocht gemaakt”, zegt Corrie. “Echt een prachtige omgeving.” 

foto 2

Stad van historische waarde

Behalve het historische centrum heeft Buren meer voor de hisorie-lover. Het stadje telt meer dan honderd rijksmonumenten die stuk voor stuk het bezoeken waard zijn. Omdat honderd tips wat te veel van het goede is, noemt Conny wat van de toppers voor je. “Het Marrechausseemuseum, het Oranjemuseum, de Molen en de Lambertuskerk.” En die tips kunnen wij alleen maar toejuichen.

Zelf alle reacties lezen op onze oproep en meer insiders tips meekrijgen? Check dan onze Facebookpagina voor meer antwoord op de vraag: Wat maakt Buren leuk en speciaal? Of geef ons zelf een tip! 

foto 3