Proef de streken: restaurants in Gelderland

Lekker en goed eten: wij zijn er dol op. Iedere Gelderse streek heeft zijn eigen identiteit, en dat proef je! Zin om uit eten te gaan? In de Gelderse streken vind je vele fijne restaurants. De culinaire gerechten, heerlijke wijnen, gezellige kroegjes en fijne terrassen bieden jou een fantastische avond uit!

Restaurant Planken Wambuis

Lunchen of dineren bij Planken Wambuis is heerlijk culinair genieten. De keuken werkt voornamelijk met verse biologische ingrediënten en producten uit de streek. Ga voor een heerlijke risotto of zwijnhaasfilet. Ruimte over voor een dessert? De kaart biedt onwijs veel lekkers om uit te kiezen! Door de ligging op slechts één minuut van de A12 en A50 is het de ideale locatie voor na je bezoek aan de Veluwe of de regio Arnhem.

Restaurant Planken Wambuis
Restaurant Planken Wambuis

STAN&CO

Gezelligheid, eten, terras en vrienden: daarvoor is STAN&CO in het centrum van Arnhem de perfecte locatie. Hier geniet je van je eerste kop koffie voordat je de stad gaat ontdekken, en je laatste glas wijn als afsluiting. Op ieder moment van de dag vind je bij STAN&CO precies wat je nodig hebt. Een gloeiende Josper grill en een hoogwaardige houtskoolbarbecue staan garant voor perfecte bereide grillkippetjes, huis gerookte zalm en perfecte steaks. Om maar even een greep te doen van de kaart…

Stan&Co
Stan&Co

Restaurant bij Casper

Op het mooiste pleintje van Tiel, het Korenbeursplein, vind je restaurant Bij Casper. Uit de Frans-Mediterraans georiënteerde keuken komen heerlijke gerechten. Neem een vriendin mee en ga voor een zwijnstournedos, ossenhaas of vegetarische ravioli. De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt. Proef het zelf!

Restaurant Bij Casper
Restaurant Bij Casper

In Geuren en Kleuren

Proef de streek bij Restaurant in Geuren en Kleuren in Berg en Dal! De menukaart van dit sfeervolle restaurant is een directe afspiegeling van de producten die ieder seizoen met zich meebrengt. Probeer eens het ‘In Geuren en Kleuren’ 7 gangen Smaak-menu: een proeverij van zeven kleine gerechtjes die zijn geïnspireerd op het seizoen. Ambachtelijk en vol passie bereid!

Restaurant in Geuren en Kleuren
Restaurant in Geuren en Kleuren

De Echoput

Op een unieke locatie in Apeldoorn, in de bossen van Paleis Het Loo, ligt De Echoput. Dit luxe restaurant staat bekend om de bereiding van wild en paddenstoelen. Vrijwel het hele jaar staat hier vers Hollands wild op de kaart, mede door de ligging van het restaurant in het grootste wildgebied van Nederland. Het nieuwste concept van eigenaar Dr. Peter Klosse zijn de ‘multisensorische menu’s waarbij alle zintuigen worden betrokken in het proces van proeven. Dit moet je ervaren!

Restaurant De Echoput
Hotel Gastronomique De Echoput

Herberg de Engel

Eten bij Herberg de Engel in Dodewaard is een belevenis! De herberg is buitendijks gelegen in het unieke natuurgebied van de Strang met een prachtig uitzicht op deze dode arm van de Waal. Het restaurant is ingericht als een stijlvolle en gemoedelijke huiskamer waar iedereen zich thuis voelt. De ingrediënten worden zoveel mogelijk uit de regio gehaald en de gerechten zijn geïnspireerd op de seizoenen. Voor het perfecte glas wijn bij iedere gang hebben zij een passend wijnarrangement samengesteld. Puur en echt genieten!

Herberg De Engel
Herberg De Engel

The Black Fox

Ben jij een vleesliefhebber? Dan moet je echt eens naar The Black Fox in Nijmegen! Geïnspireerd op de butchers uit New York, hebben zij de Amerikaanse vleescultuur in Nijmegen geïntroduceerd. Het vlees wordt gebakken op een houtskoolgrill, waardoor het een perfecte smaak krijgt. Geen zorgen: ook een vegetariër kan hier prima terecht!

Restaurant the Black Fox
Restaurant the Black Fox

Stadsvilla Sonsbeek

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Bovenop de Hartjesberg in Park Sonsbeek in Arnhem staat Stadsvilla Sonsbeek. Dit is een prachtig monumentaal pand met een geweldig uitzicht over het park en de stad. Een perfecte plek om na een lekkere wandeling in Park Sonsbeek te genieten van een kop koffie, lekkere lunch of diner. Ook voor heerlijke hapjes en borrelgarnituur kun je hier terecht.

Stadsvilla en restaurant Sonsbeek
Stadsvilla Sonsbeek

Op de kaart

Planken Wambuis

Ga naar de website

Restaurant Bij Casper

Ga naar de website

Restaurant in Geuren en Kleuren

Ga naar de website

De Echoput

Ga naar de website

Herberg De Engel

Ga naar de website

The Black Fox

Ga naar de website

Stadsvilla Sonsbeek

Ga naar de website