24 uur in Zaltbommel

In de vestingstad Zaltbommel kun je rekenen op een flinke portie geschiedenis en cultuur. Het roemrijke verleden, nabijgelegen kastelen en de vele gezellige terrassen maken van Zaltbommel de uitverkoren plek voor een dagje uit. Probeer het eens met onze tips voor 24 uur in Zaltbommel!

09:00 uur – Stadswandeling

Eén van de blikvangers in Zaltbommel is de Sint Maartenskerk. In een sportieve bui? In de zomermaanden kun je de toren beklimmen. Wanneer je door de stad loopt en omhoogkijkt, kun je zomaar eens een spook zien zitten. Een spook? Ja echt waar, in Zaltbommel wonen gootspoken. Deze spoken hangen, zitten en liggen aan de dakgoten van circa dertig huizen in het centrum van de stad. De spoken in de goten vertellen iets over de bewoners of de historie van het pand. Wil je ze allemaal spotten? Loop dan de gootspokenroute.

10:30 uur – Bezoek aan stadskasteel Zaltbommel

In het monumentale Maarten van Rossumhuis is Museum Stadskasteel Zaltbommel gevestigd. Het huis is vernoemd naar zijn bouwer, Maarten van Rossum, de legendarische Gelderse veldheer. In het museum leer je meer over de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard. Verder is er een vaste tentoonstelling over misschien wel Nederlandse bekendste tekenares: Fiep Westendorp. Je weet wel, van Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet. Leuk voor jong én oud!

13:00 – Lunchen in De Taveerne

Doe in De Taveerne even wat nieuwe energie op voor je Slot Loevestein gaat ontdekken. Eet een lekker broodje of een kopje soep met misschien wel een ambachtelijk ijsje na. Vanuit de Taveerne heb je alvast een prachtig uitzicht op het kasteel.

14.00 – Bezoek aan Slot Loevestein

Slot Loevestein is een stoere vesting met prachtige natuur eromheen. Kinderen krijgen hun eigen sleutel om alles mee te ontdekken. Leer meer over kruit en wapens, ervaar de dreiging van hoogwater en neem een kijkje in het soldatendorp. Deze zomer zit bomvol met activiteiten bij Slot Loevestein. Ontdek hier wat er te beleven valt! Neem na afloop de veerpont weer terug naar Zaltbommel.

17:00 – Borrelen in De Oude Bieb

De oude stadbibliotheek van Zaltbommel is volledig omgetoverd in een hippe, moderne recreatiegelegenheid. Je kunt er onder het genot van een hapje en drankje poolen, biljarten, darten, flipperen en spelen op diverse spelcomputers, maar ook gewoon een oudhollands bordspel of kaartspel spelen. Let op: het is aan te raden om van tevoren even te reserveren!

19:00 – Avondeten bij Hotel Van der Valk Zaltbommel – A2

In het vernieuwde Van der Valk in Zaltbommel kun je terecht voor heerlijke seizoens- en streekgerechten. In restaurant Salt heerst een moderne, maar gezellige sfeer. De koks werken uitsluitend met dagverse producten. Maak een keuze uit de à la carte kaart, het maandelijks wisselende Chef’s menu of het Live Cooking-buffet, waarbij de gerechten à la minute voor je worden bereid. Tip voor de zomer: ga lekker zitten op de comfortabele loungebanken op het terras.

21:00 – Overnachten in B&B Het Bommels Dijkhuis

B&B Het Bommels Dijkhuis is een heerlijk rustpunt in het prachtige dorpje Gameren, ongeveer 4 kilometer vanaf vestingstad Zaltbommel. Neem ’s avonds vooral nog even plaats in de fraaie dijktuin die op het zuiden gelegen is. In de ontbijtruimte, met openslaande deuren naar het terras, wordt ’s ochtends een heerlijk ontbijtje geserveerd.

Locaties op de kaart

Stadskasteel Zaltbommel

Ga naar de website

Slot Loevestein / Taveerne

Ga naar de website

De Oude Bieb

Ga naar de website

Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2

Ga naar de website

B&B Bommels Dijkhuis

Ga naar de website

PannenkoekVilla Hartelust

Dorpsstraat 48, 6661 EL ELST GLD Ga naar de website