Kom helemaal tot rust: relaxen in de sauna!

Een bezoek aan de sauna is gezond voor geest en lichaam. Je komt niet alleen tot rust, maar doet ook nieuwe energie op. Het is precies wat je nodig hebt om de hectiek van alledag even los te laten. In de Gelderse streken heb je volop keuze uit sauna- en wellnessresorts. Hieronder vind je onze favorieten.

 

Thermen Bussloo 

Dit sauna-, beauty en wellnessresort ligt midden in de natuur in het prachtige recreatiegebied Bussloo. Met meer dan 14 saunafaciliteiten en meerdere heerlijke baden biedt Thermen Bussloo ruime keuze om jezelf te vermaken. In de fraaie tuinen kun je heerlijk genieten van de zon, liggen in de hangmatten aan het zandstrand of tot rust komen in de Zentuin. In de verschillende restaurants zijn bewust, gezond en lekker eten helemaal in balans.

 

Sanadome 

De baden in deze spa zijn gevuld met mineraalrijk thermaal water uit eigen bronnen. Het water, met een minimale temperatuur van 33°C, is voorzien van zouten, mineralen en metaalionen die het bronwater een heilzame werking geven. Ontspan in, onder andere, een zoutwaterbad, een stoomkamer, whirlpools, comfortabele ligbedden in de prachtige tuin en een groot thermaal buitenbad. Geniet van culinaire gerechten in één van de vier restaurants. Sanadome is alleen te bezoeken in badkleding.

Relax bij Sanadome

 

Betuwsch Badhuys 

Deze kleinschalige, sfeervolle sauna is landelijk gelegen, midden in de Betuwe. Je vindt er sauna’s, voetenbaden, een stoombad, bubbelbad en een dompelton. En dat allemaal te midden van koeien, kippen en fruitbomen. In de tuin kom je bij in de ligstoelen, een hangmat of op de veranda. Doordat het Betuwsch Badhuys beschikbaar is voor slechts 8 personen per dag is er veel persoonlijke aandacht en een rustige sfeer. Verse sapjes uit de eigen boomgaard en een huisgemaakte lunch maken je dag compleet. Badkleding is toegestaan, maar niet verplicht.

 

Sauna Drôme 

Middenin de prachtige natuur van de Veluwe ligt Sauna Drôme. Traditionele Finse houten sauna’s, omsloten door dennenbomen en gelegen aan bosmeren, geven je de authentieke Finse beleving. De variatie aan sauna’s en baden zijn de ingrediënten om een dag heerlijk te ontstressen, ontspannen en op te laden. Naast de sauna vind je de Beauty Boerderij, waar je terecht kunt voor heerlijke behandelingen.

 

Palestra beauty & wellness 

Ervaar bij Palestra een reis om de wereld in één dag. Warm op in de Lapse sauna kota’s, ontspan in de Marokkaanse berbertent of kom tot rust tijdens een Tibetaanse klankschaalmassage. Ontdek ook het nieuwe stoombad met de geur van zuivere pepermuntolie. De saunameesters verzorgen dagelijks diverse opgietingen variërend van een milde variant tot een hete opgieting. Elke eerste woensdag van de maand is het badkledingdag.

 

Sauna Embricana 

Net over de Duitse grens, in Emmerik, ligt Sauna Embricana. Laat je meevoeren naar het Verre Oosten tijdens de klankceremonies in de Sointi-sauna, geniet van het knapperende haardvuur in de Maa-sauna en woon afwisselende opgietingen bij in de event-sauna. Voor wie de voorkeur geeft aan stoom in plaats van hoge temperaturen, is het keramiekstoombad een aanrader. Verschillende relaxruimtes, een solarium en een keur aan massages en schoonheidsbehandelingen maken het aanbod compleet.

Sauna Embricana

 

Veluwse Bron 

De Veluwse Bron ligt tussen Apeldoorn en Zwolle, midden in de mooie Veluwse natuur. Een droomplek waar rust en ontspanning de boventoon voeren. Het wellnessresort ligt op een groot landgoed met een enorme diversiteit aan sauna- en wellnessfaciliteiten. De kuurtuin, gelegen aan een prachtig meer, is een waar paradijs: sfeervol en knus door alle houten huisjes van het wellnessdorp. In ieder huisje vind je een andere sauna. Het aanbod is zo groot dat een dag te kort is om gebruik te maken van alle faciliteiten. Je zult hier dus snel weer terug komen!

 

Thermen Berendonck

In 2019 opende dit wellnessresort aan de recreatieplas Berendonck (nabij Wijchen). Dit innovatieve en duurzame complex, met meer dan 16 sauna’s, wordt geheel gebouwd in de sfeer van de verhalen van Duizend-en-een-nacht. Meer informatie over Thermen Berendonck vind je hier.