De mooiste & lekkerste overnachtingen in de Gelderse Streken

Ben jij een Bourgondiër? Laat jij beslissingen over een vakantiebestemming het liefst afhangen van culinaire hotspots en wil jij jezelf eens goed verwennen? Dan is dit artikel speciaal voor jou! De Gelderse streken zitten namelijk vol culinaire verrassingen met de mooiste streekproducten. Reden om die met liefhebbers te delen. Daarom hebben we 3 culinaire overnachtingen geselecteerd die in het teken staan van eten, drinken en bourgondisch genieten. Succes met kiezen ;-) 

Artikel 11 - Engelenburg

#1 | Bilderberg klein Zwitserland

Staat eten bij een Michelin restaurant op je verlanglijstje? Stop met zoeken: Bilderberg Klein Zwitserland heeft een droom arrangement voor jou. Bij dit arrangement zit naast een luxe ontbijt en de optie tot lunch, een goddelijk zevengangendiner bij het befaamde Restaurant de Kromme Dissel. Als enige restaurant in Nederland hebben ze al 45 jaar een Michelinster en dat proef je niet alleen, dat zie je ook aan de kunstwerken op je bord! Dit moet je jezelf eens gunnen. Dit in chalet-stijl gebouwde hotel ligt vlakbij het centrum van Arnhem, naast een golfclub, heeft een eigen zwembad en sauna. Do we need to say more?

Bilderberg

#2 | Villa Ruimzicht

In hartje Doetinchem ligt Villa Ruimzicht, een prachtige witte villa die tot een paar jaar geleden nog diende als school. Het restaurant is een absoluut hoogtepunt. Alles wordt bereid volgens het motto “think global, eat local”. Zo hebben ze een eigen moestuin en koken ze zoveel mogelijk met streekproducten. Ook tijdens de lunch en rond borreltijd kom je niets tekort. En ben je toe aan wat afwisseling? Doetinchem zit vol culinaire hotspots. Raedthuys is een van onze favorieten, net als het Mexicaanse Gringo’s. En nu je toch in de buurt bent is een bezoek aan het hanzestadje Doesburg ook een aanrader. Vergeet niet wat potjes mosterd in te slaan. 

Hotel Villa Ruimzicht

#3 | Kasteel Engelenburg

Ontwaken in een kasteel, veel romantischer wordt het niet. Als ware royals hoef je het hotel eigenlijk niet te verlaten. Van golf tot wellness en natuurlijk heerlijk eten. Een culinair weekend. Het restaurant van het hotel is gelegen in een prachtige serre met uitzicht op de gigantische kasteeltuin (ruim 50 hectare). De kaart staat vol biologische en lokale gerechten en dan de wijnkaart… Die bestaat uit een geweldige selectie Zuid-Afrikaanse wijnen. Als liefhebber mag je de wijnkelder eigenlijk niet overslaan, een pareltje. Mocht je besluiten meer van de omgeving te zien, de Hoge Veluwe liggen op steenworp afstand en een fietstocht langs de IJssel is ook een echte aanrader. 

Artikel 11 - Engelenburg2