De natuur als speeltuin: de leukste speelbossen!

De natuur is heerlijk om door te wandelen of fietsen. Bossen, zandverstuivingen en heidevelden, overal in de Gelderse streken is het prachtig. Wanneer je de natuur als speeltuin gaat zien wordt het pas echt leuk! Omdat er niets lekkerder is dan buiten spelen, geven wij je onze tips voor de leukste speelbossen van de Gelderse streken. Vies worden mag!

 

Speelbos de Kleine Waterlinie

In het Lingebos bij Vuren vind je Speelbos de Kleine Waterlinie. Vaar met een vlot naar het fort, ga dwalen in het doolhof of speel je eigen veldslag na op het toernooiveld, als je goed kijkt vind je zelfs kanonnen en soldaten… Een speelbos voor stoere kinderen! Het speelbos vindt je in het Lingebos en is gratis toegankelijk.

Oktober 1- Alinea 1
Speelbos de Kleine Waterlinie

Speelbos Schuytgraaf

Dichtbij de stad, maar toch midden in de natuur, dat is Speelbos De Schuytgraaf in Arnhem! Ga op zoek naar de grootste takken en bouw je eigen hut of ga lekker kliederen met het water. Neem je de brug of slinger je toch liever aan een touw naar de overkant? Er is keuze genoeg! Vergeet ook je picknickmand niet mee te nemen, al dat spelen maakt hongerig … Parkeren kun je bij De Buitenplaats in Arnhem, vanaf hier wandel je over een zandpaadje zo naar het gratis toegankelijke speelbos.

Het Indianendorp

Het Indianendorp ligt midden in de Ermelose bossen en is al jaren geliefd door haar inwoners. Spelend de natuur ontdekken in de speelweide of gewoon in het bos! Wiebelend over de houten speelbrug kom je over de greppel die midden in het Indianenbos ligt. Dit speelbos is gratis toegankelijk en er zijn voldoende picknicktafels aanwezig vanaf waar de kinderen in de gaten gehouden kunnen worden.

Buitenspelen op de Veluwe

Natuurlijke speelplaats Wentholtpark

In het Wentholtpark in Lichtenvoorde is een speciale plek gecreëerd waar kinderen kunnen spelen, leren en bewegen. Touwbruggen, knuppelpaden en obstakels zorgen voor een leuke uitdaging. Struin langs het water, klim naar de top van de uitkijktoren en cross over het fietscrossbaantje. Klinkt dat niet superspannend allemaal?

Speelbos Landgoed Schovenhorst

Speelbos Landgoed Schovenhorst is een bos speciaal ingericht voor kinderen, hier zijn zij de baas! Bouw zandkastelen in de grote zandbak, speel verstoppertje in het bos of neem een kijkje in het bostheater. Het speelbos is in de weekenden en vakanties vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. En als je dan toch op het Landgoed Schovenhorst bent, neem dan eens een kijkje in de Bostoren en geniet van het uitzicht!

Netherlands, Putten, Landgoed Schovenhorst, Kleine Pinetum

Speel- en Oogstbos Lobith

Naast klimmen in de bomen, hutten bouwen in de bossen en varen met het vlot kun je in het Speel- en Oogstbos bij Lobith ook zelf fruit plukken! In het naastgelegen Oogstbos vind je namelijk, afhankelijk van de seizoenen, appels, peren, kersen, hazelnoten en bramen. Verser kan het niet! Je vindt het bos net buiten Lobith aan de Batavenweg. Let wel op: honden zijn hier niet toegestaan.

Avonturenbos Stekkenberg

Kom spelen en klimmen in Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek. Klim in de boomhut of neem een kijkje in een echte ondergrondse hut. Ook ligt er in dit bos ergens een schat verstopt! Kunnen jullie ‘m vinden tijdens een spannende speurtocht? Het bos is geschikt voor jong en oud met afzonderlijk ingerichte delen voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar. Tussen zonsopgang en zonsondergang is het avonturenbos gratis te bezoeken. Zoek een parkeerplek in de wijk Stekkenburg-west in Groesbeek en je vindt de ingang van het bos op de hoek van de Koekeleklef.