De leukste manieren om Nationaal Park Veluwezoom te ontdekken

Prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzanden; Nationaal Park Veluwezoom is een heerlijke plek waar al jarenlang gerecreëerd wordt. Vanaf de bijna 90m hoge Posbank kijk je bij helder weer bijna 20 kilometer ver. In het park ligt een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterpaden waar door bezoekers veel gebruik van wordt gemaakt. Wil jij de Veluwezoom eens op een andere manier ontdekken? Wij geven je de leukste tips!

 

VeluweScooter

Maak een relaxte tour door de natuur op een VeluweScooter. In drie uur ontdek met jouw route naar keuze de prachtige Veluwezoom en Posbank. Stap onderweg eens af om te genieten van de prachtige vergezichten en een hapje en drankje. De verschillende routes leiden je langs uiterwaarden, bossen en landgoederen. Er zijn ook verschillende (dag)arrangementen beschikbaar.

Op de Veluwescooter de Veluwezoom verkennen
Op de Veluwescooter de Veluwezoom verkennen

GPS Puzzeltocht

Misschien wel de meest originele manier om kennis te maken met de omgeving is de GPS Puzzeltocht. Start vanaf het Veluwetransferium Posbank met de GPS die je op weg helpt. Onderweg kom je verschillende vragen tegen die je alleen ter plekke kunt oplossen. Deze vragen bepalen je route. Dit spel is voor zowel kinderen als volwassenen een leuk uitje. Onderweg kom je misschien wel een van de vele Schotse hooglanders tegen die er leven. Ga jij de uitdaging aan?

Dagje met de herder

Hoe ziet de dag van een schaapsherder eruit? Ontdek het zelf door eens mee te wandelen! De honden, kudde Veluwse Heideschaden en de herder nemen je een hele dag mee op pad. Tijdens deze activiteit geniet je van de mooie omgeving van Nationaal Park Veluwezoom en lunch je ‘s middags op de heide.

Teveel voor één dag? Aan de voet van de Posbank vind je Sandton Hotel de Roskam. Eén van de meest complete en sfeervolle hotels van de omgeving. Rust hier heerlijk uit na je bezoek aan Nationaal Park Veluwezoom!

Wandelen op de Veluwezoom
Wandelen op de Veluwezoom