24 uur in Apeldoorn

Centraal op de Veluwe, omringd door het groen, ligt Apeldoorn. Apeldoorn verrast je met een bijzondere mix van cultuur, natuur en het stadse. Ontdek de stad met een stadswandeling, slenter langs leuke winkeltjes en geniet van lekker eten en drinken. Geen idee waar je moet beginnen? Met dit programma pak je fijne hotspots mee!

 

09.00 uur: Perfecte start van je dag met Apeldoornse koffie
De heerlijke geur van verse koffie lokt je direct naar binnen bij Schenkers. Dit is zeker een goed begin van je dag! Ga lekker zitten en geniet van heerlijke specialty koffies. Verwen jezelf en neem een van de huisgemaakte lekkernijen erbij. Tip: kom later nog eens terug, je kunt hier namelijk ook heerlijk lunchen en borrelen.

 

10.00 uur: Time to shop!
Wist je dat Apeldoorn met de Hoofdstraat en alle straatjes en pleinen daaromheen meer dan 2 kilometer winkelgebied heeft? Waar je in de Hoofdstraat vooral grote ketens vindt, zie je in de zijstraatjes kleinere unieke winkels, met een gespecialiseerd aanbod van fashion, bloemen, outdoor, eten & drinken, sieraden, interieur en meer! Shop stijlvolle, vrouwelijke kleding bij het Fashion Café, en ga voor hippe interieurspulletjes naar LAB02 of Loft. Mannen mogen Mansion24 op het Leienklein zeker niet missen! Hier vinden ze alles wat ze nodig hebben: muziek, een kapper, een café en stoere menswear. En kom nog eens terug, want het winkelhart van Apeldoorn is volop in beweging! Klik hier voor meer tips.

 

13.30 uur: Wandel door de stad
Ontdek al wandelend het centrum van Apeldoorn. Haal bij het VVV agentschap in het CODA Museum een gratis folder en ga op pad! De route leidt je langs architectuur, terrassen, beelden, water en musea en duurt ongeveer een uur. De folder geeft je interessante achtergrondinformatie en geeft veel aandacht aan de Jugendstil panden. Kenmerkend voor deze panden zijn grote glasoppervlakken, asymmetrische vormen en veel versieringen, vooral met bloemen en vogels. Klik hier voor meer tips voor een bezoek aan de Apeldoornse binnenstad.

 

14.30 uur: Tijd voor cultuur
Apeldoorn kan met recht een stad vol kunst en cultuur genoemd worden. Met het hoogstaande aanbod van musea en prachtige tentoonstellingen kijk je je ogen uit! Wandel een smartphone audiotour door de stad en bekijk de tentoonstelling OPEN. Na een bezoek aan deze tentoonstelling kijk je met geheel andere ogen naar de binnenstad van Apeldoorn. Bezoek ook zeker het eigentijdse CODA museum, welke zich richt op moderne en hedendaagse kunst. In de tentoonstellingen staan vaak sieraden en kunst van en op papier centraal. Elke zondagmiddag kun je van 14.00 tot 15.00 uur een rondleiding volgen door de actuele tentoonstellingen; je hoeft je niet aan te melden.

 

16.30 uur: Gezellig borrelen
Alles is mogelijk in culinair Apeldoorn! Bij Rembrandt in de Marktstraat ben je aan ‘t juiste adres voor een serieuze tosti, diverse theeën, borrelplanken en een goed glas wijn. Er zijn 15 open wijnen en zo’n 30 gesloten wijnen. Genoeg keuze dus!

 

18.30 uur: Heerlijk dineren
Voor een heerlijk diner loop je vanaf Rembrandt in vijf minuten naar restaurant Poppe. In dit sfeervolle karakteristieke pand , presenteert de chef-kok met zijn keukenbrigade naast traditionele gerechten ook gerechten met meer internationale invloeden. Kies iets lekkers van de kaart of laat je verrassen met het verrassingsmenu. Een andere tip is Eetcafé Fijn in de kelder van het Oude Raadhuis. Hier kun je sfeervol en ongedwongen genieten met de service en gastvrijheid van nu – dat is pas Fijn!

 

23.00 uur: Lekker slapen bij ZenZez Hotel
Schakel aan het einde van de dag van de drukte van de stad naar de rust van de parken en ga heerlijk slapen bij ZenZez Hotel. Het hotel is gevestigd in een sfeervol Jugendstil pand uit 1904 en was oorspronkelijk gebouwd als de woning voor de dominee van de Grote Kerk. Inmiddels is het al ruim 40 jaar een hotel, prachtig ingericht door Rivièra Maison.