24 uur in Doesburg

Het is een stad die gekenmerkt wordt door de kronkelige straatjes, historische gebouwen en levendige gezelligheid: Doesburg. De stad die door haar gunstige ligging een rijke historie heeft, die je tijdens een dagje weg kan ontdekken. Staat Doesburg bij jou nog op de planning? Dit zijn de echte must-sees van deze mooie Hanzestad.

 

09.00 uur: De dag goed beginnen bij Sonja’s Brood en Banket
Er staat een drukke dag op de planning, dus dat betekent dat er een goede bodem gelegd moet worden. Bij Sonja’s Brood en Banket vind je heerlijke verse producten: zeker een goed begin van de dag!

 

10.00 uur: Stadswandeling door het historische stadshart
In de stad waar er zoveel historische gebouwen te vinden zijn, moét je door het stadshart gewandeld hebben. Van koopmanshuizen tot handelskantoren, je loopt er in het centrum allemaal tegenaan. In het stadshart kan je ook je winkelhart even ophalen. Allerlei kleine, bijzondere boetiekjes, maar ook de grotere ketens zijn in het centrum van Doesburg te vinden. Lees meer over de stadswandeling.

Gezelligheid in Doesburg – Gelderse streken

 

12.00 uur: Heerlijk lunchen bij Restaurant Cafe de Bonte Hond
Waarschijnlijk heb je er wel een aantal kilometers op zitten als je door het stadscentrum hebt gewandeld: tijd voor een lekkere lunch bij Cafe de Bonte Hond. Neem – als het weer het toelaat – plaats op het gezellige terras. Hier kan je niet alleen terecht voor een heerlijke lunch, maar je zit ook nog aan een gezellig pleintje in de binnenstad.

Eten en drinken bij Cafe de Bonte Hond in Doesburg – Gelderse streken

 

13.00 uur: Kijk je ogen uit in Lalique museum
Tijd voor een museumbezoek! Het Lalique museum geeft je een kijkje in de juwelen en glaskunst van René Lalique (1860 – 1945). Naast dat in dit museum een bijzondere collectie tentoonstelt, hebben de werken van Lalique veel achterliggende symbolieken en geheime details. Met de touchscreens die in het museum te vinden zijn kan je de details nóg beter bekijken. Zie jij waar Lalique met zijn werken op doelde?

Lalique museum in Doesburg – Gelderse streken

 

15.00 uur: Proef de echte Doesburgse Mosterd
Een echt unicum in Doesburg is de Mosterd en Azijnfabriek, met een bijbehorend museum. Alle oude traditionele aspecten zijn terug te zien in deze fabriek. Stap voor stap word je meegenomen in het proces hoe de bekende Doesburgse mosterd gemaakt wordt. Vergeet ook zeker geen potje Doesburgse mosterd mee naar huis te nemen als aandenken aan deze gezellige Hanzestad!

 

16.30 uur: Tijd voor een borrel bij Grand Cafe Duo
Een kleine borrel het een gezellige Grand Cafe Duo kan natuurlijk niet ontbreken. Het monumentale pand met industriële inslag is een perfecte plek om eventjes bij te komen van alle indrukken. Voor een lekkere kop koffie of een bijzonder biertje ben je hier aan het juiste adres!

 

18.30 uur: Dineren bij Het Arsenaal 1309
Bij het Arsenaal 1309 doe je een stapje terug in de tijd. Het pand van de Arsenaal heeft door de eeuwen heen verschillende doeleinden gehad. Van nonnenklooster tot wapenopslag en van schuilplek tot een antiekverkooppunt: je vindt de oude herinneringen allemaal terug in het Arsenaal. Maar voor nu kan je er vooral genieten, van heerlijk eten en van historie. Zeker iets om niet over te slaan als de Hanzestad Doesburg bezoekt!

Dineren bij het Arsenaal in Doesburg – Gelderse streken

 

20.00: Cultureel podium de Gasthuiskerk
Echt cultuursnuiven doe je bij de Gasthuiskerk. Bij dit cultureel podium kan je terecht voor cabaret, lezingen, muziek, film en nog veel meer! Kijk wat er te doen is wanneer jij in de buurt bent en laat je verrassen door de culturele uitstapjes die de Gasthuiskerk te bieden heeft.

 

22.00 uur: Borrelen bij Stadsbierhuys De Waag
Om het pand van het Stadsbierhuys kan je echt niet heen als je door de binnenstad van Doesburg loopt. De naam zegt het al: hier schenken ze speciale biertjes voor de echte liefhebber. Een goede plek om de dag af te sluiten!

Borrelen bij Stadsbierhuys De Waag in Doesburg – Gelderse streken

 

00.00 uur: Slapen in het Stadshotel Doesburg
Een klein stukje lopen vanaf het Stadsbierhuys vind je het Stadshotel Doesburg. In dit hotel ben je van alle gemakken voorzien. De medewerkers zullen ervoor zorgen dat jij na je lange dag helemaal thuis voelt in het hotel en dat je de volgende ochtend helemaal uitgerust wakker wordt.

 

9.00 uur: Ontbijt van Bertram & Brood
Het is tijd voor het laatste ontbijt en bij Bertram & Brood kan je zeker iets vinden waar je zin in hebt. Een vers belegd broodje over een ‘wereldberoemd’ Doesburgs meisje of manneke. Eigenlijk kan je Doesburg niet verlaten zonder hiervan geproefd te hebben! Geniet nog even van de laatste momenten in Doesburg, maar je kan natuurlijk altijd weer terugkomen.