6x de leukste stad om te winkelen in Gelderland

Kom naar deze leuke steden om te winkelen in Gelderland. Voor een shopdag compleet met een kop koffie en taart, een uitgebreide lunch en bijzondere winkels. 

Wij zetten 6 steden in de Gelderse streken voor je op een rij die aan deze eisen voldoen en vertellen je waarom je hier wil winkelen!

De eerste leuke stad om te winkelen in Gelderland: Wageningen

Wageningen kent een rijke geschiedenis en dat is duidelijk terug te zien in de stad. Deze studentenstad herbergt vele kleine straatjes, historische gebouwen én unieke winkels. Ideaal dus als je liever naar bijzondere winkels dan de grote ketens gaat. Kaasliefhebbers mogen Breunissen absoluut niet overslaan en interieurlovers gaan naar Matser.

 

Winkel in mode-hoofdstad Arnhem

Arnhem staat bekend als mode-capital van Nederland en heeft dus een reputatie hoog te houden. En dat lukt. Van de ketens in de hoofdstraten tot de kleinere boetiekjes en tweedehands pareltjes. Maak kennis met bijzondere producten en gezellige mensen in de 7straatjes en vind jong design talent. In het Modekwartier kom jij helemaal aan je trekken. Hier hebben diverse makers hun studio, atelier of galerie. Wil je de mooiste interieur items inslaan, dan ben je bij Studio Libris aan het juiste adres. Daarna een borrel op een van de vele terrassen en overnachten in een van de vele heerlijke hotels.

Winkelen in Arnhem
Winkelen in Arnhem

 

Shoppen in Hanzestad Doesburg

De kleinste stad uit dit lijstje, maar zeker niet de minste. Historie, cultuur en gezelligheid komen samen in Hanzestad Doesburg. Door de toeristische aantrekkingskracht van deze stad vind je er vele kleine ondernemers met unieke producten. Wandel door het historische stadshart met haar ongeschonden middeleeuwse stratenpatroon en ontdek alles van sieraden, mode en heerlijk eten. Onze favorieten zijn BIJONSkado, de Mosterdfabriek en Sonja’s (voor die koffie met taart).

Shoppen in Hanzestad Zutphen

Nog een Hanzestad, maar qua formaat een tikkie groter dan bovenstaande. Zutphen staat bekend om haar skyline langs de IJssel en heeft ook voor shoppers genoeg te bieden. Naast de grote ketens vind je hier veel speciaalzaakjes met bijzondere collecties. Sjosz is zo’n winkel, net als Net&Mia. Ook de boerenmarkt op donderdag is een aanrader; biologisch en super vers winkelen.

Leuke stad om te winkelen, Winkelen in Zutphen
Winkelen in Zutphen

 

Winkelstad Apeldoorn voor jouw shopplezier

Apeldoorn is een heerlijke winkelstad! In en rond de Hoofdstraat vind je meer dan 2 kilometer aan winkelgebied. Van grote winkelketens tot kleine en bijzondere winkeltjes; je vindt hier zeker iets naar jouw smaak. De binnenstad kent nog vele overblijfselen van de kunststroming Jugendstil. Kijk tijdens het winkelen dus zeker eens omhoog voor de prachtige geveltjes! Niet te missen zijn de vele fijne terrassen op het Raadhuisplein in het stadscentrum. Dit is de ideale plek om even uit te rusten tijdens of na een dagje winkelen in de stad.

De laatste leuke stad om te winkelen in Gelderland: Nijmegen

Wie denkt dat je alleen tijdens de vierdaagse lange wandelingen door Nijmegen kunt maken, heeft er nog niet gewinkeld. Het aanbod is groot. Zo ga je naar 512 voor bijzondere mode, bezoek je Bleshyou voor de mooiste planten en plof je bij theebar T’s neer om even bij te komen. Zij hebben de meest bijzondere stroopwafels voor je klaar staan, zoals oreo met roquefort…

Mocht je ook nog iets van de omgeving willen zien, blijf dan slapen in het prachtige Fletcher hotel de Gelderse Poort en geniet de volgende dag van groen en rust.

Leuke stad om te winkelen, Terrassen op de Grote Markt in Nijmegen
Terrassen op de Grote Markt in Nijmegen

Ook shoppen in Gelderland?

Wat is volgens jou de beste stad om te shoppen? Ontdek het zelf! En wil je shoppen combineren met lekker eten of cultuur snuiven? Kijk dan eens rond op onze website en ontdek de pareltjes van de Gelderse streken.