24 uur in Tiel

Tiel ligt middenin de Betuwe aan de Linge en de Waal. Vrijwel iedereen kent Tiel als de stad van fruitmannetje Flipje, maar Tiel heeft veel meer te bieden! De binnenstad is autovrij, overzichtelijk en sfeervol met gezellige horecapleinen en markten. En vergeet niet om af en toe omhoog te kijken naar de historische gevels.

 

10.00 – Flipje en streekmuseum

Hoe kan je dagje Tiel nou anders starten dan met een bezoek aan het Flipje en Streekmuseum? Flipje is dé mascotte van Tiel en vroeger van jamfabriek De Betuwe. Tussen 1885 en 1993 werden hier miljoenen potjes jam gemaakt. Het museum neemt je mee naar de wondere wereld van het Flipje én de jam.  Verder ontdek je de complete geschiedenis van de stad Tiel in vijftig kastjes. Tip: In de schoolvakanties worden er vaak leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Het Flipje en Streekmuseum in Tiel – Gelderse streken

 

12:00 – Lunchen bij Grand café Hart van de Betuwe

Of je nu van zoet of hartig houdt en een lichte of vullende maaltijd wilt; bij Grand café Hart van de Betuwe heb je keuze genoeg. Op de menukaart vind je tosti’s, sandwiches, broodjes, salades, pannenkoeken, eiergerechten, soepen en flammkuchen. Het grand café zit aan de Markt.

Lunchen bij Grand café Hart van de Betuwe in Tiel – Gelderse streken

 

13:00 – Ontdek de stad: historie en winkelen

Tegenover Grand café de Betuwe op de Markt in Tiel kom je Flipje weer tegen. Hier staat het standbeeld van het fruitmannetje. Leuk fotomomentje! Tiel is één van de oudste steden van Nederland en was ooit een belangrijke handelsstad. Meer weten over het verleden van Tiel? In een stadswandeling van een half uur kom je langs alle historische hoogtepunten zoals de Waterpoort, het Burgerweeshuis en de Sint Maartenskerk.

De hoofdwinkelstraat in Tiel is de Waterstraat. Hier vind je de bekende ketens en merken, net als in de Voorstraat. Ben je op zoek naar bijzondere winkels en leuke boetiekjes? Wandel dan eens door het smalle straatje De Weerstraat.

Stadswandeling Tiel – Gelderse streken

 

16:30 – Borrelen en avondeten op het Korenbeursplein

Het Korenbeursplein in Tiel staat bekend als één van de gezelligste pleintjes van de stad én je kunt er heerlijk eten. Kies voor Bistro Bar Jus, Olijf of Restaurant Aand8. Nog even naborrelen na afloop van je diner? Aan het plein zit ook Café De Beurs waar je lekkere biertjes en wijntjes kunt drinken.

 

20:00 Avondje film of theater in De Agnietenhof

Vlakbij het Korenbeursplein zit Schouwburg en filmtheater Agnietenhof. Hier speelt bijna elke avond wel een voorstelling of film. Een leuk cultureel uitstapje om je dag in Tiel af te sluiten.

 

23:00 – Overnachting met ontbijt bij Van der Valk Hotel Tiel

Van der Valk Hotel Tiel heeft álles in huis voor een heerlijk verblijf. Kies je voor een comfortkamer, een luxe kamer of een superior kamer? Naast lekker bedden is er ook een skybar, zwembad, sportcentrum, casino, koffiebar en maar liefst drie restaurants.

Overnachten bij van der Valk in Tiel – Gelderse streken