24 uur in Zutphen: de leukste tips!

Ontdek Hanzestad Zutphen! De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden.  Prachtige monumentale panden en oude straatjes bepalen hier het stadsbeeld. Heb je tijd voor een kort bezoek? Met dit programma pak je fijne hotspots mee!

 

09.00 uur: Koffie drinken bij Van Rossum
Start je avontuur in Zutphen met een bezoek aan Van Rossum’s Koffie! In de gezellige koffiebar worden vele heerlijke soorten koffie geschonken. Eigenaren Frans en Dagmar van Rossum zijn zelf naar Colombia geweest om de boeren te bezoeken waar zij de koffie van kopen. Ter plaatse hebben ze gezien hoe zorgvuldig wordt omgegaan met de natuur en dat er goed voor de medewerkers gezorgd wordt. Dan smaakt je koffie nóg lekkerder!

 

10.30 uur: Maak een stadswandeling
Na zo’n heerlijk kopje koffie zit je vol energie om de prachtige stad te gaan ontdekken. Verken je de stad graag op eigen houtje? Bij de VVV zijn verschillende soorten stadswandelingen verkrijgbaar. Ontdek alles over de hofjes in Zutphen, het Hanzeverleden, de winkelstraatjes of de architectuur. Wandel door de prachtige straten van de oude binnenstad en leer meer over de geschiedenis. Wil je graag met gids op pad? Dat kan ook!

 

13.00 uur: Lunchen bij Het Volkshuis
Maak een stop voor een lekkere lunch bij het oudste koffiehuis van Nederland! Bij het Volkshuis heb je ruime keuze uit heerlijke broodjes, pannenkoeken of warme gerechten. Tip: de Hanze-Stadslunch. Heb je nog ruimte over na je lunch? Mis dan de beroemde appeltaart niet!

Zutphen, winkelen, binnenstad
Winkelen in de binnenstad van Zutphen – Gelderse streken

 

14.00 uur: Bezoek het Stedelijk Museum
Tijd om wat cultuur te proeven! Het Stedelijk Museum brengt de geschiedenis van Zutphen en de huidige Achterhoek tot leven. Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis en ontdek archeologische vondsten, kunstnijverheid, textiel, speelgoed, schilderijen en prenten. In het stadspaleis aan ’s Gravenhof zitten het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak samen onder één dak. Kijk dus gerust verder als je nog niet uitgekeken bent!

 

18.30 uur: Eten bij De Wijnhuistoren
Op één van de mooiste plekjes van de stad vind je restaurant De Wijnhuistoren. Prachtig gelegen aan het marktplein in het gezellige en historische centrum is het heerlijk toeven. Bemachtig een tafeltje op het fijne terras en geniet de hele avond van heerlijk eten en drinken. Alle gerechtjes zijn gemaakt om te delen, dus je hoeft niet te kiezen. Heerlijk genieten van pure kwaliteit!

 

21.00 uur: Borrelen bij Nic&Ik
Nieuw in het centrum van Zutphen: Nic & Ik – Wine and Food. Dit is dé plek voor wijnliefhebbers! In een sfeervolle ambiance worden hier meer dan 40 wijnen geschonken. Laat je adviseren door de enthousiaste medewerkers en geniet van een goed glas wijn en een plank vol met lekkers.

 

00.00 uur: Slapen bij Hampshire Hotel ‘s Gravenhof
Uitrusten na je gezellige dag in de stad doe je bij  Hampshire Hotel ‘s Gravenhof. Op een toplocatie in het centrum van de stad is dit de ideale uitvalsbasis voor jouw verblijf. Met architectuur uit de 17e eeuw komt de historie je in het hotel tegemoet. Vanuit het hotel loop je zo de gezellige pleinen en kronkelende straatjes van Zutphen in. Ook ben je hier dichtbij de IJssel, waar je heerlijk kunt slenteren langs de haven of kan wandelen door de uiterwaarden.

 

10.00 uur: Koffie drinken bij de Pelikaan
Als koffieliefhebber mag een bezoek aan de Pelikaan niet ontbreken! Deze koffie- en theeschenkerij is al meer dan 200 jaar gevestigd in de Pelikaanstraat en is een echt begrip in Zutphen. Hier wordt koffie ruw aangeleverd uit het land van herkomst en vervolgens bij de Pelikaan verwerkt. Als je geluk hebt kun je zelfs kijken hoe de koffie voor je wordt gebrand! Geniet van een kopje koffie met of zonder lekkernij op het gezellige terras of in de Schenkerij. Neem ook een kijkje in de cadeauwinkel, waar je de leukste cadeauartikelen kunt kopen. Van serviesgoed tot keukendoeken en van Pelikaan koffielikeur tot theeglazen. Vergeet na afloop niet om wat heerlijke koffie mee naar huis te nemen!